REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.3° Constanța Mar., 1 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6869
9.3° Constanța Marți, 1 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6869
 

Reprezentantul Ministerului Economiei a dat țeapă ședinței AGA de la Șantierul Naval 2 Mai SA

Reprezentantul Ministerului Economiei a dat țeapă ședinței AGA de la Șantierul Naval 2 Mai SA

Andreea POPA 28 iunie 2024 | 00:00 2287

Statul român oferă un exemplu de manual despre cât de mult îi pasă de soarta Șantierului Damen Mangalia și de zecile de mii de oameni care depind de acesta. Așa se face că niciun reprezentant al Ministerului Economiei, acționarul majoritar al Șantierului Naval 2 MAI SA, care deține, la rândul lui, pachetul majoritar la șantierul Damen, nu a catadicsit să se prezinte joi la Adunarea Generală a Acționarilor (AGA) de la Mangalia, convocată cu două săptămâni înainte. Singura grijă a guvernanților care au permis distrugerea șantierului din Mangalia este instalarea unor noi administratori, adică veșnicele pile de partid.

Reprezentantul Ministerului Economiei a dat teapa sedintei AGA de la santierul Naval 2 Mai SAŞantier Damen

AGA extraordinară de la Șantierul Naval 2 Mai SA, convocată de două săptămâni pentru data de joi, 27 iunie 2024, nu s-a mai desfășurat, pentru că la sediul din Mangalia al societății de stat nu s-a prezentat niciun reprezentant al Ministerului Economiei, adică patronul șantierului. Teoretic, ședința AGA se reia a doua zi, vineri, 28 iunie, de la ora 11.30, tot la sediul din Mangalia. Practic, arată tuturor cât le pasă celor de la Ministerul Economiei de Mangalia și de șantierul care întreține zeci de mii de oameni din Constanța. 

Reprezentantul Ministerului Economiei a dat teapa sedintei AGA de la santierul Naval 2 Mai SAOrdinea de zi a adunării extraordinare cuprindea, în primul rând, modificarea statutului constitutiv al Șantierului Naval 2 Mai SA Mangalia prin schimbarea denumirii acționarului majoritar din Ministerul Economiei în Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului. A doua hotărâre prevedea reducerea mandatului de administrator de la 4 ani la 2 ani. 

Decizia celor de la Ministerul Economiei de a nu se duce nici măcar până la mare, pentru un weekend prelungit de joi până duminică, pe banii contribuabililor, pentru maximum 5 minute de prezență la sediul Șantierului Naval 2 Mai SA, nu trebuie să mai mire însă pe nimeni. Angajații de la Mangalia care l-au așteptat ca proștii pe „șeful“ de la București care nu a mai venit vor repeta protocolul umilitor și vineri, 28 iunie, iar apoi încă o dată pe 23 iulie 2024.

Reprezentantul Ministerului Economiei a dat teapa sedintei AGA de la santierul Naval 2 Mai SA

În iulie, statul va parașuta alți paraziți la administrarea șantierului

Este data când paraziții de la București se vor înființa negreșit pentru protocolul oferit de angajații din Mangalia, din moment ce atunci vor fi numiți noii administratori provizorii ai Șantierului Naval 2 Mai SA, iar asta nu suportă amânare.

Reamintim că Damen Shipyards Mangalia a intrat oficial în insolvență, iar aproape 1.100 de angajați au intrat în șomaj tehnic cel puțin până la toamnă. Soarta singurului șantier naval al României este incertă și nimeni nu știe ce se va alege de unul dintre cele mai importante obiective economice ale județului Constanța. 

Reprezentantul Ministerului Economiei a dat teapa sedintei AGA de la santierul Naval 2 Mai SADevalizat de sute de milioane de dolari de coreenii de la Daewoo, fără ca nimeni să fie tras la răspundere și cu toate acțiunile penale mușamalizate, șantierul din Mangalia a fost îngropat definitiv de olandezii de la Damen. În tot acest timp, statul român nu a fost niciodată în stare să-și reprezinte interesele și a fost astfel co-autor al uneia dintre cele mai scandaloase distrugeri din ultimii ani. 

Singura contribuție a guvernanților români a fost numirea de incompetenți la administrarea șantierului, complet incapabili să înțeleagă ce se întâmplă la Mangalia, darămite să mai poată emite strategii de management. 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pai nu le pasa baaa. Votați PSD PNL hahahahah
2
1
treaba cu specialistii/paraziti, a aplicat-o CDR lucrurile "bune" nu se uita. astia de "cea, hais" ni l-au dat pe petrov si ingimfatul sef nato/ comisie europeana. il pregatesc acum pe generalul plagiator. multumim dreptei labagiste, prostii or sa va creada. psd promite salarii/pensii, tichete, pe care le vom deconta toti. treburi bune.
7
0
ANNELIES DAMEN , din conducerea Damen Olanda , este de profesie...ARTISTA FOTOGRAFA !! Adica vaca asta olandeza face poze cu maimute si girafe in Africa , si conduce in acelasi timp , impreuna cu repetentul de frate-sau , Arnout Damen firma Damen. Asa ca ce pretentii sa mai ai la panaramele noastre autohtone din Consiliul de Administratie !!??
10
0
ANNELIES DAMEN , din conducerea Damen Olanda , este de profesie...ARTISTA FOTOGRAFA !! Adica vaca asta olandeza face poze cu maimute si girafe in Africa , si conduce in acelasi timp , impreuna cu repetentul de frate-sau , Arnout Damen firma Damen. Asa ca ce pretentii sa mai ai la panaramele noastre autohtone din Consiliul de Administratie !!??
11
0

REPLICA


LOTO

6/49
4721674622
5/49
2412151840
joker
18175371515