REPLICA ONLINE CONSTANTA

26.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
26.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

România s-a alăturat programului NATO de „Supraveghere Persistentă din Spaţiu”

România s-a alăturat programului NATO de „Supraveghere Persistentă din Spaţiu”

Deria ISLEAM 10 iulie 2024 | 16:47 598

Ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, a semnat marți, în cadrul Summitului NATO de la Washington, alături de omologii din 16 ţări aliate, Memorandumul de înțelegere privind Programul „Supraveghere Persistentă din Spațiu la Nivel Aliat” (APSS), anunță Ministerul Apărării într-un comunicat.

Romania s-a alaturat programului NATO de „Supraveghere Persistenta din Spatiu”

În actualul context de securitate, „caracterizat de provocări diverse şi interconectate”, tehnologiile spaţiale sunt esenţiale pentru realizarea obiectivelor de apărare. Programul APSS „va oferi cadrul necesar pentru viitoarele dezvoltări în domeniul spaţial, în beneficiul aliaţilor şi al Alianţei, oferind o perspectivă comună asupra acestui nou domeniu operaţional şi un răspuns adecvat la noile ameninţări”, se arată în comunicat.

Memorandumul de înţelegere are scopul de a stabili cadrul necesar pentru gestionarea şi implementarea Programului APSS, pentru a răspunde cerinţelor şi nevoilor NATO.

„Această iniţiativă subliniază angajamentul României pentru modernizarea şi consolidarea capacităţilor noastre naţionale şi colective. Prin alăturarea la Programul APSS, vom asigura o supraveghere continuă şi eficientă din spaţiu, vitală pentru răspunsurile rapide la noile ameninţări de securitate. România este interesată să participe la astfel de proiecte care promovează inovarea şi asigură accesul la tehnologii de vârf”, a declarat Angel Tîlvăr, citat în comunicat.

Programul APSS urmăreşte să îmbunătăţească şi să accelereze conştientizarea situaţiei operaţionale şi să susţină procesul decizional în cadrul NATO, prin sporirea accesului la date, servicii şi capabilităţi spaţiale.

Lansată oficial în 2023, iniţiativa „Supraveghere Persistentă a Alianţei din Spaţiu” este destinată să consolideze capacităţile NATO de a colecta şi gestiona date spaţiale, într-un mod eficient şi coordonat.

Conform MApN, această iniţiativă inovatoare îşi propune să schimbe modul în care NATO colectează, procesează şi distribuie informaţii, integrând tehnologii avansate, precum inteligenţa artificială, menţinând avantajul tehnologic şi îmbunătăţind viteza şi eficienţa procesului decizional, conform digi24.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Băieți, există un medicament care vă permite să vă prelungiți tinerețea. După o săptămână de administrare: erecția este super, energia este de 2 ori mai mare, a început să slăbească și, în general, se simte tânără. Îi sfătuiesc pe toți să încerce, pentru că viața este una---> use.my/rowirex
0
1

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510