REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.3° ConstanÈ›a Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.3° ConstanÈ›a Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

România va cumpăra drone militare în valoare de peste 20 de milioane de euro

România va cumpăra drone militare în valoare de peste 20 de milioane de euro

Andreea CONDURACHE 22 august 2023 | 00:00 2563

Ministerul Apărării (MApN), prin Compania NaÈ›ională Romtehnica SA, a lansat o procedură de licitaÈ›ie restrânsă accelerată, organizată în vederea achiziÈ›ionării unor sisteme de război electronice. O parte din echipamentele cumpărate ar urma să ajungă È™i la ConstanÈ›a, dar È™i la Buzău, TimiÈ™oara, Ilfov, Brăila È™i Cluj. De asemenea, la începutul acestei luni, MApN publicase alte 2 anunÈ›uri de licitaÈ›ie în valoare de 101.200.000 de lei, respectiv 7.590.000 de lei, în total echivalentul a peste 22 de milioane de euro.

Romania va cumpara drone militare in valoare de peste 20 de milioane de euro

Ministerul Apării, prin Romtehnica, a lansat în cursul zilei de luni, 21 august a.c., o procedură de licitaÈ›ie restrânsă accelerată prin care doreÈ™te să cumpere ,,sistem de război electronic contra UAS”, adică sisteme anti-drone (aeronave fără pilot – Unmanned Aicraft System). Valoarea totală a contractului licitat este de  286.400.000 lei, fără TVA, finanÈ›at cu fonduri publice, capacitatea maximă estimată pentru acordul cadru fiind de 8 completuri (cpl.), contractul având o durată de 40 de luni. Sisteme anti-drone ar urma să fie livrate în Buzău, TimiÈ™oara, ConstanÈ›a, Ilfov, Brăila È™i Cluj.

Sistemul de război electronic contra UAS asigură detecÈ›ia, identificarea, localizarea, urmărirea È™i contracararea/neutralizarea amenințărilor de tip UAV (drone de diferite dimensiuni militare È™i civile). Sistemul de război contra UAS este compus din senzori (radat, ESM, EO/IR), subsistem de bruiaj electronic (ECM) integrate de un sistem comandă-control instalate pe o platformă auto. Compania Romtehnica este una din companiile naÅ£ionale de renume în domeniul apărării, având o experienţă de 40 ani pe piaÅ£a internaÅ£ională, demonstrată prin competenţă ÅŸi implicare activă. Ea se află în coordonarea Ministerului Apărării NaÅ£ionale (MApN).

