REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Rodica Crăciun iese la pensie, dar nu pleacă de la conducerea Stării Civile Constanța

Rodica Crăciun iese la pensie, dar nu pleacă de la conducerea Stării Civile Constanța

Mirela PASCAL 27 aprilie 2023 | 00:00 5329

Rodica Crăciun este unul dintre cei mai longevivi șefi din Primăria Constanța. Directorul Stării Civile a primit de-a lungul timpului, cu brațele deschise, mii de cupluri care și-au unit destinele, și asta o face de peste trei decenii. Și vrea să o facă în continuare, chiar dacă a ajuns la vârsta pensionării. Cu peste 31 de ani de experiență la Serviciul Stării Civile Constanța, Rodica Crăciun nu vrea să plece de la conducerea instituției. A formulat cerere de prelungire a activității până la vârsta de pensionare de 65 de ani.

Rodica Craciun iese la pensie, dar nu pleaca de la conducerea Starii Civile ConstantaRodica Crăciun

Rodica Crăciun, șefa Stării Civile Constanța, Direcția Locală de Evidență Persoane, a atins a data îndeplinirii cumulative a condițiilor de vârstă standard și a stagiului minim de cotizare pentru pensionare.

Codul administrativ stabileşte  două condiţii pentru a se dispune menţinerea în funcţie peste vârsta standard de pensionare, respectiv formularea de către funcţionarul public în cauză a unei cereri cu 2 luni înainte de data îndeplinirii cumulative a condiţiilor de vârstă standard şi a stagiului minim de cotizare pentru pensionare şi aprobarea conducătorului autorităţii sau instituţiei publice.

Rodica Craciun iese la pensie, dar nu pleaca de la conducerea Starii Civile Constanta

Prima condiție a fost îndeplinită de Rodica Crăciun, care a formulat această cerere, motiv pentru care primarul Vergil Chițac a semnat, pe 24 aprilie, menținerea în funcție a Rodicăi Crăciun până la împlinirea vârstei de pensionare de 65 de ani.

Rodica Crăciun este șefa Serviciului din 1996 și a oficiat, în toți acești ani, peste 20 de mii de căsătorii. De la oameni simpli, până la vedete consacrate, precum Adrian Daminescu, Nicu Paleru sau Ionuț Galani.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510