REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.6° Constanța Lun., 22 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6798
21.6° Constanța Luni, 22 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6798
 

Renovatio Solar a finalizat un proiect fotovoltaic de 400 kWp pentru KLG Europe Logistics România

Renovatio Solar a finalizat un proiect fotovoltaic de 400 kWp pentru KLG Europe Logistics România

Ana Maria LIPAN 7 septembrie 2023 | 00:00 220

Renovatio Solar a finalizat recent un proiect fotovoltaic de 400 kWp pentru KLG Europe Logistics România, unul dintre liderii pieţei locale de servicii logistice şi de transport.

Renovatio Solar a finalizat un proiect fotovoltaic de 400 kWp pentru KLG Europe Logistics Romania

"Proiectul a implicat instalarea unui număr de 888 de panouri fotovoltaice, cu o capacitate de 400 kWp, care sunt capabile să genereze anual o cantitate de energie electrică estimată la 500 MWh. Aceste panouri au fost amplasate pe depozitul KLG situat în Bolintin Deal, judeţul Giurgiu, acolo unde este şi sediul central al companiei", a declarat Horaţiu Regneală, CEO al Renovatio Solar.

Răzvan Marinescu, managing director al KLG Europe Logistics România, a precizat că, în ultima perioadă, compania a investit peste un milion de euro în digitalizare şi iniţiative sustenabile, beneficiile fiind mai multă independenţă în derularea proceselor operaţionale şi reduceri semnificative de costuri.

"În ceea ce priveşte investiţiile în panouri fotovoltaice, acestea acoperă aproximativ 40% din energia consumată anual şi echivalează cu plantarea a 1.600 de copaci", a spus Răzvan Marinescu, potrivit agerpres.ro. 

Conform unui comunicat remis, miercuri, AGERPRES, valoarea investiţiei a fost de ordinul sutelor de mii de euro, iar durata de funcţionare a sistemului nou instalat este de 25-30 de ani. KLG Europe România este unul dintre liderii pieţei locale de servicii logistice şi transport, oferind servicii de transport rutier, maritim şi aerian, depozitare, servicii cu valoare adăugată, e-fulfillment şi servicii de curierat pentru produsele voluminoase. În urma evaluării tehnico-economice facilitate de Renovatio Solar, KLG a decis că cea mai bună soluţie pentru acoperirea nevoilor sale este un sistem on-grid, care să furnizeze energia pentru consumul propriu, în timp ce electricitatea produsă în exces să fie livrată în reţea.

"Acest sistem permite beneficiarilor să îşi scadă costurile legate de energia electrică şi să contribuie la protejarea mediului înconjurător, prin utilizarea unei surse de energie curată şi regenerabilă, asigurându-şi în acest fel un nivel mai mare de independenţă energetică", a subliniat Horaţiu Regneală.

Renovatio Solar a asigurat servicii complete de tip EPC pentru KLG Europe Logistics România, de la proiectare, consultanţă şi dezvoltare şi până la instalare şi punere în funcţiune. Energia electrică verde produsă de sistemul fotovoltaic implică o reducere a amprentei de carbon cu aproximativ 147 tone CO2 /an, iar, în următorii 25 de ani, sistemul fotovoltaic va produce energie verde care va reduce amprenta de carbon cu aproximativ 3.675 tone CO2. Renovatio este un pionier în industria energiei regenerabile din România, dezvoltând un ecosistem complet de proiecte regenerabile majore în domeniu, având o experienţă de peste 18 ani în dezvoltare, EPC, generare, comercializare, furnizare şi management al activelor în energie regenerabilă, ceea ce îl face un jucător de încredere pe piaţa energetică din România şi nu numai.

Renovatio Solar face parte din ecosistemul de companii Renovatio şi este organizaţia dedicată soluţiilor fotovoltaice turn-key personalizate şi de înaltă calitate, având o poziţie de top în domeniul energiei solare şi al tehnologiei verzi in România. Renovatio derulează proiecte în ţări precum România, Portugalia şi Columbia şi are activităţi şi pe pieţe ca Polonia, Bulgaria, Grecia, Republica Moldova sau Italia. Activităţile desfăşurate acoperă în mare parte lanţul valoric al energiei regenerabile (eoliană, fotovoltaică şi hidro), de la dezvoltarea şi operarea comercială a proiectelor de energie regenerabilă şi furnizarea de energie verde către clienţii finali şi până la implementarea de proiecte de eficienţă energetică sau de stocare a energiei. De asemenea, prin Renovatio e-charge, ecosistemul Renovatio operează şi prima şi cea mai mare reţea de staţii de încărcare a vehiculelor electrice din România, care cuprinde în prezent peste 655 de puncte de încărcare la nivel naţional.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
26274422417
5/49
28142710620
joker
1241143699