REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Români, blocați ore în șir pe aeroportul din Antalya

Români, blocați ore în șir pe aeroportul din Antalya

Victor ROTARU 15 iunie 2024 | 19:30 1550

Mai multe zeci de români au fost blocați peste 10 ore pe aeroportul din Antalya. Nici până acum nu au aflat ce a cauzat întârzierea. Nici în acest sezon de vacanțe nu lipsesc scandalurile cu români blocați pe aeroportul din Antalya. Zeci de turiști au fost nevoiți să-și petreacă noaptea în aeroportul din Turcia.

Romani, blocati ore in sir pe aeroportul din Antalya

Cursa cu destinația București, în care trebuiau să se îmbarce turiștii români, a avut peste 10 ore de întârziere, iar pasagerii nu au primit niciun fel de informație cu privire la cauza întârzierii.

Compania aeriană nu le-a dat nicio informație, deși printre călători se aflau și copii de vârstă mică. După mai bine de 10 ore de chin, oamenii au reușit să ajungă la destinație abia după miezul nopții.

Nu este primul incident de acest gen. În urmă cu două luni, 180 de români au fost blocați peste 12 ore în același aeroport după ce zborul programat a fost anulat. Printre pasageri erau femei însărcinate, copii și bătrâni.

Una dintre cele mai grave situații a fost însă în anul 2011, când peste 800 de turiști români au rămas blocați pe aeroportul turcesc, din cauza unei agenții de turism.

Blocajul a apărut după ce partenerul turc al agenției române de turism a intrat in incapacitate de plată și nu s-a mai ocupat de întoarcerea românilor în țară, relata la acel moment Realitatea TV, citată de Ziare.com.

Atunci, Asociația Națională a Agențiilor de Turism din România a înființat un comandament de urgență și a reușit să rezolve repatrierea sutelor de turiști români abandonați în aeroportul din Antalya.

Persoanele blocate în Antalya au mai relatat că au avut probleme în ultimele zile şi cu cazarea şi le-au fost cerute garanţii suplimentare pentru a putea înnopta la hoteluri.

Astfel, în cea mai mare parte dintre cazuri, agențiile de turism din România au fost nevoite să achite încă odată contravaloarea serviciilor de cazare către hotelurile din Antalya, a relatat la acel moment și Radio România Actualități.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510