REPLICA ONLINE CONSTANTA

28° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
28° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

REPER: ICCJ a decis că voturile nu vor fi renumărate; implicaţile acestei decizii nu pot fi ignorate

REPER: ICCJ a decis că voturile nu vor fi renumărate; implicaţile acestei decizii nu pot fi ignorate

Victor ROTARU 15 iulie 2024 | 00:00 164

Partidul REPER a anunţat după ce Înalta Curte de Justiţie şi de Casaţie a stabilit că voturile la alegerile din 9 iunie nu vor fi renumărate, că respectă deciziile instanţelor, însă "implicaţiile" asupra integrităţii procesului electoral nu pot fi ignorate.

REPER: ICCJ a decis ca voturile nu vor fi renumarate; implicatile acestei decizii nu pot fi ignorate

"Înalta Curte de Justiţie şi de Casaţie a decis: voturile nu vor fi renumărate. Am pierdut o bătălie, dar nu ne vom opri. Prin respingerea în recurs la ICCJ a renumărării, cetăţenilor al căror vot a fost ignorat le-a fost respinsă şansa de a li se face dreptate. Dacă cei care ştiu că au fost furaţi şi minţiţi vor să continue demersurile legale, suntem alături de ei şi luăm în considerare să ne adresăm Curţii Europene a Drepturilor Omului. Furtul de voturi este cea mai flagrantă încălcare a principiilor democratice într-un stat de drept. Partidul REPER ia act de decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie de a respinge cererea de renumărare a voturilor din mai multe secţii de votare pentru alegerile europarlamentare din 9 iunie", se arată într-un comunicat de presă al formaţiunii transmis AGERPRES.

Potrivit REPER, această decizie vine în contextul unor discrepanţe "semnificative" observate în procesul electoral - în mai multe secţii de votare, inclusiv în secţia nr. 282 din Tunari, judeţul Ilfov, s-au raportat zero voturi pentru REPER, "deşi există dovezi că membri şi simpatizanţi ai partidului au votat acolo".

De asemenea, au adaugat reprezentanţii formaţiunii, "peste o sută de cetăţeni au depus declaraţii pe proprie răspundere, afirmând că au votat pentru REPER, dar voturile lor nu se regăsesc în rezultatele oficiale" şi, totodată, "există suspiciuni de nereguli în procesul de numărare şi raportare a voturilor în mai multe judeţe".

"REPER respectă deciziile instanţelor, însă implicaţiile acestei decizii asupra integrităţii procesului electoral nu pot fi ignorate. Iar încrederea oamenilor că pot vota liber într-o ţară europeană, democratică şi că votul lor contează nu va mai exista", se susţine în comunicatul citat.

Copreşedintele REPER Ramona Strugariu a afirmat că "PNL şi PSD au reuşit la aceste alegeri să valideze până la capăt teza lor antidemocratică, arogantă şi ucigătoare pentru orice democraţie că nu contează cine votează, ci doar cine numără voturile".

"Tot ei vor cere din nou încrederea şi votul oamenilor peste câteva luni, cu maxim tupeu şi la fel de multă aroganţă. Cred că România nu va înghiţi la nesfârşit acest simulacru al democraţiei. Cea mai mare greşeală a celor aflaţi la guvernare este să ignore puterea celor mulţi, tăcuţi, furaţi şi minţiţi. Noi credem că aceşti oameni vor fi în secţii, delegaţi şi observatori la alegerile care vin, ca să-şi apere votul ignorat. Şi că vor demonstra că ei sunt mai mulţi şi mai puternici decât poate oricine fura. Dacă apărarea democraţiei înseamnă un război de gherilă cu uzurpatorii ei, atunci asta vom face", a declarat liderul REPER.

Partidul a mai transmis că doreşte să-i sprijine pe cei care vor să-şi apere dreptul la vot inclusiv prin demersuri la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO).

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510