REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.3° Constanța Joi, 15 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6822
24.3° Constanța Joi, 15 August 2024 Anul XX Nr. 6822
 

Reprezentanții PSD și PNL stabilesc astăzi data alegerilor prezidențiale

Reprezentanții PSD și PNL stabilesc astăzi data alegerilor prezidențiale

Mariana MURAT 19 iunie 2024 | 11:04 1071

Este ședință crucială astăzi în Coaliție! Liderii vor decide data la care vor avea loc cele mai importante alegeri din țara noastră, alegerile prezidențiale. Încă există neînțelegeri legat de luna alegerilor și inclusiv despre candidați!

Reprezentantii PSD si PNL stabilesc astazi data alegerilor prezidentiale

O ședință crucială a Coaliției de guvernare are loc miercuri dimineața. Reprezentanții celor două partide trebuie să stabilească atât data alegerilor prezidențiale, cât și dacă vor merge cu candidați comuni sau cu candidați separați la scrutinul pentru cea mai importantă funcție în stat. Vom vedea care va fi rezultatul negocierilor de astăzi întrucât miza este una crucială: fotoliul de la Palatul Cotroceni. 

Nu este exclus să îl vedem înscris în cursa pentru prezidențiale pe liderul PNL, Nicolae Ciucă. Liberalii de la vârful partidului au afirmat, în repetate rânduri, că formațiunea ar trebui să meargă cu un candidat propriu la alegerile pentru cea mai importantă funcție în stat, iar acest candidat ar trebui să fie Nicolae Ciucă. 

În urmă cu doi, când președintele Ciucă a preluat PNL, partidul era într-o situație extrem de critică, dificilă, după un festival al democrației care a fost mai dur decât bătăliile cu PSD, PDSR, USR, și toate forțele. Nu au reușit să ne creeze atâtea probleme decât atunci când ne-am bătut noi între noi, pentru că, fiind foarte puternici, arată că o bătălie gigantică. Sper să nu se mai întâmple niciodată acest lucru și festivalul democratiei de atunci să fie uitat definitiv pentru istoria viitorului”, a afirmat Rareș Bogdan la lansarea candidaților PNL pentru alegerile din 9 iunie, la Iași.

Cred că, în momentul de faţă, este nevoie ca fiecare dintre cele două partide să vină cu propriul candidat, pentru că vorbim de cea mai reprezentativă funcţie în statul român, vorbim de persoana care primeşte cel mai mare vot de încredere din partea cetăţenilor români şi există totuşi, oricât de mult am vrea noi să vorbim despre această coaliţie şi beneficiile unei guvern stabile, există hardcore-ul votanţilor, şi de o parte şi de cealaltă, care cu certitudine nu se vor duce să voteze un candidat comun (...)", a declarat Ciucă recent. De cealaltă parte, social-democrații sunt și ei de părere că în cursa pentru prezidențiale ar trebui să meargă cu un candidat propriu. 

Am spus și ieri, dacă vreți va spun și astăzi și maine. Noi am decis într-un for statutar, ieri, foarte clar – Partidul Social Democrat va avea candidat pentru funcția de președinte. Nu exista dacă…Sunt ferm convins ca PSD va câștigă alegerile prezidențiale, iar cea mai mare șansă o sa ne-o dați dumneavoastră, romanii, când o sa faceți o raportare la cei 20 de ani de președinți de dreapta”, a afirmat președintele PSD Marcel Ciolacu, conform realitatea.net.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
localele cu europarlamentarele ca sa poata fura la greu si acum ca o consecinta se cearta pe data prezidentialelor sunt atat de pprosti incat isi dau cu stangul in dreptul
1
2
Ce rost mai au alegerile cand le castiga tot partidul unic. Am ajuns ca in Rusia.
3
2
Când Stâng și cu dreapta își dau mana iese o p(a) ula
4
2
Baga ce vrei, pe noi ne voteaza r*mânii. Știi cum se zice, votam pe cei care ne seamănă.
1
2
Imi bag pwla in coalitia voastra de hoti
4
2

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016