REPLICA ONLINE CONSTANTA

25.4° Constanța Dum., 21 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6797
25.4° Constanța Duminică, 21 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6797
 

România are nevoie de jumătate de milion de angajaţi până în 2026

România are nevoie de jumătate de milion de angajaţi până în 2026

Ana Maria LIPAN 16 octombrie 2023 | 00:00 636

România ar putea să aibă 440.000 de angajaţi lipsă până în 2026. Avertismentul vine de la Camera de Comerţ Americană din Bucureşti. Paradoxul este că cinci milioane de români sunt apţi de muncă, dar nu sunt salariaţi. Criza de forţă de muncă frânează dramatic creşterea economică. Impactul lipsei de personal este estimat la aproape patru miliarde şi jumătate de euro pentru anul trecut.

Romania are nevoie de jumatate de milion de angajati pana in 2026

Deficitul de forţă de muncă în România ar putea ajunge la 224.000 de persoane în 2026, în lipsa unor măsuri imediate, comparativ cu un nivel estimat de 145.000 de persoane în 2022, a afirmat, miercuri, Alex Milcev, membru al Consiliului Director al AmCham România, într-o conferinţă de presă.

"Intervalele pot să ajungă la dublu în realitate, şi asta cumva epiric - spune şi mediul de afaceri. 145.000 (de persoane, deficit de forţă de muncă, n.r.) în niciun caz nu reflectă realitatea pentru că presiunea este mult mai mare. Varianta extrem de conservatoare este că în 2026 o să ne lipsească 224.000 de persoane - şi putem spune că ele se adaugă la cifre oficiale, adică putem să ajungem uşor la 500.000 şi chiar 600.000 persoane lipsă în piaţa muncii. (...) Deficitul de forţă de muncă în România este mare şi afectează în mod semnificativ capacitatea economiei naţionale de a creşte pe viitor", a menţionat Alex Milcev.

El a prezentat datele unei analize privind impactul economic al deficitului de forţă de muncă în România. Cercetarea a fost realizată pentru AmCham Romania de către PwC. Conform raportului, impactul economic al deficitului de forţă de muncă, pentru anul 2022, definit precum pierderea de productivitate, este estimat la 4,4 miliarde euro sau echivalentul a 10% din creşterea PIB-ului nominal din anul 2022. Această sumă se va dubla până în 2026 şi va ajunge la 9,5 miliarde euro, în lipsa unor măsuri.

"Având în vedere un deficit de forţă de muncă estimat cuprins între 145.000 persoane şi o productivitate medie a muncii de 30.000 de euro (fără a ţine cont de particularităţi la nivel de industrie sau profesie), impactul economic al deficitului de muncă în ceea ce priveşte productivitatea pierdută este de 4,4 miliarde euro în anul 2022. Până în 2026, impactul economic este estimat să ajungă la 9,5 miliarde euro", explică autorii studiului, citat de observatornews.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Greșit, cred ca veți avea nevoie de peste un milion de salariați întru cât, între timp, datorita grijii domniilor voastre fata de magistrații speciali care se droghează cot la cot cu interlopii, și dezinteresul fata de cei mulți de pe urma cărora reușiți sa va îmbuibați, vor părăsi tara, si bine fac, tara nu i merita Se duc după un trai mai bun, respect în primul rand iar voi îmbuibaților cred ca puteți acoperii lipsa salariaților apeland la amante și beizadele voastre
3
0
Trebuie expulzati de urgenta din toate tarile U.E. inclusiv din Romania in tarile lor de origine absolut toti musulmanii cu potential de radicalizare enorm. Trebuie urcati in avioane si vapoare urgent pana nu e prea tarziu. Deja e cam tarziu! Altfel se va alege praful de tot! Sa-i multumim colaboratoarei lui Putin... MERKEL. Nemtii si austriecii sunt mana in mana cu rusii si vor distruge intreaga Europa asa cum au mai facut-o nazistii. Mars afara cu aceste doua natii de viermi din U.E. si NATO pana nu ne mananca complet din interior! Ideal ar fi sa le urmeze si Ungaria. Atunci chiar o vom duce mai linistiti!
6
0
este rezultatul de decenii a coruptiei generalizate din romania, atit la stat cit si la privat. firmele romanesti s-au format prin furturi si coruptia institutiilor statului, au prifitat de excedentul de forta de munca, rezultat al fructoasei privatizari. daca erai nemutumit de salariu, ti se spunea: asteapta 10 la poarta, sa-ti ia locul. noroc ca ne-au primit afara la munca, ei au tinut tara in piciore, dar a avut grija BNR, prin fluctuatiile cursului si a preturilor, sa faca jocul escrocilor din tara.
4
0
salariile mari si alte avantaje financiare se dau pe adeziuni politice, omul de rand , muncitorul , specialistul adevarat este silit sa castige cat mai putin prin legile facute special ca parlamentarii, guvernantii , politicienii care sunt peste douzeci la suta din structura de plati bugetare sa poata fi renumerati special cu pensii si salarii! la maximum! averile stranse , spagile si banii furati se strang catre cei ce nu contribue cu nimic la prosperitatea tarii ,a oamenilor cinstiti!datoriile , ,,gaura ,, !tarii facute de imbogatitii peste noapte ,vor sa fie acoperite de cei ce au muncit si muncesc cinstit!
4
0
Oferiti salarii decente si veti avea 1 milion de angajati!
4
0
r*mânia ar trebui să se reorienteze și spre pensionari ! Sunt pensionari militari sau polițiști și nu numai care nu mai îndeplinesc condițiile cerute la vechiul loc de muncă dar pot îndeplini cu succes alte atribuții de serviciu, atât în domeniul privat, cât și la stat !
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
15382943810
5/49
38202113924
joker
218171712