REPLICA ONLINE CONSTANTA

28.4° Constanța Vin., 16 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6823
28.4° Constanța Vineri, 16 August 2024 Anul XX Nr. 6823
 

Reuniune a trimişilor speciali şi a şefilor de misiune din statele UE care gestionează tematica crizei din Siria

Reuniune a trimişilor speciali şi a şefilor de misiune din statele UE care gestionează tematica crizei din Siria

Victor ROTARU 24 mai 2024 | 00:00 40

Ministrul de Externe, Luminiţa Odobescu, a subliniat importanţa coordonării partenerilor internaţionali pentru a identifica modalităţi concrete prin care poate fi avansată o soluţie politică la criza din Siria, la Reuniunea informală a Trimişilor Speciali pentru Siria şi a şefilor de misiune din statele membre UE care gestionează tematica crizei din Siria.

Reuniune a trimisilor speciali si a sefilor de misiune din statele UE care gestioneaza tematica crizei din SiriaLuminiţa Odobescu

"Ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, a participat joi, 23 mai 2024, la Bucureşti, la deschiderea Reuniunii informale a Trimişilor Speciali pentru Siria şi a şefilor de misiune din statele membre UE care gestionează tematica crizei din Siria. În intervenţia sa, ministrul Luminiţa Odobescu a evidenţiat importanţa coordonării partenerilor internaţionali pentru a identifica modalităţi concrete prin care poate fi avansată o soluţie politică la criza din Siria, care durează de mai bine de 13 ani şi care continuă să afecteze milioane de oameni. Oficialul român a subliniat sprijinul României pentru soluţionarea politică a crizei siriene, în conformitate cu cadrul stabilit de rezoluţia nr. 2254 a Consiliului de Securitate al ONU şi cu viziunea 'step for step' a Trimisului Special al ONU, Geir Pedersen", se arată într-un comunicat de presă remis AGERPRES de MAE.

Luminiţa Odobescu a evidenţiat, de asemenea, contribuţia României la ameliorarea situaţiei umanitare în Siria, prin acordarea de asistenţă pentru populaţia civilă siriană în valoare de peste 45 milioane euro, în ultimii zece ani.

"Şeful Delegaţiei UE - Siria, Dan Stoenescu, a remarcat că dialogul şi cooperarea sunt esenţiale pentru a menţine criza din Siria în atenţia internaţională. A reliefat rolul MAE român în facilitarea discuţiilor şi a reiterat atenţia pe care UE şi statele membre o acordă crizei siriene, fapt demonstrat inclusiv de organizarea la Bruxelles, la sfârşitul lunii mai, a Conferinţei ministeriale pentru viitorul Siriei şi al regiunii. Reprezentantul Oficiului ONU din Damasc, Tareq Talahma, a subliniat importanţa coordonării şi sincronizării eforturilor internaţionale pentru avansarea procesului politic în Siria, în acord cu rezoluţia ONU menţionată. A precizat că prelungirea crizei generează un impact considerabil asupra stabilităţii şi securităţii Orientului Mijlociu. Participanţii au apreciat evenimentul de la Bucureşti pentru facilitarea unui schimb de idei aplicate pe tema crizei din Siria şi pentru contribuţia concretă la eforturile de avansare a unei soluţii politice în Siria", menţionează MAE.

Reuniunea are loc în perioada 23-25 mai, la Bucureşti, şi este organizată de Delegaţia UE - Siria şi Serviciul European de Acţiune Externă (SEAE), în cooperare cu Ministerul Afacerilor Externe al României, potrivit agerpres.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016