REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.7° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
32.7° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

România se află pe locul 32 în clasamentul "celor mai fericite țări" pe 2024

România se află pe locul 32 în clasamentul "celor mai fericite țări" pe 2024

Andreea CONDURACHE 20 martie 2024 | 13:30 501

 România se clasează pe locul 32 în topul celor mai fericite țări din 143 de țări. Anul trecut, țara noastră se afla pe locul 24, potrivit Raportului Mondial al Fericirii. Finlanda este pe primul loc pentru al șaptelea an consecutiv.

Romania se afla pe locul 32 in clasamentul 'celor mai fericite tari' pe 2024

Danemarca și Islanda au ocupat din nou locurile doi și trei, urmate de Suedia (locul patru). Norvegia s-a clasat pe locul șapte, scrie News.ro. Statele Unite nici măcar nu au intrat în top 20 - prima dată când s-au clasat atât de prost de când a fost creat World Happiness Report, în 2012. Cea mai fericită țară din lume pentru persoanele sub 30 de ani este Lituania.

Potrivit raportului, bătrânii sunt acum semnificativ mai fericiți decât tinerii în țări precum Norvegia, Suedia, Germania, Franța, Marea Britanie și Spania. Este invers în Portugalia și Grecia - unde tinerii sunt mai fericiți decât bătrânii.

Au existat, de asemenea, date care arată că copiii sunt din ce în ce mai puțin fericiți. "Punând cap la cap datele disponibile privind bunăstarea copiilor și adolescenților din întreaga lume, am documentat scăderi deconcertante mai ales în America de Nord și Europa de Vest. Să ne gândim că, în unele părți ale lumii, copiii se confruntă deja cu echivalentul unei crize de la jumătatea vieții necesită măsuri politice imediate", a declarat într-un comunicat profesorul Jan-Emmanuel De Neve, director al Centrului de cercetare a bunăstării de la Oxford, profesor de economie și științe comportamentale la Saïd Business School și unul dintre editorii Raportului mondial al fericirii.

La coada listei pentru 2024 se află Afganistanul, care - încă o dată - a fost desemnată cea mai nefericită țară din lume. În completarea listei celor cinci țări slab clasate se află Liban, Lesotho, Sierra Leone și Congo.

Clasamentul se bazează pe șase factori - sprijin social, venituri, sănătate, libertate, generozitate și absența corupției - folosind date din surse precum sondajul Gallup World Poll. Publicat în fiecare an în cinstea Zilei Internaționale a Fericirii, la 20 martie, este un parteneriat între mai multe surse, inclusiv Rețeaua ONU pentru soluții de dezvoltare durabilă, Gallup și Centrul de cercetare Oxford Wellbeing, conform profit.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
"sprijin social, venituri, sănăt**e, libertate, generozitate și absența corupției" cred ca au facut sondajul printre drogati si alcoolici
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510