REPLICA ONLINE CONSTANTA

28.7° Constanța Dum., 21 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6797
28.7° Constanța Duminică, 21 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6797
 

Restabilirea dialogului militar, prioritate a lui Joe Biden la întâlnirea cu Xi Jinping

Restabilirea dialogului militar, prioritate a lui Joe Biden la întâlnirea cu Xi Jinping

Ana Maria LIPAN 14 noiembrie 2023 | 00:00 561

Restabilirea dialogului dintre armatele Washingtonului şi Beijingului va fi o prioritate pentru preşedintele american Joe Biden atunci când se va întâlni miercuri cu omologul său chinez Xi Jinping, a declarat duminică un oficial al Casei Albe, potrivit AFP, sursa citată de agerpres.ro.

Restabilirea dialogului militar, prioritate a lui Joe Biden la intalnirea cu Xi Jinpingdreapta- Joe Biden, stânga- Xi Jinping

"Preşedintele se angajează să restabilească legăturile dintre armate, deoarece crede că este în interesul securităţii naţionale a Statelor Unite", a declarat Jake Sullivan, consilierul american pentru securitate naţională, pentru CBS.

"El crede că este necesară comunicarea între militari pentru a gestiona competiţia în mod responsabil şi pentru a se asigura că această concurenţă nu escaladează în conflict", a adăugat Sullivan.

Dialogul dintre cele mai mari două armate ale lumii a fost întrerupt de chinezi, a mai spus oficialul de rang înalt, de data aceasta intervievat de CNN.

Joe Biden şi Xi Jinping urmează să se întâlnească miercuri în regiunea San Francisco, oraş din California care va găzdui în acelaşi timp summitul Cooperării Economice Asia-Pacific (APEC).

Aceasta va fi a doua întâlnire în persoană între cei doi lideri de la alegerea lui Joe Biden. Va fi, de asemenea, prima vizită a lui Xi Jinping în Statele Unite din 2017.

În timpul discuţiilor bilaterale, Biden intenţionează, de asemenea, să pună pe masă problema iraniană, a anunţat Sullivan, în special "problema programului nuclear al Iranului şi ameninţarea pe care Iranul o reprezintă pentru stabilitatea regională şi ameninţarea pe care o reprezintă pentru forţele americane din regiune".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15382943810
5/49
38202113924
joker
218171712