REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Dum., 28 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6804
33.4° Constanța Duminică, 28 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6804
 

Replica, pe urmele lui Moș Crăciun pentru copiii cu dizabilități din Mangalia! Video

Replica, pe urmele lui Moș Crăciun pentru copiii cu dizabilități din Mangalia! Video

Mirela PASCAL, Emilia BABU 24 decembrie 2022 | 00:00 2703

Cu toții așteptăm sărbătorile de iarnă, iar bucuria este și mai mare atunci când îi avem pe cei dragi aproape, familie, frați, surori,sau prieteni. Este momentul ideal în care ne putem rupe de rutina noastră de zi cu zi și de a face împreună pregătirile care capătă acum un aer festiv. Însă, din păcate, sunt și români nefericiți, cu care soarta nu a fost foarte blândă, și pentru care Crăciunul înseamnă singurătate,  foame… și dorința de a primi cadouri. Dacă un adult suportă mai ușor aceste lipsuri, pentru copii este mult mai greu… Reporterii Replica de Constanța au fost mesagerii lui Moș Crăciun, și în acest an, și au adus un strop de bucurie pe chipul celor 12 copii cu dizabilități din Centrul Callatis. Magia a fost înfăptuită cu sprijinul sponsorilor noștri care ne sunt alături, an de an.

Video:

Copiii de la Casa de tip familial “Callatis” din Mangalia fac parte din acea categorie de oameni pentru care soarta a fost crudă, copii care au rămas fără părinți, în urma decesului sau care au fost părăsiți, din pricina handicapului de care suferă. Sunt 12 la număr, toți băieți, cu vârste cuprinse între 13 și 18 ani, pentru care ”mamă” și ”tată” sunt angajații centrului care au grijă zilnic de ei și care se ocupă să le ofere o educație bună.

Pentru ei, și Crăciunul din acest an va fi la fel ca până acum: fără familie și cu o listă lungă de dorințe, în speranța că cineva le va îndeplini. Reporterii Replica au continuat, și anul acesta, tradiția și au demarat campania ”Fii Moș Crăciun pentru un copil!”.

Încărcați cu cadouri, ce au constat în îmbrăcăminte, încălțăminte, ghiozdane, produse de igienă și jucării, dar și dulciuri, am mers la Casa de tip familial “Callatis” din Mangalia, unde am fost primiți cu mare bucurie de gazdele noastre, mai ales de către micuții de aici, care așteptau, cuminți, să intre în posesia cadoului.

Nu și-au dorit telefoane, tablete… ci sănătate

Nu și-au dorit telefoane, tablete sau îmbrăcăminte de firmă, ne-au spus că își doresc sănătate. Însă, sigur, ce copil nu și-ar dori să fie în pas cu tehnologia sau să fie îmbrăcat bine ori să își ocupe timpul cu un joc constructiv?!

Drept mulțumire pentru darurile primite, la final copiii ne-au cântat un colind frumos și ne-au urat toate cele bune.
 

Precizăm că magia a fost înfăptuită cu sprijinul sponsorilor noștri care ne sunt alături, an de an, pe care îi enumerăm: deputat PSD Cristina Dumitrache, deputat PNL Marian Crusoveanu, deputat PSD Horia Țuțuianu, deputat PSD Lucian Lungoci, viceprimarul PNL al Constanței, Ionuț Rusu, reprezentanții Mobipark- dezvoltator imobiliar, cafeneaua Filicori, prin Stelică Paris, Laurențiu Țăranu- dezvoltator imobiliar.

Video:
 

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436