REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.2° Constanța Mar., 17 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6855
22.2° Constanța Marți, 17 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6855
 

România - Schengen: Gorghiu - Votul din Consiliul JAI, o nedreptate la adresa României

România - Schengen: Gorghiu - Votul din Consiliul JAI, o nedreptate la adresa României

A.F. 8 decembrie 2022 | 18:06 694

Preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, consideră că votul dat în Consiliul JAI de Austria şi Olanda împotriva aderării României şi Bulgariei la Schengen este "o nedreptate" la adresa ţării noastre, Austria având "o poziţie ostilă" faţă de România.

Alina Gorghiu

"Înţeleg clar că avem de-a face cu o poziţie ostilă a Austriei faţă de România. Votul de astăzi din Consiliul JAI e bazat pe un dublu standard flagrant. Este o nedreptate la adresa României. Niciun argument invocat astăzi la JAI, de către Austria, nu a avut o fundamentare serioasă. După 20 de ani de politică, încă nu le-am văzut pe toate. Austria astăzi nu a înţeles nimic despre ce este solidaritatea europeană. Argumentele formulate de România şi UE nu au contat pentru partea austriacă", a declarat, Alina Gorghiu.

Potrivit acesteia, votul Austriei a creat "un precedent periculos" la nivelul Uniunii Europene.

"Foarte important şi îngrijorător e faptul că acest vot al Austriei a creat un precedent periculos la nivelul UE. În care un stat membru nu doar că a votat împotriva unităţii europene în timp de război, ci a făcut-o şi din raţiuni electorale. Comunitatea Europeană trebuie să stabilească reguli care pun interesul comun al statelor membre pe primul loc", a adăugat Gorghiu, scrie Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu ati inteles ca nu aveti ce cauta pe aceasta functie. vrem profesionisti , nu specialiste in functii de conducere , BNR, SENAT , etc. AJUNGE si ACASA. FALSILOR
0
0

REPLICA


LOTO

6/49
3861614329
5/49
2842529181
joker
17411423166