REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 18 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6886
11.6° Constanța Vineri, 18 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6886
 

Renunță la medicamente, combate anxietatea cu acest ingredient

Renunță la medicamente, combate anxietatea cu acest ingredient

Replica API 18 septembrie 2020 | 00:00 940

Anxietatea este tulburarea psihică caracterizată de sentimentul de neliniște și îngrijorare permanentă cu privire la evenimente deloc periculoase. Această tulburare este considerată că fiind boală secolului nostru, întrucât este din ce în ce mai prezența în viețile noastre.

Anxietatea nu face discriminare pe baza de sex, fiind o afecțiune de care suferă atât femeile, cât și bărbații. Totuși, din cauza predispoziției femeii către îngrijorare, reprezentantele sexului frumos sunt mai predispuse anxietății.

Într-o anumită măsură, anxietatea este normală, ba chiar necesară supraviețuirii, ajutându-ne să detectăm situațiile care ne pun viață în pericol. Ce ne facem atunci când ne facem atât de multe griji ce se dovedesc a fi inutile, încât calitatea vieții ne este afectată? Ei bine, ar trebui să acceptăm că avem o problema și să căutăm ajutor de specialitate. Un psihoterapeut te poate ajută să depășești această problema.

Tulburările anxioase pot fi de mai multe feluri. Iată care sunt cele mai comune:

Tulburare de panică

Anxietate socială

Fobii specifice

Anxietate generalizată

Simptomele anxietății

Simptomele diferă în funcție de tipul de tulburare anxioasă de care suferi, însă în general acestea coincid:

Senzația de teamă puternică

Mâini reci

Respirație superficială

Palpitații

Neliniște, incapacitatea de a stă locului

Uscăciunea gurii

Tensiuni musculare

Amețeli

Senzație de greață

Senzație de leșin

Probleme cu somnul

Furnicături în zona mâinilor

Tremur

Dificultăți de concentrare

Dureri de cap

Cauzele anxietății

Oamenii de știință încă fac cercetări pentru a descoperi cauzele care duc la apariția anxietății. Până acum, din păcate, nu s-a descoperit cauza concretă. Există însă o serie de factori care contribuie la apariția anxietății:

Factori ce țin de mediu

Factori genetici

Schimbări ce se produc în creier

Tratament anxietate

Medicație – antidepresivele, anxioliticele și antipsihoticele sunt adesea recomandate de medici pentru ținerea sub control a anxietății. Eficient pe termen scurt, un asemenea tratament poate cauza dependență pe termen mediu și lung.

Psihoterapie – consilierea terapeutică caută cauza emoțională a problemei tale. Un terapeut priceput te va ajută să descoperi de ce ai această problema, dar te va învață și cum să o tratezi.

Terapia cognitiv-comportamentală – este o formă de psihoterapie prin care pacientul învață să recunoască anumite tipare de gândire nocive, dar și să le înlocuiască.

Terapii pentru relaxare – începând cu acupunctură și până la masaj ori alte terapii ce ajută pacientul să se relaxeze, orice terapie de acest gen este benefică pentru pacientul diagnosticat cu anxietate.

Cum poți folosi uleiul esențial de lavandă pentru a trata anxietatea

Dacă suferi de anxietate, mai mult că sigur îți faci griji cu privire la eficacitatea tratamentelor încercate. Specialiștii susțin că lavandă este un remediu eficient pentru anxietate, care nu are efecte adverse și nu creează nici dependență.

Studiile realizate în ultimii ani au dovedit că lavandă ajută la calmarea nervilor, combate insomniile și oboseală cronică, ajută la vindecarea depresiei și este eficientă în ameliorarea durerilor de cap.

Pentru a combate anxietatea cu lavandă, poți folosi diverse metode: consumând ceai de lavandă,folosind ulei de lavandă ori urmând un tratament pe baza de capsule de lavandă.

Pentru prepararea ceaiului de lavandă, infuzează 1-2 linguri de lavandă uscată într-o cană de apă fierbinte. Lasă ceaiul să stea preț de 15 minute, acoperindu-l. Strecoară apoi ceaiul și consumă-l.

Dacă vrei să folosești, mai degrabă, uleiul esențial de lavandă, adaugă 10 picături de ulei în apă în care îți faci baie.

Capsulele de lavandă trebuie luate la recomandarea medicului tău. Dacă urmezi deja un tratament pe baza de benzodiazepine, nu lua capsule de lavandă pentru că vei resimți amețeli și o senzație acută de somnolență din cauza acestei combinații.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
18411739468
5/49
739244635
joker
630232677