REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.9° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.9° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

România achiziționează 200 de rachete Patriot printr-un program comun la nivel NATO

România achiziționează 200 de rachete Patriot printr-un program comun la nivel NATO

Virgil STOIAN 5 ianuarie 2024 | 00:00 1511

Ministerul Apărării Naționale salută semnarea de către Agenția NATO pentru Sprijin și Achiziții (NATO Support and Procurement Agency / NSPA) a contractului de achiziționare în comun, a până la 1.000 de rachete PAC-2 GEM-T pentru sistemele de rachete sol-aer PATRIOT aflate în dotarea Germaniei, Ţărilor de Jos, României şi Spaniei.

Romania achizitioneaza 200 de rachete Patriot printr-un program comun la nivel NATOSistem PATRIOT

În acest sens, NSPA a atribuit un contract către Compania COMLOG / Germania, pentru fabricarea rachetelor în Europa, care vor fi omologate printr-un acord FMS (Foreign Military Sales) tip LOA (Letter of Offer and Acceptance) de către Guvernul Statelor Unite ale Americii.

În cadrul acestei achiziții multinaționale consolidate, care utilizează principiile Inițiativei Europene de Apărare Aeriană ESSI (European Sky Shield Initiative), România va achiziționa un număr de 200 de rachete PAC-2 GEM-T. Ministerul Apărării Naționale a solicitat și a obținut aprobarea Parlamentului României pentru participarea la acest program comun de achiziții, costul total estimat pentru întregul pachet de 200 de rachete destinat completării stocurilor de luptă ale armatei noastre fiind de 1,09 mld EUR, fără TVA, în care sunt incluse piese de schimb, servicii conexe și costuri FMS.

„Această achiziție demonstrează că Alianța are soluții adecvate și adaptate situației de securitate cu care ne confruntăm în estul Europei, odată cu declanșarea războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei. Consider că acest proiect este un succes, un model de cooperare între aliați, și un exemplu de dezvoltare a capacităților de producție pentru apărare care merită replicat la nivelul Europei”, a declarat ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr.

De asemenea, ministrul Tîlvăr a arătat că pentru îndeplinirea obiectivelor politicii de apărare a României, Ministerul Apărării Naționale va continua demersurile pentru achiziția de echipamente militare și muniții de ultimă generație.

„Programele de înzestrare aflate în derulare sau în pregătire vor contribui la dezvoltarea şi menţinerea de către Armata României a unor capabilităţi de apărare robuste și reziliente, credibile, interoperabile, flexibile şi eficiente. România își îndeplinește cu consecvență angajamentele asumate ca urmare a calității de stat membru NATO şi UE și contribuie la implementarea unor măsuri eficiente pentru descurajarea oricărei agresiuni la adresa spațiului euroatlantic şi articulării unui răspuns adecvat la provocările actuale şi viitoare ale mediului de securitate”, a menționat Angel Tîlvăr.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dacă cumpăra praștie erau mai bune pentru că din zece aruncări sigur 6- 8 ereu la țintă ! Cu rachetele petroot dacă nimerește una va fi sărbătoare națională ! Încercați alt sistem și mai ales cu livrare de tehnologie pentru a fi fabricate în țară așa cum prevede legea . Cățeluși cu părul creț .....
0
2
p****i are Romanica, sunt viteji pe timp de pace, stați ușor ca razbelul va veni și peste noi, poate vor mai trece ani sau decenii, să vezi șobolanii cum fug, îi doare în c*r de patriotism
0
2
eliminarea fizica a ucigasului putin din interior asigura pacea !!!
4
0
Ba atacau Rushi Romania daca nu era in NATO ma,ai uitat cum la doua luni dupa invazia rusa in Ukraina Putin le-a cerut romanilor sa iasa din NATO si inca ceva tu crezi ca Finlandezi sau Suedezi de proshti ce sunt au cerut sa intre in NATO"caci si ei platesc pentru ca sunt membri NATO,suedezi inca nu sunt pt. ca a facuto Erdogan pe niznaiu dar vor fi",cu toate ca tarile astea nu se compara cu Romania la nici un capitol,la ce este bun ma refer"caci la ce este rau suntem campioni,de exemplu mandria asta de om mic pe care o ai tu sau ala care a postat dupa tine cand spunetzi ca oricum rushi nu vor ataca Romania pentru ca sunt vai de ei.
3
1
ei sunt cam tot acolo unde erau in 2014 cand a avut loc primul razboi cu 14000 de morti; daca o tara subdezvoltata, saraca si corupta in ultimul hal a reusit sa faca fata armatei ruse cu un ajutor foarte modest in primul an de invazie chiar nu inteleg de ce risipim banii pe armament cand avem atat de multe alte probleme grave acasa si suntem si noi o tara subdezvoltata saraca si corupta si cel mai important suntem in nato iar ideea ca rusia va ataca nato e absurda mai ales dupa esecul catastrofal de 2 ani din ucraina care continua si zilele astea
3
2
Nu vine niciun rus aici. Mai bine faceti romania educata si sanitara. Este vai de noi. Si noine tot inarmam. Intelegem ca mai trebuie sa si cumparam....dar chiar asa avem miliarde de euro de dat ? Prioritatile nationale nu le pune nimeni pe primul loc. Ne kkm pe noi cu razboaiele vietii. Parca ne a atacat pe noi cineva vreodata , in afara de otomani.
6
3
Pentru aia care spun ca sunt bani aruncatzi,nu sunt bani aruncatzi degeaba pentru ca apartentza Romaniei la NATO va si ne apara curul de rushi nu armata romana,bani aruncatzi degeaba sunt pensiile speciale ale militarilor romani si achizitziile facute doar scriptic de armata Romana,adica miliarde de euro furatzi acoperitzi cu acte false,asta cu achizitzii false nu vine de la mine ci colonelul Dogaru a spus asta intrun interviu televizat unde se vorbea despre mecanizarea armatei si reporterul cand a vazut sumele astea uriase cheltuie fictiv l-a intrebat pe dl.Dogaru:"si pentru ce sau cheltuit miliardele astea de euro domnule colonel ?,la care domnul Dogaru a raspuns:"pentru ce doamna ?,asha cum nu shtitzi dumneavoastra nu shtiu nici eu.
3
5
m..e pentru toti slugarnicii americii!ba dobitocilor ne cad spitalele si scolile in cap si voi tot la americani le-o sugeti?
7
4
Mwuarte lui Putin , Mwuarte Russiei .
10
4
Din dec 89 niciun glonte nu a sarit dincolo de granita....bani chelultuiti aiurea...slugi suntem :))))
8
10
bani aruncati pe geam. daca s-au saturat americanii de cheltuielile familiei biden, mai pot fi impresionati, de alde noi, sarantoci din est.
8
11
cu 200 de drone de 300 euro, Romania pierde 1 miliard de euro.. vai de noi p****i si lsugu
14
13
Tu lipseai, trolule :)))
14
8
Pentru X,-32 patriot este inofensiv, Bani aruncați!
12
18

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016