REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.7° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
32.7° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Revoltă printre polițiști după tragedia din 2 Mai: Se cere demiterea lui Despescu și Matei Benone

Revoltă printre polițiști după tragedia din 2 Mai: Se cere demiterea lui Despescu și Matei Benone

A.F. 25 august 2023 | 18:30 3683

Sindicatul Poliţiştilor Dolj este de părere că tânărul poliţist cu vechime de mai puţin de un an care l-a oprit pe autorul accidentului de la 2 Mai şi l-a lăsat să plece fără a-l testa pentru droguri este „Acarul Păun” în ancheta internă derulată în urma accidentului de la 2 Mai în care doi tineri au murit.

Revolta printre politisti dupa tragedia din 2 Mai: Se cere demiterea lui Despescu si Matei Benone

Sindicaliştii consideră că tânărul poliţist este „executat în piaţa publică” deşi „şi-a făcut treaba exact atât cât îi permiteau atribuţiunile din fişa postului”. „Aşa cum se întâmplă de ani de zile, comisarii detergent de la Corpul de Control au descoperit Acarul Păun! Trebuia sacrificat cineva care nu prea are cum să se apere! Dragi cetăţeni ai Românie, acest poliţist este executat în piaţa publică chiar de către cei doi şefi care trebuiau demişi din prima secundă, chestorii Bogdan Despescu şi Matei Benone”, scriu sindicaliştii, într-un mesaj postat pe Facebook.

Într-un lung mesaj al cărui preambul este „Când un clovn se mută într-un palat, el nu devine rege, ci palatul se transformă în circ!”, Sindicatul Poliţiştilor Dolj îşi exprimă, pe Facebook punctul de vedere cu privire la consecinţele accidentului de la 2 Mai asupra factorilor de decizie din Ministerul Afacerilor Interne.

„De câteva zile societatea civilă aruncă anatema asupra poliţistului care l-a depistat pe tânărul aflat, sau nu, sub influenţa substanţelor stupefiante, şi l-a lăsat să plece la volanul autoturismului de la Postul de poliţie Vama Veche. Mai mult, şefii poliţistului care ar fi trebuit demişi imediat după producerea accidentului, trimit Corpul de Control la Constanţa şi îl execută public pe agentul de poliţie, aducându-ne aminte despre povestea tristă a acarului Păun! (...) Aşa cum se întâmplă de ani de zile, comisarii detergent de la Corpul de Control au descoperit Acarul Păun! Trebuia sacrificat cineva care nu prea are cum să se apere! Dragi cetăţeni ai României, acest poliţist este executat în piaţa publică chiar de către cei doi şefi care trebuiau demişi din prima secundă, chestorii Bogdan Despescu şi Matei Benone.

Nu există vreun poliţist sănătos la cap din Poliţia Română care să găsească într-un autoturism condus de un cetăţean substanţe despre care există suspiciuni rezonabile că sunt droguri şi să nu solicite testarea conducătorului auto cu drugtestul! Dacă cineva din ţara asta crede că acel dispecer poate face ceva de capul lui este un mare naiv! Să anunţi patru destituiri ale unor executanţi ai lui Bogdan Despescu, dar să nu îl ,,execuţi” pe păpuşarul Bogdan Despescu, chiar că acesţi politicieni ne cred proşti! Destituiţi din funcţiile publice trebuie să fie secretarul de stat chestorul Bogdan Despescu şi şeful I.G.P.R., chestorul Matei Benone”, scrie Sindicatul Poliţiştilor Dolj pe Facebook.

Colegii tânărului poliţist afirmă că acesta „şi-a făcut treaba exact atât cât îi permiteau atribuţiunile din fişa postului”.

