REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Mar., 3 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6841
20.4° Constanța Marți, 3 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6841
 

Rezultatele obținute de structurile MAI, în luna iulie. Video

Rezultatele obținute de structurile MAI, în luna iulie. Video

Andreea VLAICU 1 august 2024 | 09:06 754

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanța a organizat o conferință de presă joi, 1 august a.c., începând cu ora 09.00, privind rezultatele obținute de structurile Ministerului Afacerilor Interne, în luna iulie a sezonului estival 2024. La eveniment au participat reprezentanți ai ISU Dobrogea, ai Gărzii de Coastă, cât și cei ai IPJ Constanța, dar și ai Grupării Mobilă de Jandarmi.

Rezultatele obtinute de structurile MAI, in luna iulie. Video

„În iulie polițiștii IPJ au acționat în stațiuni, mediu urban și rural. Peste 500 de polițiști au acționat zilnic desfășurând peste 1.000 de acțiuni pentru asigurarea siguranței. Au intervenit la peste 8.000 de apeluri. Au fost aplicate 8.638 de sancțiuni în valoare de 6.928 de lei. Pe linie rutieră au fost desfășurate peste 70 de acțiuni. Polițiștii au acționat permanent pentru siguranță. De la începutul lunii iulie s-au constant 219 de infracțiuni de circulație. Au fost scoși din trafic peste 700 de șoferi. Au fost oprite 454 de autovehicule care nu prezentau siguranță în trafic. Menționăm ca au fost luate 53 de măsuri preventive. Efectivele IPJ sunt în măsură să-și îndeplinească în continuare misiunea”, a menționat Olimpia Ceară, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanța.

Video 1:

.

Rezultatele obtinute de structurile MAI, in luna iulie. VideoOlimpia Ceară

„În perioada lunii iulie, peste 100 de jandarmi au acționat în sistem integral în Năvodari, Mamaia, Costinești, Vama Veche. Au avut loc 2 festivaluri cu peste 50.000 de participanți pe zi. Efectivele MAI au acționat împreună. Se reliefează: 179 de sancțiuni contravenționale, 8 fapte de natură penală. La Beach, Please! peste 270 de jandarmi, peste 380 de lucrători și peste 70 de lucrători s-au asigurat ca totul e în siguranță”, a adăugat Colonel Tănase, de la Gruparea mobilă de jandarmi. 

Rezultatele obtinute de structurile MAI, in luna iulie. VideoColonel Tănase

„Pe linia prevenirii situațiilor de urgență s-au executat peste 1.000 de controale în urma cărora s-au aplicat amenzi. În punctele de prim ajutor echipele au asistat medical peste 200 de persoane. De la începutul sezonului, 39 de persoane au fost salvate de la înec”, a spus Anamaria Stoica, purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea. 

Video 2:

.

Rezultatele obtinute de structurile MAI, in luna iulie. VideoAnamaria Stoica

„Suntem în plin sezon estival și au fost stabilite măsuri. Polițiștii de frontieră acționează alături de celelalte structuri. În această perioadă, peste 300 de polițiști desfășoară zilnic activități de siguranță. În iulie, în punctele de trecere a frontierei de stat s-au efectuat măsuri. De asemenea, polițiștii de frontieră au stații mobile de control. Reamintim că la frontiera cu Bulgaria sunt deschise 5 puncte de trecere. În această perioadă s-au executat 97 de misiuni navale. În situația abaterilor, în zonele de competență s-au constatat 193 de fapte ilegale. Recomandăm cetățenilor români și străini să folosească toate punctele de frontieră. Ne așteptăm ca în august să fie cele mai ridicate valori de trafic”, a precizat Andrei Ene, purtătorul de cuvânt al Gărzii de Coastă.

Video 3:

„În iulie, jandarmii au fost zilnic la datorie astfel încât cetățenii să se poată bucura în siguranță de toate manifestările și vremea însorită. Am asigurat paza pentru 47 de transporturi. Echipajele de intervenție au monitorizat 24 de transporturi a căror pază a fost asigurată de alte instituții. Jandarmii asigură paza instituțională permanentă pentru peste 38 de obiective. Nu ne-am confruntat cu situații grave de tulburare a ordinii și liniștii publice. S-au aplicat 235 de sancțiuni contravenționale. Începând de mâine vom asigura măsurile de ordine pentru festivalul KiMaRo. 35 de jandarmi vor fi în fiecare seară la datorie. Jandarmeria le mulțumește cetățenilor care au ales să petreacă sezonul estival responsabil”, a adăugat Cosmin Neagu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi Constanța.

Rezultatele obtinute de structurile MAI, in luna iulie. VideoCosmin Neagu

„În contextul KiMaRo se vor desfășura activități specifice. Realizăm sesiuni de informare și prevenire adresate organizatorilor și personalului. Substanțele psihoactive au efecte negative, modifică senzațiile și generează tulburări. Reamintim că oferim servicii de consiliere specializată gratuite pentru consumul și dependența de droguri”, a specificat Daniel Gheorghe, comisar șef Agenția Națională Antidrog.

Rezultatele obtinute de structurile MAI, in luna iulie. VideoDaniel Gheorghe

„Centrul Regional Constanța împotriva traficului de persoane desfășoară permanent activități. Vor fi mesaje antitrafic în scopul evitării riscurilor traficului de persoane. Activitățile preventive se vor adresa și minorilor. Se vor realiza distracții în siguranță. Informațiile diseminate vor fi clare și relevante și au ca scop protejarea cetățenilor, precum și despre prevenirea acestor situații. Dovediți solidaritate când observați alte persoane aflate în pericol”, a spus Adrian Abarbarei de la A.N.I.T.P.

Rezultatele obtinute de structurile MAI, in luna iulie. VideoAdrian Abarbarei

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
3841593934
5/49
23163718935
joker
173541444516