REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.8° Constanța Lun., 9 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6847
23.8° Constanța Luni, 9 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6847
 

România, lovită de un ciclon: temperaturile scad dramatic

România, lovită de un ciclon: temperaturile scad dramatic

Mirela PASCAL 14 mai 2024 | 08:40 1828

Un nou val de aer rece va cuprinde țara noastră, aducând vijelii și ploi însemnate cantitativ, în următoarele zile. Potrivit meteorologilor, vremea capricioasă se mai menține o perioadă. 

Romania, lovita de un ciclon: temperaturile scad dramatic

"Luna mai este printre cele mai instabile din an şi cea mai instabilă lună de primăvară, cu precipitaţii mult mai mari decât în alte luni. Asa este normal sa zicem. Aceste episoade de instabilitate vin in afara de precipitaţiile extreme, cu episoade de grindină. Avem perioade cu temperaturi mai scăzute, iar precipitaţii bogate vor fi în continuare. Dacă e e să vorbim de fenomenele extreme, ele se pot prognoza cu o perioada de anticipaţie mai mică, în general, aşa ca va trebui să fim atenţi la actualizările şi atenţionarile care se dau cu câteva ore inainte, asa numite nowcasting-uri. Ele ne pot spune mai clar unde pot fi fenomenele extreme în aşa fel încât să putem sa luăm măsuri. Această vreme, cum îi spunem ”capricioasă”, este ceva obişnuit pentru o lună mai din zona României", spune climatologul Roxana Bojariu.

Valul de aer rece a cuprins întreaga țară, iar în unele zone temperaturile au ajuns la limita înghețului.„Rămânem cu o vreme mai rece decât normalul și în zilele viitoare, maxime între 14 și 22 de grade la nivelul întregii țări. Cele mai ridicate valori în regiunile vestice și sud-vestice. Situația aceasta așteptăm să se schimbe spre sfârșitul săptămânii, iar săptămâna viitoare să aducă temperaturi apropiate de normalul perioadei. Sperăm ca la sfârșitul săptămânii în general să înregistrăm maxime între 20 și 26 de grade. Precipitațiile vor fi puține în zilele viitoare”, a declarat Florinela Georgescu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
radiatorul de cateva zile ptr ca primaria asta de kktt isi bate joc de noi si nu e in stare sa dea caldura iar mai nou nici apa calda primarul are centrala pe gaze il doare in kkur
0
1

REPLICA


LOTO

6/49
45392992837
5/49
21611183534
joker
9354533275