REPLICA ONLINE CONSTANTA

27.4° Constanța Mar., 3 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6841
27.4° Constanța Marți, 3 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6841
 

Risc de infecţie cu virusul West Nile: „Se transmite prin înțepătura de țânțar”

Risc de infecţie cu virusul West Nile: „Se transmite prin înțepătura de țânțar”

Mariana MURAT 29 iulie 2024 | 14:18 793

Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) a făcut un anunț de ultimă oră! Risc de infecție cu virusul West Nile în România. Avertisment și recomandări utile pentru populație pe timp de caniculă.

Risc de infectie cu virusul West Nile: „Se transmite prin intepatura de tantar”Imagine ilustrativă

Populația riscă să se expună unor boli precum West Nile din cauza precipitațiilor și valurilor de caniculă. Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) a făcut luni, 29 iulie, un avertisment important. Specialiștii au atras atenția asupra faptului că virusul West Nile se poate transmite prin înțepătura de țânțar. Institutul Naţional de Sănătate Publică a făcut câteva recomandări pentru populație.

Oamenii sunt sfătuiți să folosească substanțe chimice împotriva țânțarilor, să evite pe cât de mult posibil să se expună riscului de a fi înțepați de aceste insecte, purtând pantaloni lungi și bluze.

Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) recomandă, de asemenea, utilizarea insecticidelor în locuință și în jurul acesteia. Cu atât mai mult, este important să existe plase la geamuri și uși pentru a nu exista riscul ca insectele să pătrundă în casă.

Apa stătută sau bălțile din jurul locuinței trebuie secate. Gunoiul menajer trebuie aruncat cât de des este posibil.

Temperaturile ridicate şi valurile de căldură ce urmează ploilor abundente, favorizează apariţia anumitor boli, dintre acestea făcând parte şi neuroinfecţia West Nile, o boală infecţioasă ce se transmite prin înţepătura de ţânţar”, a transmis, luni, INSP, conform spynews.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
3841593934
5/49
23163718935
joker
173541444516