REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.1° Constanța Dum., 18 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6825
24.1° Constanța Duminică, 18 August 2024 Anul XX Nr. 6825
 

Rolul şi importanţa Institutului Levantului, evidenţiată de Emil Constantinescu la Camera Deputaţilor

Rolul şi importanţa Institutului Levantului, evidenţiată de Emil Constantinescu la Camera Deputaţilor

Victor ROTARU 9 februarie 2024 | 00:00 333

Rolul şi importanţa Institutului de Studii Avansate pentru Cultura şi Civilizaţia Levantului a fost tema principală a discuţiilor care au avut loc între fostul preşedinte Emil Constantinescu şi preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis.

Rolul si importanta Institutului Levantului, evidentiata de Emil Constantinescu la Camera DeputatilorEmil Constantinescu

La finalul unei întâlniri cu preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, Emil Constantinescu a declarat că Institutul de Studii Avansate pentru Cultura şi Civilizaţia Levantului este configurat ca un institut de cultură a păcii, pentru că în Levant a fost primul tratat de pace.

Întrebat dacă este îngrijorat că institutul ar putea să fie desfiinţat, Emil Constantinescu a spus: "Despre asta discutăm".

"El este configurat ca un institut de cultură a păcii, pentru că în Levant a fost primul tratat de pace, plus prima diplomaţie culturală, toate rădăcinile dreptului care este pus în discuţie. (...) Tot ceea ce am făcut am conturat-o ca pe o iniţiativă românească. A fost mai greu de explicat, că în general oamenii nu sunt interesaţi de ceea ce trece dincolo de programul zilei sau al săptămânii, al evenimentelor săptămânii. Eu mă ocup de prestigiul academic cultural al României pe plan internaţional şi vă recomand - am publicat o carte recent - se găseşte pe site- ul institutului, are 870 de pagini, este intitulată "România în elita academică mondială". Acolo găsiţi toate dovezile că aşa şi este", a subliniat fostul şef de stat, care este în prezent preşedintele Institutului de Studii Avansate pentru Cultura şi Civilizaţia Levantului.

Emil Constantinescu a amintit că a lansat în plan internaţional Iniţiativa Levant pentru Pace Globală.

"În cei 10 ani în care am fost preşedinte fondator al Academiei de diplomaţie culturală din Berlin, am lansat această iniţiativă Levant pentru pace globală, pe care am prezentat-o de trei ori la sediul Naţiunilor Unite, în prezenţa secretarului general, a preşedintelui, ambasadorilor, în Congresul Statelor Unite, în Senatul Franţei, în Senatul Italiei, în Bundestag, Knesset. Şi această iniţiativă am legat-o ca o iniţiativă românească, pentru că suportul ei a fost o declaraţie pe care preşedintele Senatului român şi preşedintele Camerei Deputaţilor au lansat-o cu ocazia unui forum la Bucureşti, iniţiativă apoi preluată de Consiliul Europei şi, în cele din urmă, începând cu Congresul Statele Unite, am prezentat-o în toate Parlamentul. Este vorba de o gândire românească, de o iniţiativă românească (...) Nu putem obţine o cultură a păcii decât prin educaţie, care să înceapă de la grădiniţă până la cele superioare. Pentru această iniţiativă anul trecut am primit premiul pentru Drepturile omului al Organizaţiei pentru Drepturile Omului a Naţiunilor Unite", a explicat fostul preşedinte.

Senatul a respins, în luna aprilie 2020, în calitate de primă cameră sesizată, un proiect de lege iniţiat de un grup de parlamentari USR prin care se propunea desfiinţarea Institutului de Studii Avansate pentru Cultura şi Civilizaţia Levantului. Raportul de respingere întocmit de Comisia de cultură a fost adoptat cu voturi 114 voturi "pentru", 13 "împotrivă" şi 3 abţineri. Proiectul se află în prezent pe agenda Camerei Deputaţilor.

Institutul de Studii Avansate pentru Cultura şi Civilizaţia Levantului a fost înfiinţat în 2017, în timpul guvernării PSD, iar fostul preşedinte Emil Constantinescu conduce în prezent această instituţie, potrivit agerpres.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Care cultura ma,institutul asta este o minciuna prin care se fura bani cu acte in baza unei legi de la stat adica furt legal acoperit cu acte, ca si institutul revolutziei condus de Ion Iliescu si cine shtie cate alte sinecuri dastea or fi in Romania.
1
0
Cel mai p***t presedinte roman.
1
0
o mizerie de "om"...
1
0
Desfiintati COCINA LEVANDULUI , HUOOOOOOOOOOOO !!!
3
0
pe naiba institut. SINECURA mizerabila....
5
0

REPLICA



LOTO

6/49
20164714374
5/49
34336183913
joker
1452523620