REPLICA ONLINE CONSTANTA

34.9° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
34.9° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

România a pierdut în fața Serbiei, la Campionatul European de Minifotbal, după 22 de penalty-uri

România a pierdut în fața Serbiei, la Campionatul European de Minifotbal, după 22 de penalty-uri

Virgil STOIAN 9 iunie 2024 | 00:00 731

România - Serbia a fost finala Campionatului European de Minifotbal. „Tricolorii” sunt cea mai decorată națională în această competiție, dar ratează din nou trofeul.

Romania a pierdut in fata Serbiei, la Campionatul European de Minifotbal,  dupa 22 de penalty-uri
    LIVE: România - Serbia 1-1 (9-10 p.)

    Penalty-uri: România-Serbia 10-9

    Din păcate, România ratează penalty-ul decisiv, iar Serbia câștigă finala Campionatului European!

    Serbia transformă penalty-ul încă o dată fără emoții.

    România marchează cu emoții! Al cincilea penalty a fost transformat.

    Serbia transformă al cincilea penalty!

    România transformă cu multe emoții al patrulea penalty.

    Serbia transformă al patrulea penalty

    România transformă al treilea penalty!

    Serbia transformă al treilea penalty!

    România transformă al doilea penalty, iar scorul se face 1-1

    Serbia ratează al doilea penalty

    România ratează primul penalty

    Serbia transformă primul penalty

    Finalul reprizei secunde! România reușește să egaleze, iar finala va fi decisă la loviturile de departajare.

    Minutul 36: GOOOOL România! Balea reușește să egaleze, iar „tricolorii” speră din nou la trofeu!

    Final de primă repriză! România a dominat copios și a ratat mai multe ocazii importante, însă adversarii au reușit să deschidă scorul la singura ocazie importantă pe care și-au făcut-o.

    Minutul 21: Gol Serbia! Contrar aspectului jocului, sârbii deschid scorul la prima ocazie importantă a lor, în urma unui șut puternic din afara careului.

    Minutul 18: Balea șutează din interiorul careului, însă portarul sârbilor are o nouă intervenție bună

    Minutul 6: Nechita șutează puternic de la distanță, dar portarul sârbilor respinge în corner.

    Minutul 1: A început meciul!

România – Serbia este finala Campionatului European de Minifotbal, care se desfășoară în Bosnia & Herțegovina. Meciul pentru trofeu este programat sâmbătă, 8 iunie, la ora 21:45.
România – Serbia, finala Campionatului European de Minifotbal. „Tricolorii” sunt aproape de titlul cu numărul 7

După ce au câștigat Campionatul Mondial de Minifotbal, în toamna lui 2023, „tricolorii” vor să își treacă în palmares și titlul European. În competiția continentală, țara noastră are cele mai multe succese, șase la număr.

Cu toate acestea, România nu a mai ieșit campioană europeană la minifotbal din anul 2015, după ce luase în fiecare an medalia de aur începând cu 2010. Meciul dintre România și Serbia, care va lua startul la ora 21:45, va putea fi urmărit pe Digi Sport 1, dar și live video pe site-ul FANATIK.RO.
„Este o echipă nouă pentru noi”

Selecționata pregătită de Virgil Bejenaru a ajuns în marea finală într-un mod dramatic. România a obținut calificarea în urma loviturilor de departajare, acolo unde a învins-o pe una dintre cele mai puternice țări în care se practică acest sport, Kazahstan. A fost 1-1 în timpul regulamentar și 3-1 după executarea loviturilor de la șapte metri.

A fost timp să sărbătorim. Ne bucurăm că am adus bucurie în țară și după șase luni, după ce am adus titlul mondial, suntem aproape să câștigăm și titlul european, pe care nu l-am mai câștigat de nouă ani.

Meciul cu Serbia va fi foarte greu. Este o echipă nouă pentru noi, nu ne-am mai întâlnit cu ei, dar nu se pot compara cu Kazahstanul, cei pe care i-am învins în meciul trecut. În finala pot fi surprize și trebuie să avem grijă, dar sunt convins că băieții se vor mobiliza”, a declarat secretarul general al Federației Române de Fotbal de Minifotbal, conform digisport.ro.

Parcursul naționalei de minifotbal a României până în finala lui Euro 2024

Până la semifinala cu Kazahstan, România a făcut parte din Grupa D la Campionatul European de Mini Fotbal. Acolo, „tricolorii” le-au învins pe Turcia și pe Polonia, cu scorurile de 9-0, respectiv 5-2.

În optimile de finală, naționala lui Bejenaru a trecut fără drept de apel de Georgia, scor 3-0, urmând ca în sferturile de finală să elimine țara gazdă, Bosnia, după o victorie obținută cu scorul de 4-1.

Pentru „tricolori”, cel mai greu test a fost cel din semifinale, cu Kazahstan, naționala pe care a învins-o în ultimul act al Campionatului Mondial din 2023 și campioana europeană din 2016.

Pe lângă cele șase trofee continentale, România a mai jucat două finale de Campionat European la minifotbal, în 2018 și 2022, pierdute însă în fața Cehiei, respectiv a Azerbaidjanului. Pentru Serbia, adversara noastră de astăzi, aceasta va fi prima finală de Euro.
Lotul României la Euro 2024 de minifotbal

Portari: Daniel Constantinescu (Tazmannschaft București), Dragoș Nițu (Sam Vig CCM Bistrița), Ionuț Neacșa (Nova Vita Târgu Mureș)

Jucători de câmp: Mircea Popa (Extratereștrii Bistrița), Marius Balogh (Grand Hill & Ony Oradea), Gabriel Dumitrașcu (Chedra Tax Ploiești), Raul Dumitrovici (Sam Vig CCM Bistrița), Vlad Mocanu (Inter Traian Vaslui), Vasile Pop (Sam Vig CCM Bistrița), Alexandru Nechita (Luxury & Maria și Ion București), Andrei Ferik (Bad Boys Oradea), Viorel Șaim (Nova Vita Târgu Mureș), Iulian Sîplăcan (Nova Vita Târgu Mureș), Andrei Șumăian (Bad Boys Oradea), Andrei Balea (Nova Vita Târgu Mureș), Mircea Ungur (Nova Vita Târgu Mureș), Cătălin Tineiu (Juventus Sibiu)

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510