REPLICA ONLINE CONSTANTA

26.1° Constanța Vin., 19 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6795
26.1° Constanța Vineri, 19 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6795
 

România se deșertifică. Ministrul Mediului: „Am văzut cu ochii mei.”

România se deșertifică. Ministrul Mediului: „Am văzut cu ochii mei.”

Georgiana BOGLEA 8 aprilie 2024 | 10:07 484

Ministrul Mediului trage un semnal de alarmă: România pierde anual 1.000 de hectare de teren arabil din cauza deșertificării din sudul țării. Mircea Fechet spune că singura soluție pentru a combate acest fenomen este împădurirea rapidă. Dacă nu se iau măsuri, în câțiva ani vom avea o climă ca-n Grecia.

Romania se desertifica. Ministrul Mediului: „Am vazut cu ochii mei.”

„Am fost personal în sudul României, în judeţul Dolj, în judeţul Mehedinţi, şi am văzut cu ochii mei cum deşertul înghite pur şi simplu suprafaţa arabilă de acolo. E foarte greu să te gândeşti măcar cum trăieşte o comunitate dependentă de agricultură, în condiţiile în care în Sahara Olteniei, aşa cum o numim noi, pierdem anual 1.000 de hectare de terenuri arabile

. Acest lucru nu poate fi combătut, după ştiinţa noastră actuală, decât prin nişte împăduriri rapide, motiv pentru care mă bucur să constat că mare parte din bugetul fondurilor de împădurire din PNRR, din Planul Naţional pentru Redresare şi Rezilienţă, ajung acolo unde e mai mare nevoie, respectiv în sudul ţării.

Tot experţii ne spun că, dacă nu acţionăm rapid, în România, în 20 de ani sau poate puţin mai mult timp, vom avea un climat arid, vom avea o climă foarte similară cu clima Greciei.

E adevărat că, într-o primă fază, mulţi oameni s-au bucurat când au aflat această veste, însă, dacă ne referim la modul în care va afecta agricultura, la modul în care va afecta alte sectoare economice şi la viaţa oamenilor de zi cu zi, până la urmă nu e nicio bucurie să suferim atât de repede o schimbare atât de profundă”, a declarat ministrul Mircea Fechet, conform digi24.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cei de la mediu cum au aprobat defrisarea lizierei de pe relatia Mangalia Constanta?? Pt ce rahat de lucrari???
0
0
''multumiti-le'' criminalilor de la nato. arunca dare de otrava pe cer din avioane sa ne alunge ploile si sa ne transforme in desert. si asta-i doar unul din dezastrele care le fac aici.
2
1
pai e cazul sa ia masuri in al 13 lea ceas,taie Comorova de la Neptun ca sa faca vile si blocuri,codrii tarii au luat calea Austriei,Italiei si Egiptului...sper ca v-ati trezit!
2
0
Ca e bine,vor veni investitori deștepți din UE sau din altă parte. Și vor vinde nisipu'.Mai mult nisip,mai mult bizniz.Deci sa ne rugăm să avem cât mai mult nisip,deșert va să zică. Așa vin investitorii peste noi și ridică economia,după cum zic puliticienii.
1
0
Eo- și foto- puse după tăierea pădurilor sunt....., dar nu se vede!!!
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
15382943810
5/49
38202113924
joker
218171712