„Tânărul poliţist de la ordine publică, fără experienţă, detaşat pe litoral de la Bucureşti, îl opreşte pe băiatul omului de afaceri constănţean, controlează autoturismul unde găseşte o tigaretă şi câteva pastile. Pentru că nu are calitatea de poliţist rutier, acesta sună la dispecerat, având în vedere că şoferul trebuie testat cu un etilotest pentru consum de băuturi alcoolice şi cu un drugtest deoarece în autoturism s-au găsit nişte substanţe despre care există suspiciuni ca ar putea fi droguri. Dispecerul îi spune că nu are nu niciun echipaj de poliţie rurieră disponibil.Poliţistul detaşat de la Bucureşti, fără experienţă, solicită, încă o dată, un echipaj de la rutieră. Nu se deplasează nimeni de la rutieră pentru că dispecerul îi spune că sunt la Blocada. Poliţistul cu lipsă de experienţă solicită prezenţa poliţiştilor de la BCCO, dar dispecerul refuză să îi anunţe şi îi spune agentului să lase drogurile într-un plic la Postul de Poliţie din Vama Veche. Acest tânăr poliţist şi-a făcut treaba exact atât cât îi permiteau atribuţiunile din fişa postului!”, se mai arată în mesajul sindicatului.

Poliţiştii membri ai sindicatului din Dolj îl critică pe chestorul Bogdan Despescu, despre care spun că „se ascunde în spatele instituţiei, cum face de 8 ani de zile, şi pentru că este mut nu ne poate spune cine sunt ceilalţi doi tineri aflaţi în autoturismul omului de afaceri la momentul depistării! Sau de ce etilotestul era ascuns în containerul de la marginea comunei Vama Veche!”:

Sindicaliştii ironizează şi acţiunea ”Blocada”, una dintre cele mai mari campanii derulate în trafic de Poliţie, ei spunând că aceasta este „o invenţie comunistă chiar a chestorului secretar de stat Bogdan Despescu, blocada, rocada sau trepanata este o mare prostie prin care poliţiştii, şi aşa foarte puţini, sunt angrenaţi în nişte activităţi care nu au vreo finalitate, lăsând descoperite zone foarte mari din oraşe sau comune”.

„O prostie patentată la nivel înalt chiar dacă au fost prezentate foarte multe contraargumente solide! Despre Despescu, Matei şi Bode nimeni nu vorbeşte! Cei trei gropari ai Poliţiei Române au distrus această instituţie. Şef al I.P.J. Constanţa a fost, nu cu mulţi ani în urmă, chiar nemuritorul Bogdan Despescu! Iar la şefia acestui inspectorat este chiar unul dintre protejaţii nemuritorului Bogdan Despescu! (...) În ultimii 8 ani, de când Ministerul de Interne este condus de către nemuritorul Bogdan Despescu, profesioniştii sunt prigoniţi prin tot felul de cercetări disciplinare, sau penale, inventate, sunt sancţionaţi, sunt mutaţi sau sunt pensionaţi, iar în funcţiile de conducere din Poliţia Română sunt înşurubaţi, cu largul concurs al nemuritorului Bogdan Despescu, tot felul de incompetenţi cocoşaţi, obedienţi politicului aflat la butoane. Toţi miniştri de interne din ultimii 8 ani au fost nişte marionete penibile pe care nemuritorul Bogdan Despescu i-a distribuit în roluri secundare în comedia divină pe care încă o regizează. Incompetenţa a fost ridicată la rang de artă în Poliţia Română de acest păpuşar! (...) Cei care au greşit la Constanţa cu siguranţă vor plăti! Să sperăm că o să plătească şi cei care patronează acest sistem infect! Dottore, nici nu ştii, cât de mic începi să fii!”, conchide sindicatul, scrie stiripesurse.ro.


Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
despescu pare un monument de incompetenta care traieste pe un norisor departe de realitatea activitatii operative. slugarnicia politica nu este o calitate iar gradele nemeritate, hainele si fireturile de portar de hotel nu te fac destept...
2
0
Daca avea sange in instalatie , il in **** de superiori si isi facea treaba, chiar daca stia ca isi poate pierde jobul, de ce a mai facut academia aia si a jurat credinta fata de cetateni daca el, nu este preocupat sa isi faca treaba si sta sa pupe superiori in dos.
0
0
Au dreptate sindicalisti de la Dolj,dar ce spun ei acum despre politia Romana si cum functioneaza institutia asta corupta pana la cel mai innalt nivel s-a spus de mai multe ori in presa si pe retelele se socializare,totusi e bine ca sindicalisti din politie recunosc"chiar si fortati de situatia in care sefi lor au gasit acarul Paun pentru ca neregulile din militie trebuie sa mearga mai departe"ceace se spune de zeci de ani despre politisti este adevarat si nu ce spuneau ei in aparare lor,defapt in militie se lucreaza dupa regula militareasca"ordinul se executa nu se discuta";pai voi credeti ca amploarea la care a ajuns traficul si consumul de droguri din Romania era posibil fara sprijinul dat traficantilor macar de un politist cu functie mare in militie,adica sa ii credem noi pe astia care pana mai ieri spuneau ca se consuma droguri in Romania dar asta este un fenomen izolat si ei militieni au stuatia sub control.
2
0
Bravo, doljenilor. Au pus punctul pe i. Peste tot, la stat, e plin de incompetenti!
5
0
Veniti la ora 22 si 40 in gara Mangalia si va cruciti zeci de asa zisi taximetristi sar pe lume ameninta pe cei care parcheaza masinile acolo multi nu au masini inscriptionate si la destinatie in vama cer dublu
8
0
Situatia catastrofala si dezorganizarea din politie a fost inceputa cu vreo 2 decenii in urma, de ea sunt vinovate numai conducerile partidelor care s-au perindat la putere in aceste 2 decenii iar tragedia de la 2 mai nu este decat consecinta acestei dezorganizari si incompetente si un episod care se va mai repeta intr-o forma sau alta ptr ca nici conducerile celor 2 partide care conduc acum nu vor sa faca reforma radicala necesara dupa cum o arata reactia lor anemica si distanta, aproape jignitoare fata aceasta tragedie ca si refuzul de a-si asuma partea lor de responsabilitate cat se poate de evidenta
5
2
Eu fac parte din acest sistem corupt si intreb: CUM NAIBA PUTEA SA FACA MAI MULT ACEL AGENT NOU NOUT CAND TOTI SEFII LUI II TAIAU CARACILE?
9
0
Poate spune sindicatul si daca cineva gasit fara RCA(si nu o data!) mai circula cu masina sa ajunga sa joace mai apoi popice pe strada...
6
1
Demiterea despescu si benone
8
1
Gluga , Despescu , Matei , DEMISIA ! mai devreme sau mai tirziu veti pleca cu suturi in C.U.R.
9
1
Pentru numarul de inmatriculare B107MBZ nu a fost gasita nicio polita valabila la data de 25.08.2023.
8
1
Stati linistiti!!! Nu va mai agitați!!! Despescu se sprijină pe 2 piloni puternici: SRI și Marcel Ciolacu!! Așa ca lăsați-o mai ușor! HighLander (Nemuritorul) Ce nu știe el e ca și nemuritorii mor!
11
3
COSA NOSTRA. INTANGIBILI PT CA AU POLITICUL LA DEGETUL MIC.PT CA AU INFORMATII CARE COMPROMIT MARI POLITICIENI.SANTAJ SI CORUPTIE.ASTA E POLITIA ROMANA. MOOE DESPESCU GLUGA SI TOTI FII DE SECURISTI AJUNSI SEFI.
12
0
Nu numai politistii sunt revoltati; si unii jurnalisti si-au exprimat revolta si o parte din populatie este revoltata dar parerea populatiei nu se aude nicaieri ceea ce este foarte convenabil ptr mafiotii de la conducere si deci nu conteaza ptr ei iar acuzatiile jurnalistilor le ignora pur si simplu cu o magarie crasa asa cum fac de 33 de ani
15
0
Despescu,Gluga,Dumitrașcu cms sef Cernavodă și alți borfasi care primesc bani degeaba in politia romana.Desfiintarea urgenta ZDRENTELOR
20
1
Sunt de acord ca politistul tanar cel putin in cazul asta si a facut treaba, poate nu 100% cum ar trebui dar sunt convins ca si a facut o mai bine decat toate gunoaiele de sefi de deasupra lui pana la hahalera aia de Despescu, dar din pacate aveti o mizerie de ministru care se considera profesionist si care nu va face nimic altceva decat sa apere sefii care raspund politic si nu pe voi care incrrcati sa aplicati legea. Pacat, nu se va schimba nimic in tara asta
20
1

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510