REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.1° Constanța Lun., 29 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6805
22.1° Constanța Luni, 29 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6805
 

Roata lui Făgădău a ajuns atracția Târgului de Crăciun din București

Roata lui Făgădău a ajuns atracția Târgului de Crăciun din București

Andreea VREJOIU 26 noiembrie 2022 | 00:00 3962

Celebra roată a lui Făgădău a fost unul dintre obiectivele turistice cele mai controversate din municipiul Constanța. După ce actuala administrație publică locală a hotărât desființarea acesteia din cauza lipsei autorizației de funcționare, roata și-a luat zborul către Eforie Nord. Amplasată într-o parcare, în fața Hotelului Brad, roata s-a bucurat de un succes neașteptat. Cu toate astea, roata nu a poposit prea mult timp în stațiune pentru că a zburat către capitală. În prezent, roata panoramică este atracția de la Târgul de Crăciun din Piața Constituției, din București.


Roata panoramică sau Tomis Eye, așa cu a fost botezată de fostul edil al Constanței, Decebal Făgădău, a ajuns la Târgul de Crăciun din Piața Constituției. După ce actuala administrație a hotărât desființarea acesteia din cauza lipsei autorizației de funcționare, prima destinație posibilă a fost Costineștiul, unde ar fi făcut pereche cu celebrul obelisc. Din păcate, acest proiect nu s-a materializat, iar roata buclucașă și-a luat zborul către Eforie, a fost botezată Panoramica, și s-a bucurat de un succes neașteptat.

Roata lui Făgădău, în Târgul de Crăciun din Piața Constituției

Nici aici nu a poposit foarte mult, pentru că odată cu încheierea sezonului estival, societatea care deține roata s-a apucat să o dezasambleze și să o pregătească pentru următoarea destinație.

Drumul nu a fost atât de lung, iar începând cu 20 noiembrie, roata se bucură de succes în Târgul de Crăciun din Piața Constituției, conform informațiilor noastre.

Roata lui Făgădău, în Târgul de Crăciun din Piața Constituției

,,Pe toată perioada Târgului cei mari se pot bucura de concerte, de mâncarea tradiţională şi de produsele artizanale ale meşterilor prezenţi la târg, iar cei mici au la dispoziţie o serie de activităţi în parcul de distracţii cu patinoar, carusel şi cea mai mare roată panoramică din România, cu o înălţime de 36 de metri”, a scris Nicuşor Dan, primarul general al Bucureștiului.

Roata panoramică la Eforie

Cine s-a ocupat de roata lui Făgădău?

Firma care se ocupă cu administrarea deja celebrei roți panoramice este una înfiinţată în anul 2019, mai precis în luna august. Cu doar doi angajați, Panoramica Transilvania SRL, din Săcele, judeţul Braşov, este administrată de Bandur Marian Dragoş, care are 50% din acţiunile firmei. Restul de 50% din acţiuni sunt preluate de Pavel Marius Florin. Cei doi asociaţi administrează o firmă al cărei obiect de activitate îl reprezintă „Bâlciuri și parcuri de distracții”.

Roata panoramică, la Constanța

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
toti usereii hashtagistii si rezistentii din constanta i au sarit in cap si au manipulat si opinia publica legata de acestea roata. Ba ca nu avem nevoie, ba ca tichie de margaritar. Dar in mizeria aia de capitala unde colcaie sobolanii acolo e acceptata. ce scarba imi e de astfel de oameni!
3
0
sa ne uitam ce consilieri de carton are in jur .gen Omocea
2
0
Caporalul sobolan a inlocuit roata cu gropile. Incap mai multi in transee decat in roata
2
0
In roata a rămas feghedeu face moowye in cabina la țiganii din miculesti
3
3
Roata reprezinta o atractie in toate marile orase europene, doar ca d-lui primar ii plac mai mult santurile si transeele de pe bulevarde. Esti praf si tu si toata echipa ta. Inca odata sunt dezamagit ca am votat ce nu trebuie.
19
3
hastagistii!!!!!! poponarilor ,tineti minte : in '24 iese psd u !!!!!!
16
9
roata nu este si nu a fost a hotului mwist fagadau. Papagalul a incercat sa abureasca votantii cu o atractie pe care tot ei, votantii au platit-o cu varf si-ndesat. Nu i-a iesit si a luat si mwie bogat. Fwt fagadau ! Cu pwla !
13
18
era normal sa aiba succes pentru ca populatia de peste tot este ahtiata de distractii de orice fel iar oferta de peste tot este minuscula atunci cand nu lipseste cu desavarsire; ar fi trebuit incurajati privatii prin masuri legislative si eventuale avantaje fiscale dar guvernele noastre de analfabeti si infactori din ultimii 32 de ani nu au facut nimic pentru a atrage si incuraja intreprinzatorii romanii in primul rand dar si straini; de administratiile locale nici nu mai vorbesc ca au fost la fel daca nu si mai rele decat guvernele
11
3
Sa plece si Fagadau dupa roata panoramica. Nu vrem sa-l mai vedem si sa-l mai auzim in Constanta.
13
14
Votam PSD la alegeri!
14
17
Cand va fi condamnat si bagat la puscarie pentru vanzarea de terenui?
14
15
domnule primar actual ,atentie la hainele care le porti ,acestea arata cat de necioplit esti ,si te sfatuiesc sa nu uiti cat tot ce a facut fagadau a facut cu cap tu distrugi tot ...vin alegerile nu uita!
26
7
Vin alegerile !!!
24
5
Invidia prosteasca a PNLului si a primarului sau. Nu are nimic, vin alegerile si ne vedem la vot...ghinion PeeeNeeeLeee ..!..
26
9
Cand ai un primar incapabil! Stie numai sa distruga, care e cel mai simplu pentru oricine. Dar sa faca ceva, nimic! Orasul arata ca dupa bombardamente ,de atata vreme! Nici buruienile nu e in stare sa le coseasca din parcuri! Cu ce il incurca Roata pe Chitac, dimpotriva era un loc care atragea turistii, cum acum e folosita in Capitala. Bai Chitac, ai doi ani de mandat, cu ce lauzi, ca in campanie ai spus fele de fel de minciuni.
31
4
Am avut si noi ceva interesant in Constanta si am distrus repede Avem o conducere a orasului de kkt totul e distrus oras strazi totul e 0 Deabia asteptam sa votam psd
25
8
Ce dor ne este de foștii primari, care nu au făcut nicio investiție în orașul ăsta prăpădit. Sa îi mulțumim și primarului de acum, care l-a transformat în oraș din Ucraina!
15
6
Sa ti o dam la cioc BABU
23
4
Sa ne cacam pe roata lui.
15
20

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513