REPLICA ONLINE CONSTANTA

26.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
26.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

România, acord de securitate cu Ucraina. Documentul a fost semnat de Iohannis și Zelenski, la Washington

România, acord de securitate cu Ucraina. Documentul a fost semnat de Iohannis și Zelenski, la Washington

Mirela PASCAL 11 iulie 2024 | 21:12 662

Președintele României Klaus Iohannis și președintele ucrainean Volodimir Zelenski au semnat, joi, la Washington, în maraja Summitului NATO, un acord de securitate. Documentul are strict valoare politică, nu juridică, potrivit Administrației Prezidențiale.

Romania, acord de securitate cu Ucraina. Documentul a fost semnat de Iohannis si Zelenski, la Washington

Acordul politic derivă din Declarația grupului G7 de sprijin pentru Ucraina din 2023 și sistematizează cooperarea existentă între România și Ucraina în diverse domenii. Acordul stabilește și un cadru politic pentru continuarea acestei cooperări și identifică o serie de direcții de acțiune prioritare, în beneficiul ambelor părți și în beneficiul securității regionale. 

Ucraina a încheiat acorduri cu 22 de semnatari ai Declarației G7+ (inclusiv Uniunea Europeană) și continuă negocierile cu toți ceilalți semnatari. Toate aceste acorduri au o structură asemănătoare, prezentând sprijinul deja oferit și identificând priorități pentru cooperarea viitoare cu Ucraina, cu accent asupra cooperării în domeniul militar și de securitate, în sens larg, dar fără a se limita strict la aceasta.

Miercuri, președintele Klaus Iohannis a declarat că prin semnarea acestui document „ne alăturăm celorlalţi aliaţi şi parteneri care au semnat deja acest tip de document bilateral cu Ucraina”.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Plavan idiot ai vazut cumva ca polonia a donat ceva sau a facut acord bilateral.Dobitocu asta al cui sclav este ca nu mai repezinta romania demult
1
0
ne mananca n po pou si vrem sa ne scarpinam cu mana altora !
3
0
Cand face si sluga de plavan ceva in folosul romaniei sau vrea sa ajunga secretar de scara de bloc in ucraina
3
0
Mai pupa tu plavanis pe ucrainieni in dos, ca daca trage Ivan un vant, rromanica e pulverizata prima. Voi, politicieni viteji la fel o sa fiti primii care o sa fugiti sa va ascundeti ca sobolanii.
5
0
Avem cel mai mare Trădător din istoria r*mâniei ales Președinte de idioții!!!!Un ras și o batjocura de Om!!!
13
11

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510