REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.8° Constanța Mar., 1 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6869
9.8° Constanța Marți, 1 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6869
 

Revizia de vagoane din Mangalia își spală lenjeria de la cușete, pe bani mulți, la o firmă din București

Revizia de vagoane din Mangalia își spală lenjeria de la cușete, pe bani mulți, la o firmă din București

Mirela PASCAL 2 iulie 2024 | 00:00 4039

În ultimii ani, mai multe companii care activează pe piața de curățenie au reușit să „guste” din contractele cu CFR Călători. Participă la licitații, de cele multe ori nici nu au competitori, astfel că-ți dau senzația că procedura este, oarecum, cu dedicație. Una dintre aceste societăți este Ozon Serv SRL, din București, deținută, până de curând, de Marin Tincu. În prezent, apare unic acționat Florina Nețoi, însă dacă s-a schimbat asociatul, nu înseamnă s-au pierdut și... relațiile. O firmă care, deși a fost înființată în urmă cu mai bine de 20 ani, nu are profit mai mare de 20.000 de lei. Așadar, un contract cu CFR, de aproape 400.000 de lei, este mană cerească.

Revizia de vagoane din Mangalia isi spala lenjeria de la cusete, pe bani multi, la o firma din Bucuresti

Servicii de spălătorie a lenjeriei de pat (cearceaf plic, cearceaf pat şi faţă de pernă), cu care sunt dotate vagoanele de dormit și cuşetă în Revizia de Vagoane Mangalia ajung în spălătoria unei firme din București... abonată la contractele cu statul și al cărei acționariat s-a schimbat, recent. Vorbim despre Ozon Serv, din București, condusă, până în februarie a.c., de Marin Tincu. Valoarea contractului, 379.200 lei, nu știm însă dacă este inclus, sau nu TVA-ul, reprezintă o gură de oxigen pentru noul asociat al firmei, Forina Nețoi.

CFR trimite rufele murdare de la Mangalia la București

Studiindu-i situația financiară se poate observa că, în ultimii ani, firma nu are un asalt important în ceea ce privește cifra de afaceri. Dar, grație CFR Călători, afacerea va crește.

CFR Călători ar putea să trimită marfă serioasă. Astfel, conform înțelegerii cantitățile maxime ce vor fi incluse sunt de  cearceaf plic - 80.000 bucăți, cearceaf pat - 80.000 bucăți, faţă de pernă - 80.000 bucăți.

Revizia de vagoane din Mangalia isi spala lenjeria de la cusete, pe bani multi, la o firma din Bucuresti

Anul 2023, firma l-a încheiat... cu mulți bani în cont. Tot undeva pe la 100.000 de euro și tot de la CFR, pentru , pentru spălarea materialelor textile din dormitoarele Depoului București Călători, Depoului București Călători – Automotoare, SELC Basarab și din Stațiile: Bucureşti Griviţa, Bucureşti Basarab, Târgovişte, Ploieşti Sud, Urziceni. Asta după ce, cu câteva luni în urmă, prin iunie, mai bifase un contract, de peste 300.000 lei, pentru spălarea lenjeriei de pat cu care sunt dotate vagoanele de dormit și cuşetă în Revizia de Vagoane Mangalia. Și-n trecut, în 2022, tot de la CFR a încasat peste 350.000 lei pentru spălarea materialelor textile din dormitoarele Depoului București Călători, Depoului București Călători – Automotoare, SELC Basarab și din Stațiile: București Griviţa, Bucureşti Basarab, Târgovişte, Ploieşti Sud, Urziceni. Iar lista poate continua. 

Anul trecut, lenjeria s-a spălat... la Constanța

Anul trecut, a scăpat printre degete contractul pentru rufele murdare de la Mangalia, dar l-a prins Traditionaleco SRL, o firmă mică din Constanța, deținută de Roxana Alina Chițu. Contractul a fost mai subțirel, de aproape 300.000 de lei, societatea reușind să bifeze, anul trecut, vânzări de 426.000 de lei. În 2021 și 2022, profitul a fost spectaculos pentru o firmă de apartament, aproape 300.000 de lei, însă anul trecut norocul nu i-a mai surâs, căci a bifat un profit de doar 57.000 de lei. 

Revizia de vagoane din Mangalia isi spala lenjeria de la cusete, pe bani multi, la o firma din Bucurestisediul firmei de apartament Traditionaleco

Este o altă firmă de casă a CFR, în trecut obținând mai multe contracte pentru serviciile de spălare materiale textile ce aparțin dormitoarelor de personal CF din ST. Constanța. Este o firmă de apartament, situată pe strada Vârful cu Dor, nr..5, BL.V3A, SC.B, ET.4, AP.29

Revizia de vagoane din Mangalia isi spala lenjeria de la cusete, pe bani multi, la o firma din Bucurestisediul firmei de apartament Traditionaleco SRL

Societatea din Constanța a mai avut contracte și cu Armata, în 2020, 2021 și în 2023, însă nu la fel de „grele” precum cele oferite de CFR.

Revizia de vagoane din Mangalia isi spala lenjeria de la cusete, pe bani multi, la o firma din Bucuresticontractele Traditionaleco SRL

O altă firmă care a pus mâna pe serviciile de spălătorie a lenjeriei de pat(cearceaf plic, cearceaf pat si față de pernă), pilotelor, pernelor, fetelor de masa, naproanelor si prosoapelor cu care sunt dotate vagoanele de dormit, cușeta, bar si restaurant în Revizia de Vagoane București Grivița este Direct Retail Distribution, controlată de Samuel Călin. Valoarea maximă a acordului-cadru este de 3 320 880 lei. Compania obținut un profit net de.320.000 de lei în 2023, la o cifră de afaceri de 1,1, milioane de lei. Trebuie menționat faptul că, în 2022, societatea avea doar 3 angajați, însă contractele cu CFR i-a determinat pe patroni să-și suplimenteze numărul de lucrători, pesemne nu mai făcea față ofertelor.

A avut contracte și cu Regia Autonomă Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat București, însă cea mai mare sumă încasată a fost tot de la CFR, în 2022, de 1.083.884 lei, pentru salubrizarea spațiilor administrative si dormitoare de personal aparținând Depoului București Călători, Depoului București Călători – Automotoare, SELC Basarab și din Stațiile: Bucureşti Griviţa, Bucureşti Basarab, Ploieşti Sud, Urziceni și Târgovişte. În septembrie anul trecut a obținut peste 500.000 de lei de la CFR pentru salubrizarea spațiilor, dormitoare și spălarea materialelor textile în subunitățile S.R.T.F.C. Brașov: Stația Brașov, Sighișoara, Mediaș, Sibiu, Teiuș, Tg. Mureș, Războieni, Deda și sediul S.R.T.F.C. Brașov.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
la transporturi. Intrebati-l pe hotul manivela mitrea.
2
0

REPLICA


LOTO

6/49
4721674622
5/49
2412151840
joker
18175371515