REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.9° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.9° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Robert Negoiță, primarul Sectorului 3, urmărit penal pentru abuz în serviciu

Robert Negoiță, primarul Sectorului 3, urmărit penal pentru abuz în serviciu

Victor ROTARU 9 februarie 2023 | 15:01 1804

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate celor de corupție au dispus efectuarea urmăririi penale față de suspectul Negoiță Robert Sorin, la data faptelor și în prezent primar al Sectorului 3 București, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Robert Negoita, primarul Sectorului 3, urmarit penal pentru abuz in serviciu

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

În perioada 2015-2021, suspectul Negoiță Robert Sorin, în calitatea menționată mai sus, cu încălcarea prevederilor legale, ar fi aprobat emiterea presupus nelegală a unor documente necesare construirii și intabulării unei construcții (bloc) situate în zona centrală a municipiului București.

Suspectului i s-a adus la cunoștință calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală. În cauză se efectuează acte de urmărire penală și față de alte persoane.

„Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție. Menționăm că prezentul comunicat a fost întocmit în conformitate cu art. 28 alin. 4 din Ghidul de bune practici privind relația sistemului judiciar cu mass media, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 197/2019.” au transmis reprezentanții DNA.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Un hot netrebnic,mai ales cu nereguli si in d g a s p c sect 3,nu respecta noci o lege
1
0
Cu executare. Cel puțin 8 ani. Asta e pe nivelul lui mazăre, se crede zmeu, intangibil si uns cu toate alifiile.
1
0
porcul asta securist a cumparat 1500 !!!! de apartamente in bucuresti si nu l-a intrebat nimeni nimic. Mwie cu mult kkt hotilor !!!
4
0
era la psd sau pnl nu se legau de el; s-au legat pentru ca este in usr; in mod sigur au fost si sunt mii de primari care fac aceleasi ilegalitati sau altele dar nu am auzit sa fie anchetat vreunul pana acum; smecherii politice; dna se concentreaza numai pe nume sonore ca sa arate ca lucreaza dar in tara coruptia si ilegalitatile sunt cu zecile de mii si nu le ancheteaza nimeni pentru ca justitia este si corupta si depasita de numarul mare de ilegalitati
2
4
Dar pe Ciulacu nu-l luati bre?, aa ala e de-al vostru !
2
1
Asta avea bani, furaciunea e boala grea. Fa puscarie prostile daca esti plin de bani si tot furi. Ai minte, la banii tai te pretezi sa f**i?
5
0
Fura negoita de 20 ani milioane euro. Asta e doar un dosar facut ca sa.l dea la o parte sa vina altul mai ascultator in locul lui .
7
1

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016