REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.9° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.9° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

România, lovită de ger. Temperaturi de -31 de grade!

România, lovită de ger. Temperaturi de -31 de grade!

Cristina BĂRBUCEANU 9 februarie 2023 | 11:10 930

România a trecut peste cea mai friguroasă noapte din an. Minima nopții precedente în depresiuni a fost de până la -31 de grade la Întorsura Buzăului, dar temperaturi minime scăzute au fost în partea centrală a țării. La Brașov au fost -25 de grade, - 24 de grade la Joseni, -23 la Miercurea Ciuc, temperaturi sub pragul de ger în mare parte din țară. Chiar și în zona Capitalei, au fost -12 grade.

Romania, lovita de ger. Temperaturi de -31 de grade!

Din păcate, meteorologii spun că frigul va continua și în zilele următoare. Oana Păduraru, meteorolog ANM, a informat, într-o intervenție la Realitatea PLUS despre evoluția vremii în următoarele zile.

În dimineața zilei de miercuri, 8 februarie, a fost emisă o atenționare meteorologică cod galben pentru vreme deosebit de rece și nopți și dimineți geroase în mare parte din țară. Temperaturile sunt de așteptat să fie cuprinse în general între -25 și -18 grade În Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și în Moldova și în nopțile următoare.

Atenționarea va expira sâmbătă dimineață la ora 10 și tot în acest interval pe parcursul nopților și în restul zonelor țării minimele termice se vor încadra în general între -18 și -8 grade.

Pe parcursul zilelor mai mult datorită insolației, valorile termice vor deveni ușor pozitive în special în partea de sud a țării unde se vor înregistra 4, 5 grade, însă în regiunile din jumătatea nordică vor rămâne și temperaturi negative, astfel că maximele se vor încadra în general între -5 și 4 grade. În ceea ce privește precipitațiile, deocamdată avem 2 zile cu cer mai mult senin în aproape toate zonele țării, însă cu probabilitate destul de mare de ceață noaptea și dimineața.

În ceea ce privește intensificările vântului, acestea nu vor mai crea probleme în zilele următoare, doar pe crestele montane ar putea să fie intensificări izolate.

Când ne va părăsi vremea geroasă

Situația se schimbă puțin la sfârșitul acestei săptămâni, în sensul că tendința este ca vremea să se încălzească ușor, și această încălzire se va resimți în primul rând la valorile diurne. Și totodată își vor face apariția și din nou și precipitațiile în aproape toate zonele țării. Vor fi ninsori doar în extremitatea vestică. Pe fondul încălzirii vremii ar putea să fie și precipitații mixte, și condiții de producere a poleiului.

La rândul său, Mihai Huștiu, specialist ANM, a venit cu vești bune:

Vom avea încă două nopți friguroase, pănă sâmbătă, inclusiv, iar după aceea ne așteptăm ca vremea să se încălzească ușor și treptat, iar la final de săptămână, duminică, să atingem valori diurne chiar de 10, poate 11 grade în nordul Olteniei iar noaptea să nu mai coborâm mult sub -10 grade așa cum se întâmplă în aceste dimineți.

Valorile termice în general noaptea vor fi între -10 și 0 grade iar ziua am putea atinge temperaturi de 10 grade în zona subcarpatică în partea de sud a țării. Va mai fi frig noaptea și dimineața și săptămâna viitoare, dar nu mai așteptăm temperaturi chiar atât de coborâte. O să mai fie ger și în săptămâna care vine, dar mai ales prin zone depresionare, prin centrul țării, acolo o să mai fie temperaturi izolat sub -10 grade. Ziua temperaturile sunt în creștere ușoară și ajung până la 8, 10 grade.

Mai bate vântul începând de duminică încolo, mai ales în partea estică și sud estică a țării, deci senzația nu va fi chiar plăcută. Mai așteptăm și câteva ninsori slabe în noaptea de sâmbătă spre duminică și duminică mai ales pe centrul și nordul țării, conform realitatea.net.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016