REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Rețea de proxeneți care acționau prin metoda „Loverboy“, destructurată de judecători

Rețea de proxeneți care acționau prin metoda „Loverboy“, destructurată de judecători

Virgil STOIAN 6 martie 2023 | 00:00 3699

Metoda „Loverboy“ este una din ce în ce mai adoptată de proxeneții din România. Profitând de naivitatea fetelor, unele chiar minore, proxeneții le conving să se prostitueze pentru ei, promițându-le că vor rămâne împreună. Este și cazul unei rețele din Tulcea, care timp de 5 ani s-a ocupat cu traficul de persoane, traficul de minori și proxenetismul. Condusă cu mână de fier de Petra Zamfir și Florentin Ninel Nicola, gruparea a reușit să determine mai multe tinere să practice prostituția atât în țară cât și în străinătate, obținând foloase materiale de pe urma acestora.

Retea de proxeneti care actionau prin metoda „Loverboy“, destructurata de judecatoriFoto cu caracter ilustrativ

Magistrații din cadrul Tribunalului Tulcea au decis condamnarea Petrei Zamfir la 5 ani și 8 luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea a unui grup infracțional organizat, proxenetism, Florentin Ninel Nicola a primit 4 ani, Ionuț Nicola 5 ani, Cristian Alin Nicola 8 ani, Valentin Mircea Nicola 9 ani și patru luni de închisoare iar Gabriel Marian Nicola 6 ani și patru luni de închisoare. Sentința a fost dată pe 3 martie 2023 și nu este definitivă.
Rețeaua a fost înființată în anul 2013 de către Petre Zamfira, Florentin Ninel Nicola și Ionuț Nicola, toți fiind membrii aceleași familii. Scopul grupului a fost săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane, trafic de minori și de proxenetism. Se reține că Ionuț Nicola i-a instruit pe ceilalți inculpați și a dirijat activitatea acestora, că a primit și a gestionat banii proveniți din practicarea prostituției, că a înlesnit practicarea prostituției prin adăpostirea tinerelor și îndemnarea acestora la practicarea prostituției. Petre Zamfira ar fi determinat victimele să se deplaseze în afara granițelor țării cu scopul de a practica prostituția și a obținut foloase materiale urmare a activității acestora. Banii erau trimiși din străinătate fie prin Money Transfer fie prin alte aplicații.

Cum acționau inculpații

Doi dintre inculpați recrutau fete cu scopul de a le exploata sexual. Metoda folosită era Loverboy și consta în activitățile desfășurate de cei doi inculpați  de inducere în eroare a fetelor în sensul existenței între ei a unor relații de iubire, intenții de căsătorie și creare a unei familii. Profitând de naivitatea tinerelor, inculpații le manipulau astfel încât acestea deveneau dependente emoțional de inculpați și executau comenzile acestora. Convingându-le că este mult mai facil să obțină bani din prestarea de servicii sexuale, inculpații le propuneau să se prostitueze pentru a avea un trai decent, pentru a avea bani de cheltuit și bani pentru ridicarea sau repararea unei case. Printre cele recrutate au existat și minore de 13, 14 respectiv 17 ani.

Retea de proxeneti care actionau prin metoda „Loverboy“, destructurata de judecatoriMinuta judecătorească

Magistrații din cadrul Tribunalului Tulcea au decis condamnarea Petrei Zamfir la 5 ani și 8 luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea a unui grup infracțional organizat, proxenetism, Florentin Ninel Nicola a primit 4 ani, Ionuț Nicola 5 ani, Cristian Alin Nicola 8 ani, Valentin Mircea Nicola 9 ani și patru luni de închisoare iar Gabriel Marian Nicola 6 ani și patru luni de închisoare. Sentința a fost dată pe 3 martie 2023 și nu este definitivă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
PROXENETI GAGANI DIN CERNAVODA INTRUN ORAS FARA POLITIE.
3
1
La Mangalia,nu aveti drum?,Horea Closca si Crisani,nr. 5,Str.Garii(TTO)
2
0
Ma facut mama și tata proxenet adică peste de Cernavodă.Am BMW de culoare albastra CT 97 WLY din 2017 fara sa am o zi de munca.Traiasca Mihaela sugatoarea mea și fetițele care produc pentru mine.Traiasca și sistemul care ne protejeaza
6
0
Ca barbat ti se face greata numai sa te gandesti sa bei o bere cu unul dintre cei din retelele astea,fara sa stii ca sunt raufacatori. Pe bune,au niste moace si atitudini ce te fac sa intorci capul. Cam cat de proaste si tute sa fie fetele alea care le dau atentie? Cum naiba au ele gusturile formate? Chiar nu au stima de sine?
5
0
Nu știam ca judecătorii destructureaza rețele de proxeneți.. Vai de capul vostru..
7
0
vrem sa vedem mai des atfel de condamnari, ca e plin de pesti mai ceva ca in mare
6
0
Polițiștii și procurorii au destructurat rețeaua, nu judecătorii. Judecătorii au primit un dosar.
11
0
Cursuri intensive la Auchan ,de casier , diploma se da odata cu bonul de casa !
7
0
unde gasiti ba pproastele care sa se uite la niste ttigani barbosi,tatuati si scirbosi,analfabeti si pprosti,rupti in coor?chiar,unde le gasiti,vreau si eu!
17
0
sunt câteva nume de KILLERI ai orașului Cernavodă.Cine îi protejează pe acești proxeneți vom afla într-o zi ?.Poate va veni vremea vre-o data sa aflam de cele trei fete de la sensul giratoriu spre Bucuresti care fac prostituție, cine le manevrează și de ce politia Cernavodă nu le vede?.
19
2

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510