REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Mar., 17 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6855
18.4° Constanța Marți, 17 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6855
 

Revolta românilor aduși din Israel. Au plătit sute de euro pentru bilete 

Revolta românilor aduși din Israel. Au plătit sute de euro pentru bilete 

A.F. 9 octombrie 2023 | 22:56 4391

Opt sute de români au ajuns în țară cu ajutorul zborurilor de repatriere din Israel. Oamenii se plâng că au fost nevoiți să plătească bilete pentru a reveni în România pentru cursele organizate la cererea Ministerului Afacerilor Externe. Întrebat despre situaţiile în care românii repatriaţi s-au plâns că li s-au cerut bani pentru a veni în ţară, premierul Marcel Ciolacu a spus, luni, la Varna, că nu cunoaște tarifele companiilor, dar va discuta marți cu ministrul Transporturilor şi cu preşedintele Consiliului Concurenţei în acest sens. 

Revolta romanilor adusi din Israel. Au platit sute de euro pentru bilete 

Câți români sunt în continuare în Israel 

În continuare sunt peste 800 de români în Israel care așteaptă sprijin pentru a reveni acasă. Problema este că inclusiv pentru zborurile operate de compania de stat sunt bilete disponibile abia vineri. Patriarhia Română a transmis că cei care se află în pelerinaj sunt în siguranță, este vorba de sute de pelerini români care în continuare așteaptă undă verde de la militari pentru a putea reveni acasă.

În ceea ce privește românii care au ajuns deja în țară, este vorba de 800 de persoane, în mare parte au ajuns prin intermediul zborurilor de repatriere. Mulți dintre aceștia s-au plâns că au fost nevoiți să plătească 350 de euro pe bilet pentru a ajunge acasă, scrie digi24.ro.

Marcel Ciolacu spune că nu cunoaște tarifele companiilor și susține că va purta mai multe discuții cu ministrul Transporturilor în acest sens.

„Nu cunosc tariful, dar mâine, după alte vizite, o să am o discuţie cu membri ai Guvernului şi cu ministrul Transporturilor, să vedem unde ne putem încadra, pentru că am văzut că multe companii la care ei aveau deja bilet de fapt nu urmează să le returneze banii şi le oferă alte călătorii, ceea ce nu mi se pare corect. O să stau de vorbă şi cu preşedintele de la Consiliul Concurenţei şi cu ministrul Transporturilor, nu vorbim de foarte mulţi cetăţeni. Erau şi persoane care erau în pelerinaj, o să discutăm de la caz la caz, ca să acoperim aceste sume”, a spus premierul la Varna, întrebat despre situaţiile în care românii repatriaţi s-au plâns că li s-au cerut bani pentru a veni în ţară.

Marcel Ciolacu a precizat că important este că multe companii au refuzat să facă aceste curse şi a mulţumit Taromul pentru că şi-a asumat riscul şi i-a repatriat pe români. Nu e nevoie de aeronave militare, a mai spus premierul.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa fie sănătoși și fericiți ca sunt în viata !! Nu poți mulțumi pe toată lumea dar consider ca e datoria agențiilor sa le returneze banii pentru transport.
2
0
Îi duc î napoi gratis , cine vrea? Nu le pare bine că au sosit bine, ceilalți rămași ar da orcît să vină acasă, dăi încolo de bani dv. ia ți făcut.
1
0
De vede că toți care comentați sunteți idioți. Cursele astea de forță majoră trebuie plătite nu de beneficiari cu de guvern . Punct
2
3
am prins o situatie similara in alger si am plecat acasa. socoteala este clara: biletul 350 euro, pielea ta cit? faceti si voi gura ca toti asistati din romania.
6
2
Asa sint unii romani. Inloc sa-i multumeasca lui Dumnezeu ca au scapat cu viata comenteaza despre pretul biletelor. Halal ratiune!
6
0
Trebuia sa rămâneți acolo zdrențelor infecți,sa va aducă în sicrie...pina acum țipați și urlați xa nu contează prețul doar sa va aducă în tara,acum sunteți nemulțumiți că va luat banii..pai nu este normal.. nu au cheltuielile lor și companiile?? Infect caracter sunteți...huoooo
6
0
asigurarile si agentiile care iau trimis sa plateasca sunt clauze de forta mqajorA,DACA E UMANIYAR NU SE PLATESTE NIMIC ASA AR FII DACA ERA LA USA ..
5
0
Repatriati? Adica turisti sau ce? Pai daca ai dubla cetatenie si vii în Romanica atunci inseamna ca te comporti ca un adevarat evreu! Cam asa ar zice Dana Budeanu.
8
0
Ce nu intelege romanul este ca cineva trebuie sa plateasca pentru aceste zboruri chiar daca sunt de repatriere. Platesc beneficiarii bineinteles. Cand nu ai bani stai acasa. Pai sa le plateasca si masa la restaurant si taxiurile ca sunt scumpe.Cu ce sa acopere aceste sume ? Cu bani de la buget .
13
1

REPLICA


LOTO

6/49
3861614329
5/49
2842529181
joker
17411423166