REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.2° Constanța Mar., 17 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6855
22.2° Constanța Marți, 17 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6855
 

România are nevoie de cel puțin 2.000 de ambulanțe noi

România are nevoie de cel puțin 2.000 de ambulanțe noi

Victor ROTARU 19 februarie 2024 | 00:00 348

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat că, în acest moment, în România este nevoie de cel puțin 2.000 de ambulanțe noi. Parcul auto existent este unul îmbătrânit, iar autospecialele de salvare actuale au milioane de kilometri parcurși.

Romania are nevoie de cel putin 2.000 de ambulante noiAlexandru Rafila

Ministrul Sănătății dorește investiții în sediile actuale ale Serviciilor Județene de Ambulanță, pentru ca angajații să aibă condiții decente în care își desfășoară activitatea. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a fost prezent astăzi la Slobozia, acolo unde a fost inaugurată o nouă Unitate de Primiri Urgențe a spitalului din localitate.

Ministrul Sănătății a precizat că, pe lângă investițiile în spitale, este nevoie de investiții majore în medicina de urgență. Pentru asta le-a cerut managerilor Serviciilor Județene de Ambulanță proiecte de investiții. 

"Pe partea de medicină de urgență, care trebuie să înţelegem şi să recunoaștem că e parte a sistemului de sănătate, nu e în afara sistemului de sănătate (...) dezvoltăm, pe de o parte, unităţile de primiri urgenţă, pe de altă parte, cu sprijinul autorităţilor locale sau prin investiţii directe, de la Ministerul Sănătăţii, dar ne preocupă şi dezvoltarea staţiilor judeţene de ambulanţă.

E o chestiune pe care ne-o dorim în toată ţara. Am făcut apel la directorii staţiilor judeţene de ambulanţă să ne trimită proiecte de investiţii, încât această componentă deosebit de importantă a medicinei de urgenţă să beneficieze de spaţii de bună calitate pentru angajaţi", a declarat ministrul Sănătății. 

Alexandru Rafila anunţă că îşi doreşte investiţii în sediile staţiilor de ambulanţă din judeţe şi spune că la nivel naţional este nevoie de 2.000 de ambulanţe noi.

 "Sperăm, cu toate că nu este, cel puţin deocamdată, în grădina Ministerului Sănătăţii, achiziţia de ambulanţe noi, să putem să completăm parcul auto care este depăşit, îmbătrânit şi cu siguranţă la nivel naţional avem nevoie de cel puţin 2000 de ambulanţe noi la staţiile judeţene", mai precizează Alexandru Rafila, potrivit antena3.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Da are nevoie. Si de unul ca tine lipsa Ialinguralepraumana
1
0
Iao in gura.Da pe toata toata pînă în testicole.Asta pt implicarea ta in redeschiderea spit de infecțioase Constanta.Si te mai visezi si Europarlamentar. Fimiarscirbadäfatata
2
0
Romania mai are nevoie urgenta si de mai multe cimitire,la cum incepe sa se moara din cauza efectelor guvernarilor din ultimii ani si sigur si din urmatorii ani. Nimeni nu spune si nici nu recunoaste ,insa se simte ca si cum ar fi un program de exterminare a oamenilor prin alimentatie nesanatoasa si scumpa,nivel general de trai si stres extrem de mare,nesiguranta din cauza acapararii tarii de interlopi si tot felul de alti raufacatori,plus evidenta faptului ca raufacatori pot fi oricand si cei care prin natura functiei ar fi trebuit sa fie protectorii sigurantei cetatenilor.Ambulante si multe cimitire.
1
0
ce ambulante ,mama, tancuri, avioane ,munitii , dolari la americani, euro la nato!
2
0
Ce ambulante tata, la ce crize de medicamente si doctori buni, luati direct dricuri. Preferabil d-alea eco cu cai mascati.
3
1

REPLICA


LOTO

6/49
3861614329
5/49
2842529181
joker
17411423166