REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.7° ConstanÈ›a Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
32.7° ConstanÈ›a MarÈ›i, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Român aflat pe lista Most Wanted pentru crimă, găsit în Germania

Român aflat pe lista Most Wanted pentru crimă, găsit în Germania

Andreea VLAICU 11 iulie 2024 | 08:24 634

La data de 10 iulie 2024, în urma cooperării realizate prin Centrul de Cooperare PoliÈ›ienească InternaÈ›ională È™i a unei acÈ›iuni organizate de PoliÈ›ia Germană, a fost depistat È™i arestat, în Dorsten, Germania, un bărbat, de 35 de ani, din BucureÈ™ti, urmărit internaÈ›ional pentru omor deosebit de grav, tentativă la omor deosebit de grav È™i tâlhărie.

Roman aflat pe lista Most Wanted pentru crima, gasit in Germania

Biroul SIRENE România a informat instanÈ›a emitentă a mandatului european de arestare È™i DirecÈ›ia Generală de PoliÈ›ie a Municipiului BucureÈ™ti, cu privire la arestarea celui în cauză. Urmăritul se află pe lista MOST WANTED a PoliÈ›iei Române, fiind considerat periculos È™i violent.

La data de 17 iunie 2016, Biroul SIRENE România a introdus o semnalare în Sistemul de InformaÈ›ii Schengen pe numele acestuia, solicitându-se arestarea, în vederea predării, în baza unui mandat european de arestare, emis de către Tribunalul BucureÈ™ti, pentru săvârÈ™irea unor infracÈ›iuni de omor deosebit de grav, tentativă la omor deosebit de grav È™i tâlhărie.

În fapt, în noaptea de 5 spre 6 noiembrie 2008, cel în cauză, împreună cu alÈ›i 3 bărbaÈ›i, a intrat în incinta unei societăți comerciale, din judeÈ›ul Ilfov, pentru a sustrage fier, aceÈ™tia fiind surprinÈ™i de agenÈ›ii de pază.

În continuare, cei 4 bărbaÈ›i au ucis unul dintre agenÈ›ii de pază, prin lovirea repetată în zona capului cu bâte/obiecte metalice È™i pietre/bolovani.

Totodată, persoanele au lovit în mod repetat È™i alÈ›i 2 agenÈ›i de pază care au suferit leziuni grave, ce le-au pus viaÈ›a în pericol.
Pentru faptele comise, bărbatul de 35 de ani a fost condamnat la 20 ani de închisoare.

De la data introducerii alertei È™i până la data de 16 decembrie 2016, pe baza informaÈ›iilor obÈ›inute de către poliÈ›iÈ™tii din cadrul DirecÈ›iei Generale de PoliÈ›ie a Municipiului BucureÈ™ti – Serviciul de InvestigaÈ›ii Criminale – Biroul Urmăriri, întrucât au existat informaÈ›ii că persoana s-ar putea afla pe teritoriul Germaniei, Biroul SIRENE România a efectuat un schimb de date È™i informaÈ›ii cu Biroul SIRENE Germania, în vederea depistării celui în cauză.

Astfel, la data de 16 decembrie 2016, bărbatul de 35 de ani a fost arestat în Germania, în vederea executării mandatului european de arestare, emis de către autoritățile române.

La data de 3 iulie 2017, autoritățile germane au refuzat predarea persoanei către România, invocându-se aspecte privind condiÈ›iile de detenÈ›ie din România, fiind aplicat un indicator de validitate pe teritoriul Germaniei.

În perioada 22 aprilie 2024 È™i până în prezent, în urma colaborării directe efectuate între poliÈ›iÈ™tii DirecÈ›iei Generale de PoliÈ›ie a Municipiului BucureÈ™ti – Serviciul de InvestigaÈ›ii Criminale – Biroul Urmăriri, Centrul de Cooperare PoliÅ£ienească InternaÅ£ională – SIRENE, magistratul delegat la Biroul SIRENE, judecătorul Tribunalului BucureÈ™ti È™i Biroul SIRENE Germania È™i, având în vedere că motivele refuzului predării au dispărut, în sensul că în România s-au îmbunătățit condiÈ›iile de detenÈ›ie, omologii germani au luat decizia de a ridica indicatorul de validitate.

În prezent, sunt îndeplinite procedurile judiciare pentru executarea mandatului european de arestare.
 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510