REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.4° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Revoltă la Constanța, după ce Ligia Deca și-a tras consilier un puști de 18 ani!

Revoltă la Constanța, după ce Ligia Deca și-a tras consilier un puști de 18 ani!

Victor ROTARU 19 octombrie 2023 | 00:00 5402

Fostul președinte al Consiliului Național al Elevilor (CNE), Robert Avram, a fost angajat în cabinetul ministrului Educației, Ligia Deca. Angajarea fostului președinte al CNE în instituție vine la scurt timp după încheierea unui stagiu de practică la Ministerul Educației, în cadrul Direcției Generale de Învățământ Preuniversitar. Numirea fostului elev, proaspăt student, la dreapta Ligiei Deca a stârnit controverse la Constanța.

Revolta la Constanta, dupa ce Ligia Deca si-a tras consilier un pusti de 18 ani! Robert Avram și Ligia Deca

Un fost președinte al CNE este angajat în cadrul cabinetului ministrului Educației, Ligia Deca, la scurt timp după încheierea unui stagiu de practică la Ministerul Educației. Este vorba despre Robert Avram, proaspăt absolvent al ciclului liceal.

Dudună: Asta poate arăta că lupta pe care ai dus-o nu a fost una sinceră

Numirea lui Avram nu este văzută cu ochi buni la Constanța. Ariana Dudună, fostul președinte al Asociației Elevilor Constanța, spune că Avram a dat dovadă de... servilism, aducând aminte faptul că acesta a susținut public o Ordonanță de Urgență care a dus la tăierea transportului gratuit al elevilor: „Doar ministrul Ligia Deca știe de ce l-a ales pe Robert Avram ca și consilier. Pot spune că este cel puțin ciudat, ca după ce ai avut o activitate în reprezentarea elevilor, te-ai luptat cu niște politicieni pe drepturile elevilor, aceiași să te pună pe tine în funcție. Asta poate arăta că lupta pe care ai dus-o nu a fost una sinceră, că în anumite condiții poate ai favorizat anumiți politicieni pentru un anumit post. Nu spun că asta s-a întâmplat, spun că este o posibilitate. Ceea ce pot să spun este că în perioada în care Robert Avram a fost președinte la Consiliul Național al Elevilor a susținut public o Ordonanță de Urgență care din punctul meu de vedere și al AEC a fost una neconstituțională, o Ordonanță de Urgență care a dus la tăierea transportului gratuit al elevilor. El a susținut această Ordonanță de Urgență, pe care noi, AEC, am atacat-o la CCR.

Revolta la Constanta, dupa ce Ligia Deca si-a tras consilier un pusti de 18 ani! Ariana Dudună

„Acțiunile Guvernului din timpul grevei au fost o bătaie de joc față de profesori”

Legat de activitatea Ligiei Deca, Ariana Dudună a transmis faptul că actualul ministru al Educației a dat mai multe acte care au încălcat Constituția României, și nu numai: „Nu am susținut activitatea de ministru a Ligiei Deca, nu vreau să compar cu activitatea celuilalt ministru în mandatul în care am fost președinte AEC, Sorin Cîmpeanu. Pot să spun că ministrul Deca ne-a adus în următoarele situații: a dat acte care încalcă Constituția României. Ministerul Educației, în timpul mandatului ei, a fost amendat de către Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării pentru discriminarea elevilor navetiști. Ligia Deca a fost ministru în timpul grevei generale și, din punctul meu de vedere, acțiunile Guvernului din timpul grevei au fost o bătaie de joc față de profesori, acum nu o să avem legea salarizării și profesorii nu o să-și primească măririle promise în timpul grevei. Eu nu pot să susțin, sau mai mult decât atât, să apreciez, niște acțiuni care încalcă valorile statului de drept, ale democrației, pentru că eu cred în aceste valori. Eu îmi respect profesorii, eu cred în statul de drept, cred că democrația este importantă.

Revolta la Constanta, dupa ce Ligia Deca si-a tras consilier un pusti de 18 ani! Robert Avram

Robert Avram abia a absolvit clasa a XII a, este anul I la Facultatea de Sociologie și Asistență Socială, din cadrul Universității București. Are în jur de 18 ani și, în trecut, a fost președintele  Consiliului Național al Elevilor, structură de reprezentare a elevilor, independentă de Ministerul Educației, timp de un an, din ianuarie 2022 până în ianuarie 2023. 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ARE NEVOIE CWURVETU DE PWULA TANARA
1
0
Pe vremuri au pornit unii cu sindicatele si au ajuns ...in politica pe functii mari.Au schimbat tabara fara sa clipeasca , de-alde Miron Mitrea sau Victor Ciorbea.
4
0
La prima vedere, chiar nu parea atat de p*****a....
4
0
Mai era una si prin primarie, acum vreun an-doi, tot pe ministrie dar mai pe local asa, cu un pusti dupa ea.
5
0
ca orice meghedoanca Deca este superporoasta si limitata mental.Se vede din discursul ei si din apaucaturile de bijduvean primitiv. Porostul de Johanescu este inconjurat de meghedoni la Cotoroceni care ii baga sub semnatura nume de megedoni sa-i bage ministii.Au ocupat tara imigrantii megedoni si nemti. Trebuie revolutie la alegerei sa voteze romanii cu romani nu cu imigranti si alte etnii de hotzi
17
3
daca dnei ii plac tinereii?
9
2
Urmarea si urmările!!! Doar "tresteptii" si trezirii au loc în Rromanicca bugetata de fraierii platitori de taxe!!!
10
0
se formeaza de tanar in politica unde poate sa prinda un loc caldut ,cu bani multi la ...stat! tineret viitorul politic al tarii!
23
1
Sculă tânără, ce , numai bărbații să angajeze pe bază de păsărică ?
23
4
Îți găsește și ție un loc în minister când te faci mare.
24
1
Pupincurist de mic, cu aspiratii la pensie speciala
58
2

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016