REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.9° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.9° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

ROCADĂ în trenul Medgidia-Fetești. Controloare prinsă în FLAGRANT de investigatori sub acoperire

ROCADĂ în trenul Medgidia-Fetești. Controloare prinsă în FLAGRANT de investigatori sub acoperire

Replica API 24 august 2019 | 01:19 622

Controlorii de tren, vizați de anchetatori! Organele judiciare din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi București s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea unor infracțiuni de corupție, reținându-se în esență faptul că, lucrători din cadrul societății naționale de transport feroviar călători - S.N.T.F.C. "C.F.R. Călători"- S.A., având funcții privind activitatea de verificare a legitimațiilor de călătorie, obțin bani sau alte foloase, în scopul de a nu-și îndeplini activitățile specifice referitoare la călătoria frauduloasă cu mijloacele de transport pe calea ferată, fiind constituit astfel dosarul penal al Parchetului de pe lângă Tribunalul București. Pe parcursul cercetărilor a fost extinsă urmărirea penală față de mai multe persoane, cauzele privind pe unele dintre acestea fiind disjunse și declinate în favoarea mai multor unități de parchet, avându-se în vedere normele de competență teritorială și materială.

Astfel, la nivelul Parchetului Tribunalului Constanța, la data de 23.08.2018 a fost înregistrată cauza privind pe numita G.I. A., la momentul comiterii faptelor, respectiv 2011-2012, ocupând funcția de conductor tren - Regionala Constanța. Controlorul a fost trimis în judecată și, în final, condamnat la 6 luni cu suspendare după ce a primit mai multe sume de bani de la călători frauduloși, sumele ajungând în propriul buzunar. Doi investigatori au intrat în pielea călătorilor pe ruta Medgidia-Fetești și i-au dat femeii bani, fără a elibera legitimație de călătorie.

Actul de sesizare a reținut, în esență, în sarcina inculpatei, faptul că, în mod repetat și în realizarea aceleiași rezoluții infracționale, ocupând funcția de personal de tren în cadrul S.N.T.F.C. „C.F.R. Călători" S.A., în mod direct și pentru sine, a primit sume de bani care nu i se cuvin de la călători frauduloși, în scopul de a nu îndeplini actele de serviciu referitoare la revizia legitimațiilor de călătorie privind pe aceștia, potrivit rolii.ro.. Aceste sume pe care le primea nu erau exorbitante, din contră, erau în jur de 3 lei, 4 lei, bani pe care îi primea de la călători frauduloși fără a elibera legitimație de călătorie în acest sens. În mod repetat și în realizarea aceleiași rezoluții infracționale, aflându-se în exercitarea funcției de conductor în cadrul S.N.T.F.C.„C.F.R. Călători" S.A., cu știință, nu a îndeplinit actele referitoare la revizia legitimațiilor de călătorie privind călători frauduloși

Pentru probarea activităților infracționale ale personalului din cadrul S.N.T.F.C. "C.F.R. Călători"- S.A., la nivelul anilor 2011-2012, procurorul a dispus autorizarea unor investigatori sub acoperire în scopul ca aceștia să procedeze la efectuarea de călătorii cu mijloacele de transport pe calea ferată, fără a fi în posesia unor legitimații de călătorie, aspect care urma a fi adus la cunoștința personalului feroviar cu atribuții specifice privind verificarea legitimațiilor. Ca urmare a activităților desfășuate de investigatori a reieșit că mai mulți controlori de trenuri, au primit diverse sume de bani pentru a nu sancționa contravențional călătorii frauduloși, vizavi de lipsa legitimațiilor de călătorie.

Angajata CFR a formulat apel, acesta fiind înregistrat pe rolul Curții de Apel Constanța pe 22 august, cu termen pe 5 decembrie a.c.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
tara asta nu o sa se faca bine niciodata! Te plangi ca trenurile sunt nasoale, ca e cald, ca e frig, ca aia, ca aia. Plateste bilet si s-ar putea sa se imbunatateasca situatia. Dar daca nu platesti, cu siguranta nu se va imbunatati nimic!
4
0
probabil ca esti unul din aia care sunt de acord cu politistii care amendeaza babele care vand o legatura de marar in piata!
3
1
Adica dupa mintea ta aia proasta daca sefi fura cu sacu lasa-i ma si pe controlori sa fure cu sacosa pentru ca daca tot se fura sa fure toata lumea caci e de la stat si plateste prostimea.
1
1
Daca taceai filozof ramaneai,CFR-ul e falimentat si pentru ca cei care fac mersul trenurilor nu pun trenuri la ore care sa concureze cu transportul judetean sau pana la bucuresti pentru a favoriza aceste firme! De ce fac asta pentru ca iau spaga de la patronii firmelor de transport auto!
3
1
Praf in ochi ,pe aia din politica nu-i mai prindeti a-ti ajuns la controlorii de bilete vai steaua voastra
10
1
Cat a luat spaga?? 5 lei ??
7
1
Avand in vedere ca CFR ul calatori este in mare dificultate financiara, actiunea este motivata. Dar propunem ca cei care controleaza sa se axeze si pe alte sectoare, respectiv spitalele pline de medici spagari, Garda Financiara, etc.
11
3
Aia care nu iti dau bilet sunt ca buticari sau oameni de afaceri din Mamaia care nu iti dau bon,controloari astia sunt ca vanzatori care fura din incasarile patronului si nu le mai luati apararea pentru ca iau atat de multa spaga ca "mersul cu nasul"a ajuns un fenomen la C.F.R.nu este ceva izolat.
3
6
Cand furi, sa furi milioane de euro, ca sa ai ce imparti si la judecator si sa-ti ramana si tie.
20
1
care e diferenta dintre aceasta controloare si cei de la transportul judetean cu microbuze, autobuze care desi iti iau banii, nu dau bilet?
21
1
Eu am ciordit 9 miloane euro si am executat doar cateva luni din cei 2 ani si 6 luni cu executare.Daca datu tunuri dati ca lumea dar sa aveti si spate la DNA la Codruta Laura Kovesi care si-a luat spagi serioase de la mine.Asta este mafia in Romania cand esti smecher.
7
6
Trebuie sa furi mult mai mult ca sa fii considerat nevinovat! Nu un bilet, doua. Fura cat mai mult ca sa ai valoare in fata instantei.
27
2
A gasit coruptia la un bilet de tren. Nici pe vremea lui Ceausescu nu inchideau controlorii pentru o nimica toata.
36
2
Starpiti marea coruptie si confiscati averile dobandite astfel! Cotrolorii de tren sunt mici copii in comparatie cu politicienii manjiti cu sume imense primite drept "comision"!
39
2

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016