REPLICA ONLINE CONSTANTA

26° Constanța Vin., 2 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6809
26° Constanța Vineri, 2 August 2024 Anul XX Nr. 6809
 

Reportaj Replica: Imagini dezolante din sudul litoralului, înainte de sezonul estival

Reportaj Replica: Imagini dezolante din sudul litoralului, înainte de sezonul estival

Replica API 8 mai 2022 | 21:21 2685

Deși sezonul estival se apropie… turiștii sunt primiți printre ruine. Situația deplorabilă în care se află atât străzile, cât și clădirile, nu este de ignorat și, din păcate, turiștii vor fi surprinși, și în acest an, de minusurile pe care le are litoralul...asta dacă nu se întâmplă o minune.

Șirul de stațiuni, care cândva erau perla litoralului, încearcă să-și schimbe fața. Deși s-a investit în hoteluri și complexuri de lux, imaginea staţiunilor din sud rămâne, pe alocuri, dezolantă: hoteluri în construcție sau abandonate, gunoaie, drumuri neasfaltate sau decopertate, și gări care arată ca după bombardament.

Am luat și noi l pas stațiunile arondate Mangaliei. În afara faptului că străzile erau pustii, de parcă nici n-ai zice că vine sezonul estival, pe ici colo mai zărești o stradă asfaltată. Majoritatea sunt peticite sau decopertate pentru pregătirea asfaltului, tot în stil de petice… de altfel! Pregătirea întreg litoralului pare a fi tot mai întârziată, iar unii oameni ridică din umeri. Alții în schimb, consideră că ușor, ușor se vor face, ba chiar că ar fi început să repare străzi și clădiri. Adevărul îl putem găsi undeva la mijloc…

Nu vedeți ce mizerie e? Sunt foarte dezamăgit. Sunt multe clădiri în paragină, coșurile de gunoi au dispărut de foarte mult timp, nici bănci nu găsim. Mulți turiști dau din umeri, deși sunt destul de mulți care vin. Au spus că vor face reabilitări și în Cap Aurora și … tot fac”, a declarat un bărbat pentru Replica Constanța, care a luat la pas stațiunile din sudul litoralului pentru a vedea situația actuală cu care se confruntă și starea acestora înainte de începerea sezonului estival.

În stațiuni, după cum se poate observa mai jos, există mai multe probleme. Sacii de gunoi pe stradă își fac apariția în urma imposibilității de a fi depozitați în tomberoane, așa cum este normal de altfel.

Video:

Coșurilor de gunoi lipsesc cu desăvârșire

De altfel, nici coșurile de gunoi pe stradă nu sunt prezente, locuitorii și turiștii fiind obligați să-și care la propriu resturile menajere fie acasă, fie la hotel unde sunt cazați. Multi însă par nepăsători, spunând ”asta nu este problema mea” sau ”vă dați seama că în plin sezon fiecare aruncă gunoaiele unde vrea, dar asta mai ține și de educația noastră. Lumea se și așteaptă să fie un coș de gunoi din doi în doi metri. Nu prea este ok… am înțeles, dacă am un gunoi, îl pun în mașină și când dau de un coș, mă duc și îl arunc. Încă nu a început sezonul, ei se pregătesc…” a declarat un bărbat pentru ziarul Replica.

Bărbatul în cauză a fost întrebat ulterior dacă este de părere că trebuie să existe coșuri de gunoi și în extra sezon, iar răspunsul său a fost ”Da, într-adevăr, dar în extra sezon nu sunt turiști… sunt muncitori, iar aceștia le vandalizează. Dacă primăria pune un coș, iar muncitorul vine și îl rupe… unde ajungem?”

”Coșurile au dispărut de mult...”

În urma discuției cu un muncitor din Cap Aurora legată de coșurile de gunoi, ar părea că cele spuse mai sus se infirmă, lipsa acestora pe străzi fiind o problemă de foarte mult timp, pe care autoritățile locale nu au rezolvat-o nici până la momentul actual. ”Coșurile de gunoi au dispărut de foarte mult timp”, a spus acesta pentru Replica Constanța.

Revenind la aspectul general al stațiunii Venus, un muncitor venit din Vaslui pentru al 8-lea an la rând afirmă faptul că aceasta arată bine, deși nu a început sezonul. Și în această situație, există păreri pro și contra. Dacă mai sus, muncitorul ne spunea că stațiunea Cap Aurora arată jalnic, că există mizerie peste tot și că este dezamăgit, un alt muncitor din Stațiunea Venus, la doi pași de cealaltă a prezentat situația astfel: ”stațiunea arată bine, nici n-a început sezonul. Chiar au început pregătirile mai sus, să decoperteze”, referindu-se la stațiunea Cap Aurora, continuând cu afirmația: ”o să facă și aici”.

Video:

Hoteluri abandonate...

După o scurtă analiză a clădirilor din sudul litoralului, dezamăgirea nu are margini… imaginile sunt dezolante, surprinse parcă din filme horror. Construcțiile ce acum mult timp făceau furori pe litoral și erau fruntașe din punct de vedere economic… la momentul actual parcă nici nu s-ar mai apropia cineva de ele. Dacă vorbim despre complexul Brateș, cuvintele sunt de prisos, iar imaginile de neînțeles. Totodată, de neînțeles este și faptul că ani de zile, tot complexul a ”zăcut” la propriu în starea aceasta și cum cea mai bogată femeie din România, Luchi Georgescu, nu s-a ocupat de aspectul căsuțelor atâta vreme. Replica de Constanța a făcut o scurtă vizită la acest complex pentru a-i lua pulsul și l-a surprins pe reprezentantul noului proprietar în câmpul muncii, așteptând ca angajații fostului proprietar să-i prea cheile. Acesta ne-a declarat că starea clădirilor este jalnică.

De asemenea, nici în Neptun situația nu este roz. Pe lângă faptul că unele străzi mai au nevoie de reabilitare, stațiunea nu beneficiază de schimbări la nivelul clădirilor. După cum puteți observa, celebrul bowling zace de ani de zile în paragină, cu ușile închise, fără a le mai oferi turiștilor posibilitatea de a se relaxa și distra cu familia sau cu prietenii lor.

Clădirile au un aspect de groază, fiind încercuite de gunoaie și buruieni. Îngrijirea lor pare a fi departe, deși ar trebui să fie pe prim plan și iată că nepăsarea este la ea acasă și în acest caz.

Vom reveni cu imagini din Costinești, Eforie, Techirghiol!

Andrada SCRIPCARU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
si va mirati ca pleaca lumea la bulgari si greci .
1
0
Va rog sa veniti in Eforie Nord strada Grivitei si ve- ti vedea strada efectiv ca dupa bombardamentele din Ucraina. Praful si mizeria din Somalia este prezenta peste tot in Eforie Nord.
1
0
.Nu asa doar adunare,adunare si praf in ochi ba mai mult unii nesimtiti de pe Primaverii isi insusesc si trotuarele ce sa mai spunem de acordarea de catre investitori a locurilor de parcare .Vor parca ca nesimtitii pe domeniul public si isi vor onsisi locuri ce nu le revin
0
0
mai bine pozati defrisarile si betoanele din venus,cap aurora,jupiter,linga scoica,neptun,olimpdesteptilor.distrugerea litoralului de inteligenti inculti!
0
0

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768