REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.3° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.3° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Revoltă după ce Enel a lăsat mai multe localități în beznă!

Revoltă după ce Enel a lăsat mai multe localități în beznă!

Victor ROTARU 21 noiembrie 2023 | 00:00 2820

Furtuna de sâmbătă, 18 noiembrie, a făcut ravagii în tot județul Constanța, zeci de localități rămânând fără apă potabilă și energie electrică, copacii căzând unul după altul, fiind înregistrate și foarte multe pagube materiale. Au trecut mai bine de două zile de la vijelie, dar în continuare sunt localități care nu au curent electric, și cu toate că au fost zeci de sesizări făcute, furnizorul de energie electrică nu se grăbește să asigure serviciul pentru care este plătit. Primarul din Fântânele, una din localitățile afectate, spune că rețeaua nu este schimbată de mai bine de 50 de ani. „Așa cum am anticipat, după ce au băgat tensiune în rețea, au făcut scurt-circuit și s-au topit”, a spus alesul șef.

Revolta dupa ce Enel a lasat mai multe localitati in bezna!Foto de la intervenția celor de la Enel în Fântânele

Au fost înregistrate peste o mie de apeluri la 112, de sâmbătă, 18 noiembrie, de la ora 13:00, până duminică, 19 noiembrie, ora 20:00. În tot acest timp, pompierii au fost solicitați să intervină în zeci de cazuri, iar pe 20 noiembrie, în jurul orei 9:00 erau 21 de localități fără energie electrică. Una dintre localitățile care au rămas fără curent electric este și comuna Fântânele, acolo unde nici după 48 de ore de la vijelie problemele legate de curentul electric nu au fost remediate: „După vijelia de sâmbătă noaptea, abia duminică seara, pe la ora 20, au venit câteva echipe de la Enel, dar nu aveau mașini echipate pentru noroi. A plouat peste 50 de l/mp, și nu puteau să intre în zona unde erau cablurile rupte. Am trimis utilaje de la primărie, a mai venit în sprijinul nostru și un agent economic din Cogealac și au reușit să remedieze avaria la rețeaua de medie tensiune. Eu le-am spus că acele cabluri erau lipite din cauza vântului, rețeaua nu mai este schimbată de mai bine de 50 de ani. Așa cum am anticipat, după ce au băgat tensiune în rețea, au făcut scurt-circuit și s-au topit. Luni dimineață am constatat faptul că de la un transformator ieșea fum. Se aprinsese și iluminatul public, toate luminile, fără să dea nimeni drumul, probabil se lipiseră iar firele.” a declarat primarul comunei Fântânele, Adrian Roșu.  

Revolta dupa ce Enel a lasat mai multe localitati in bezna!Foto de la intervenția celor de la Enel în Fântânele

Primar: Mi-au spus că nu există comuna Fântânele

Primarul din Fântânele a mai adăugat faptul că, după mai bine de 18 ani, de când comuna a fost reînființată, comuna nu există în baza de date a furnizorului de energie electrică: „Duminică, până în ora 21 a fost afectată toată localitatea. După ce au dat drumul la curent, undeva la 50% nu este alimentată corespunzător la energie electrică. Până nu vor schimba rețeaua, degeaba. De câte ori se rupe câte un cablu ei le înnădeau, Enel vrea doar bani. Problema este că toate se sparg în capul meu. Eu nu sunt mulțumit deloc de cum se lucrează. Acum înțeleg, a fost Cod Roșu, nu te pui cu natura, dar în general nu sunt mulțumit. Am sunat duminică și le-am spus că pe 3 străzi sunt cabluri rupte. Ei mi-au spus că pot prelua o singură reclamație la un apel și au spus să efectuez mai multe apeluri. Le-am spus că eu sunt primarul comunei Fântânele, iar ei mi-au spus că nu există această comună. Dar când mi se emit facturi de zeci de mii de lei, atunci există? Noi ne-am reînființat în 2005. La mine poate se mai ține cont că am o funcție publică, dar sună un cetățean din comună, și cei de acolo îi zic că nu există comuna respectivă. La nivelul acesta suntem, ce să mai vorbim de intervenții...” 

Revolta dupa ce Enel a lasat mai multe localitati in bezna!Ion Adrian Roșu

Problema nu este diferită nici la Techirghiol, acolo unde un cetățean nemulțumit a transmis pentru Replica faptul că mai bine de 48 de ore nu a avut curent electric, temperatura în casă fiind de sub 15 grade: „Nu avem curent de sâmbătă. Nu a venit absolut nimeni. Am făcut reclamații la ANRE, OPC, nu se poate așa ceva. La 0 grade temperatură afară, cu copii în casă... este o problemă cu acest transformator care s-a ars. Eu am plătit mii de euro pentru branșament, pentru ce? Să rămânem atât timp fără curent electric? Stăm cu 15 grade în casă. Suntem disperați, am făcut reclamații toți vecinii. S-a stricat și mâncarea din frigider, din congelatoare. Noi, anul trecut, de Revelion și de Crăciun am stat fără curent electric, am mâncat la lumânare. Tot orașul are, noi stăm pe întuneric.

Video:

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Noi nu avem curent în orașul Constanța de sâmbătă noapte. Azi la ora 17 după 3 zile a venit o echipa și a plecat fără sa facă nimic. Este a 4 a noapte fără curent nici răbdare nu mai avem.
1
0
Tot la Fantanele am anuntat faptul ca nu am curent de sîmbata seara au înregistrat sesizarea dar nu a venit nimeni sa remedieze. Bataie de joc . Numai taxe impozite si facturi asta îi intereseaza. Cica au 12 ore sa remedieze defectiunea. Ma voi adresa si altor institutii.
4
0
invers ENEL!
12
0
Enel a preluat infrastructura construită cu sacrificii acum zeci de ani de bunicii și părinții noștri. Nu a făcut nicio investiție și stoarce bani grei de la r*mâni cu girul autorităților care ar trebui să ne proteje.
14
0
asa ceva se intampla mereu si in cele mai dezvoltate tari, dupa urgii ale naturii. asta va fi regula dupa cum e mersul climei.
4
5
RENEL, CFR, NAVROM, Combinate siderurgice, Rafinarii , etc. Nu trebuiau privatizate,ele trebuiau sa fie strategice pentru economia romanesca, trebuiau sa ramana companii de STAT !!! Administrate corect si in interesul economiei romanesti !!!
12
0
Ce pretenții să avem de la o firmă pe care mafia PDSR de pe vremea lui Iliescu a vandut-o unei firme a mafiei ,,cu gulere albe,, italiene și mai de c*rând vândute unei firme dubioase grecesti ?
14
3
Eu stau in Năvodari pe strada labirint și nu am curent de duminică la 4 dimineața .
9
0
Si in cta sunt fara curent de sambata. Nu raspunde electrica la telefon.cand raspund mint frumos.rezultatul frig si intuneric.
16
0

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016