REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.9° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.9° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

România riscă o epidemie de rujeolă

România riscă o epidemie de rujeolă

Andreea CONDURACHE 4 septembrie 2023 | 08:01 844

România riscă o epidemie de rujeolă, avertizează medicii. În luna iulie, la Spitalul de Boli Infecţioase "Victor Babeş" din Capitală au ajuns 25 de copii bolnavi, toți nevaccinați.

Romania risca o epidemie de rujeola

Medicul Simin Florescu: "Din păcate, acești copii provin din familii mari, cel puțin ce am avut în iulie, nevaccinate... se răspândește foarte rapid. E suficient să fie unul bolnav, că vine toată familia cu toți copiii expuși, nevaccinați. Chiar și tineri adulți vin la spital cu rujeolă.

Există o problema semnalată de conducerea ministerului, scăderea acoperirii vaccinale, undeva la 80-85%  la nivel național. Nivelul variază în funcție de zonele geografice ale țării. Acesta este motivul pentru care apar cazuri.

Scăderea vaccinării e un lucru real și se încearcă să revenim la nivele optime de vaccinare încât să nu mai avem cazuri de rujeolă sau alte boli ale copilăriei periculoase, pentru care nu există mijloace terapeutice. Vaccinarea ține departe aceste boli.”, conform digi24.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
toate guvernele si parlamentele care au adus sanatatea in starea catastrofala de azi si nu au facut nimic ptr promovarea vaccinarii, campanii de publicitate, etc tintite in zonele cu probleme sunt principalele vinovate si abia apoi parintii la mare distanta; nu se face nimic de 33 de ani
0
0
Vaccinul era gratuit.astazi platim ptr.. el cui? Eroilor lui johanis.
0
1
Ai dreptate Barbule,iar tu unule numai cultiva ura fatza de Ukraineeni caci nu de la ei vin problemele din Romania.
1
0
Sunt boli pentru care exista vaccinuri ce se faceau tuturor copiilor ,atunci cand inca adultii mai aveau minte . Parinti cretini se iau dupa tot felul de porcarii spuse si transmise de inepti prin social media si chiar televiziuni si se ajunge ca ce este mai rau sa fie considerat bun. Epidemia asta va fi numai in randul copiilor cu parinti idioti.
2
0
De asemenea, numarul mare de invadatori ucraineni, toti nevaccinati, ridica riscul de aparitie al rubeolei,rujeolei , poliomielitei si al celorlalte boli pt care ne vaccinam noi , majoritatea,copiii. Nu uitati ca noi, adultii, nu suntem prea multi vaccinati impotriva pojarului,pojarelului , oreionului pt ca vaccinul ror s-a introdus mai tarziu in romania. Deci, o epidemie de pojar sau pojarel ar umple spitalele cu encefalite virale grave in randul adultilor. La copii, doar cei nevaccinati prezinta astfel de risc.
0
1

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016