REPLICA ONLINE CONSTANTA

30.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
30.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

România debutează, luni, la EURO 2024. Tricolorii întâlnesc Ucraina, de la ora 16.00

România debutează, luni, la EURO 2024. Tricolorii întâlnesc Ucraina, de la ora 16.00

Deria ISLEAM 17 iunie 2024 | 10:18 372

România va înfrunta Ucraina, luni, de la ora 16:00, la Munchen, în primul meci din Grupa E a Campionatului European de fotbal – EURO 2024.

Romania debuteaza, luni, la EURO 2024. Tricolorii intalnesc Ucraina, de la ora 16.00

Selecţionerul echipei naţionale, Edward Iordănescu, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă susţinută la Munchen, că prima reprezentativă va da totul şi că e pregătită să lupte pentru fiecare metru de teren. „Se apropie debutul nostru la un turneu final şi resimţim asta cu multă bucurie, dar şi multă emoţie. E un moment pe care l-am dorit atât de mult şi care ne-a lipsit opt ani, dar pe care îl merităm. Există şi o presiune foarte mare, dar venită dintr-o dorinţă imensă de a reprezenta ţara şi românii. Ne dorim ca mâine şi pe tot parcursul Campionatului European toţi românii noştri să se regăsească în echipa naţională. Şi, dacă se poate, să dăm un exemplu că atunci când există unitate, spirit, muncă, seriozitate şi disciplină orice este posibil. Aşa că mâine pornim încrezători, cu entuziasm şi marcaţi de foarte multă responsabilitate. Echipa noastră va da totul, suntem pregătiţi să ne batem pentru fiecare metru de teren. În acelaşi timp, suntem convinşi că vom avea o opoziţie extrem de serioasă. Adversarul are respectul nostru total, dar atunci când începe jocul, noi avem calea noastră”, a spus selecţionerul. Omologul său ucraineean, Serhi Rebrov, a declarat că meciul este unul ”încărcat de emoţii” şi mai mult decât un meci de fotbal, pentru o ţară aflată în război din 2022, transmite AFP.

”Ne e greu să fim aici când auzim veşti de acasă. În ţara noastră e război! Când ne trezim dimineaţa ne întrebăm ce se petrece cu familiile noastre, cu prieteni noştri”, a comentat, la rândul său, fundaşul central Ilia Zabarnîi (Bournemouth). ”Soldaţii care apără ţara noastră sunt incredibili. Sunt alarme zi de zi, iar oamenii mor tot timpul’‘, a adăugat fostul jucător al lui Dinamo Kiev, pentru a sublinia contextul special al acestui prim meci de la EURO pentru Ucraina. ”Jucătorii şi cu mine am primit o mulţime de mesaje de la soldaţi, de la prieteni care luptă acum în Ucraina. Sunt sigur că ştiu că suntem foarte mândri de ei. Ei spun să arătăm ‘spiritul Ucrainei’. Acest turneu este de fapte despre spiritul ţării noastre’‘, a transmis Rebrov.

În celelalte două partide din Grupa E, România va înfrunta selecţionatele Belgiei, pe 22 iunie la Koln, şi Slovaciei, pe 26 iunie la Frankfurt, conform tvrinfo.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
sint roman, dar totusi trebuie sa cuat o emisiune interesanta la tv. de ce nu i-au programat la ora 11?
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510