REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 18 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6886
11.6° Constanța Vineri, 18 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6886
 

Remedii naturiste eficiente pentru gută

Remedii naturiste eficiente pentru gută

Replica API 3 august 2022 | 00:00 487

Guta este o boală metabolică ce implică metabolismul purinelor, produși ce se regăsesc în proteinele pe care le ingerăm zilnic și prin a căror metabolizare rezultă acidul uric.

Din cauza dezechilibrului apărut la nivelul acestui metabolism al purinelor, producția de acid uric este crescută, acesta acumulându-se în cantități mari în sânge și în consecință și la nivelul țesuturilor și al articulațiilor, ducând la inflamarea articulației, provocând durere.

Energizant, stimulant digestiv, remediu împotriva răcelii și al grețurilor, fortifiant al imunității: ghimbirul este pur și simplu o minune pentru sănătate.

Ghimbirul este o sursă bogată de calciu, fier, magneziu, mangan, potasiu, proteine, carbohidrați, fibre, seleniu, sodiu, vitamine (C, E, B6) ghimbirul se poate consuma în atât de multe variante: în supe, ceaiuri, murat, zaharisit, macerat.

Cum se prepară leacul din ghimbir

Pentru a trata guta, ghimbirul se pune într-o cană cu apă clocotită, cam 2-3 cm de rădăcină, fără coajă. Vasul se acoperă 5-10 minute și apoi se bea cel puțin o dată pe zi.

De asemenea, pentru cei care suferă de gută este foarte benefic și sucul de castraveți. Care este explicația?

Sucul de castraveți scade temperatura organismului, este alcalin și ajută la eliminarea acidului uric din articulații, potrivit healthylivinghouse.com, citat de doctorulzilei.ro.

Așadar, dacă suferi de gută, este indicată o cură de detoxificare pe bază de castravete, ghimbir și țelină, care te va ajuta să elimini toxinele.

Pentru această băutură, ai nevoie de un castravete de mărime medie, două bucăți de țelină, o felie de lămâie și un cm de rădăcină de ghimbir.

Spală ingredientele, taie-le și adaugă-le în blender. Bea sucul obținut o dată sau de două ori pe zi.

Vei vedea că rezultatele vor apărea imediat și sunt pe termen lung.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
18411739468
5/49
739244635
joker
630232677