REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Mar., 17 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6855
18.4° Constanța Marți, 17 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6855
 

România va avea un nou serviciu secret care va face filaje, interceptări de comunicații și percheziții

România va avea un nou serviciu secret care va face filaje, interceptări de comunicații și percheziții

A.F. 26 octombrie 2023 | 19:12 1407

România va avea un nou serviciu de informații de sine stătător, pe lângă cele existente, care va putea înfiinţa societăţi comerciale. Este vorba despre Direcția Generală de Informații a Armatei, DGIA.

Romania va avea un nou serviciu secret care va face filaje, interceptari de comunicatii si perchezitii

Aceasta urmează să capete personalitate juridică, potrivit unui proiect de lege al Ministerului Apărării Naționale.

Transformarea DGIA în serviciu secret de sine stătător va aduce acestei structuri posibilitatea de a avea un buget propriu și o mai mare capacitate operațională.

Proiectul prevede că DGIA va rămâne în subordinea ministrului Apărării dar, pe lângă finanțarea de la buget, va putea atrage fonduri din "alte surse legal constituite", ceea ce înseamnă că va putea înființa societăți comerciale.

Documentul mai spune că DGIA va putea face filaje, interceptări de comunicații și percheziții cu mandat de la judecător.

O altă noutate este că Direcția Generală de Informații a Armatei va putea angaja personal civil, fiind vizați în special specialiștii din zona IT.
Ministerul Apărării arată în nota de fundamentare că transformarea DGIA în serviciu secret cu personalitate juridică „asigură o delimitare clară a atribuțiilor sale de cele ale Statului Major al Apărării".

Inițiatorul mai invocă actualul „context geopolitic turbulent și impredictibil" și "exigențele partenerilor euro-atlantici", potrivit antena3.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
De acord, dar sa urmareasca spioni si manjitii lor din Mapn.Sa nu inceapa ca DIPI care in loc sa urmareasca coruptii lor se baga in tot felul de conbinatii!!!
1
0
Înființați din nou ARMATA OBLIGATORIR și adunați pensatii și drogații de pe străzi.
6
0
mult succes!!! sper ca noua structura rebranduita sa nu aibe doar oameni la fel de bine pregatiti ca nea ciuca, nea vergil si alte specimene asemanatoare....
8
0

REPLICA


LOTO

6/49
3861614329
5/49
2842529181
joker
17411423166