Romania va cumpara drone militare in valoare de peste 20 de milioane de euro

Armata Română cumpără drone în valoare de 22 de milioane de euro

De asemenea, la începutul acestei luni, MApN publicase alte 2 anunÈ›uri de licitaÈ›ie în valoare de 101.200.000 de lei, respectiv 7.590.000 de lei, în total echivalentul a peste 22 de milioane de euro. Conform anunÅ£urilor din SEAP (Sistemul Electronic de AchiziÅ£ii Publice), Romtehnica a organizat o licitaÅ£ie pentru achiziÅ£ia a 22 de sisteme Mini UAS clasa I - aripă fixă, valoarea contractului fiind de 101.200.000 de lei. Data limită pentru depunerea ofertelor este 14 septembrie, iar durata este de trei ani. La a doua licitaÅ£ie, Romtehnica a anunÅ£at că vrea să achiziÅ£ioneze 11 sisteme Mini UAS clasa I - multicopter, valoarea contractului fiind de 7.590.000 de lei. Data limită pentru depunerea ofertelor este 15 septembrie, iar durata este de trei ani.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Comentariu explicativ adresat nesimtitului care a postat penultimul conentariu: AUR e creat de Soros deci de Occident și nu e pro Rusia, pro Sosoaca. Putin e și el globalist, a declarat Schwab. Ucraina nici nu e stat, neavând granițe recunoscute de ONU. Ucraina a umblat cu chestii necurate, biolaburi de arme biologice asa cum a declarat evreica din conducerea SUA, Nuland. Acum, ca te-am iluminat, marș unde ma gândesc eu.
0
17
Esti idiot, trolule? PUNETI BURTA PE CARTE, aplaudacilor AURisti, ca ne-am saturat de voi, bolnavilor!!! UCRAINA a cedat in 1994 armele sale nucleare, printr-un MEMORANDUM SEMNAT IN BUDAPESTA. Prin acel MEMORANDAM, inclusiv ROMANIA, alaturi de toate tarile de pe Pamant, chiar si"ORCIA RUZZIA"a semnat MEMORANDUMUL, in care se declara N.E.G.RU pe alb ca va fi respectata INTEGRITATEA TERITORIALA A UCRAINEI, in schimbul cedarii armelor nucleare catre nou fondata "Federatie Rusa"(1991, 3 ani mai devreme). Asta a fost un pas spre DEZARMARE NUCLEARA, adica spre asigurarea PACII GLOBALE si evitarea unui razboi nuclear. Atat ROMANIA, dar si toate celelalte tari care au luat la cunostinta MEMORANDUMUL DIN 1994, sunt OBLIGATE MAI MULT DECAT MORAL sa inarmeze Ucraina si sa-si respecte PROMISIUNEA pana la revenirea Ucrainei la teritoriile din 1991-1994, respectiv 2013. Nu va mai cacati pe voi cu AURO-SOSocisme! PACE va fi doar cu Ucraina IN NATO, sau (RE)INARMATA NUCLEAR. DESTRAMAREA RUzIEI in 2024
27
1
Pe langa toate astea, noi ajutam UCRAINA pentru ca astlfel ne ajutam pe noi din ROMANIA, dar si din MOLDOVA. Caci cu UCRAINA intrata in NATO, nu mai suntem noi, din Romania" in LINIA INTAI a apararii ESTICE A NATO. Deci este O PRIORITATE PENTRU SECURITATEA ROMANIEI ca UCRAINA sa intre in NATO cat mai curand posibil. Si vom face orice este posibil! Vom ajuta Ucraina atat cat este nevoie! Pe langa toate astea, daca Ucraina nu ar fi cedat armele sale nucleare in 1994, poate ca 2-3 ani mai tarziu, Ucraina ar fi putut folosi aceeasi metoda a Rusiei din prezent (santaj nuclear) impotriva Moldovei sau poate chiar impotriva Romaniei, care nu era inca membra NATO pana in 2004. Deci, UCRAINA s-a sacrificat (indirect) si a ajutat ROMANIA sa intre in NATO si UE. Ucraina a stat SCUT intre Romania si salbaticii din Rusia si atunci, sta si acum. Voi muscati mana care v-a hranit? Pe langa asta, gaze rusesti veneau si prin Ucraina, pentru confortul tau. Acum dormiti linistiti, iar in Ucraina cad BOMBE.
26
2
Deci, datorita sacrificiului facut de Ucraina prin cedarea armelor sovietice nucleare catre Ruzzia prin MEMORANDUMUL SEMNAT IN BUDAPESTA(HUNgaria) 1994, datorita acestu ENORM sacrificiul al poporului ucrainean, NATO a ajuns la maretia de astazi. Uitati-va cum arata NATO prin 1997 si cum arata acum. Fara ajutorul Ucrainei care a stat SCUT intre tarile europene si invadatorii satanisti insetati de sange orci rusi, astazi nu ar mai fi fost pace si trai bun pe continentul EUROPA! Ba chiar fara sacrificiul poporului ucrainean, nici Finlanda nu ar fi putut intra in NATO, caci orcii rusi ar fi provocat un conflict sub steag fals, pentru a impiedica aderarea la NATO. Deci, UCRAINA este prin definitie un popor de eroi si ne-a castigat increderea si iubirea. In schimb, la polul opus, Rusia a invadat pamanturile romanesti de 12 ori in istorie si are orci rusi in Transnistria, gata, gata sa faca GEN0CID ca in Butcha pe tot teritoriul Moldovei. DESTEAPTA-TE, ROMANE! Impreuna VOM OPRI putinistii AUR
25
1
Lasa propaganda, trolule putinist! Fara ajutorul economic acordat de CHINA in vara anului 2022, nu ar mai fi existat"Ruzzia" in prezent, caci orcii rusi ar fi iesit cu furcile in strada si le-ar infipt in"moscovitii"oligarhi. Pe langa toate astea, nu ar mai fi avut nici bani sa-si hraneasca orcii"carne de tun"trimisi la moarte sigura in transe. De asemenea, Ruzzia primeste armament din IRAN si COREEA DE NORD(hahah), dar pe datorie sau la schimb ofera echipamente occidentale pe care le-a capturat de la Ucraina, pentru a fi copiate, produse si livrate inapoi spre OrciaRuzzia. De ce? Pentru ca industria Ruzziei e pe butuci, e pa si pu55y deja! Rusia se destrama, cand vrea China sa se dastrame. Voi chiar nu realizati ca Ruzzia lupta acum"pe caiet", ca sa intelegeti si voi astia"de la tara"? Lupta pe datorie, e la mana intinsa"mareata Ruzzie". Bombardeaza cu proiectile de artilerie fabricate in Coreea de Nord, foloseste drone de atac iraniene si de recunoastere chinezesti+APC-uri chinezesti
25
0
Pune burta pe carte, trolule putinist! URSS nu a fost calcat in picioare de nazisti, pentru ca nu au permis americanii! Americanii i-au ajutat pe sovietici impotriva nazistilor, fix precum ii ajuta acum pe ucraineni impotriva naZistilor orci invadatori rusi! World War II Allies: U.S. Lend-Lease to the Soviet Union, 1941-1945: Even before the United States entered World War II in December 1941, America sent arms and equipment to the Soviet Union to help it defeat the Nazi invasion. Totaling 11.3 billion(180 billion dolars)in today's currency,the Lend-Lease Act of the United States supplied needed goods to the Soviet Union from 1941 to 1945 in support of what Stalin described to Roosevelt as the "enormous and difficult fight against the common enemy-bloodthirsty Hitlerism.": 400,000 jeeps+TRUCKS/ 14,000 AIRPLANES/8,000 tractors / 13,000 TANKS /1.5 million blankets/15 million pairs of army boots/107,000 tons of cotton/2.7 million tons of petrol products/4.5 million tons of food (MANCARE!)
25
0
Nu va uitati in gura bolnavului care a scria mai jos. Ukraina o sa dispara ca tara. Oricum nu era o tara. Rusia se pisha pe Nato.Nu va mai luati dupa tori bolnavii din m UE
0
19
u c in coasta rusiei a fost si este intaratata si sustinuta de nato de ce?as se intampla si cu china, corea ,india etc. de ce? jelenschi a fost pus pentru a se putea manevra poporul si a reusit sa omoare un sfert din tineretul tarii! putina a pus botul vrand nevrand si acuma numai poate da inapoi , merge la distrugerea urmarita de pe laturi, dar nici de astia nu o sa fie bine!america i terminata jumate si se mai termina , romania e un pai pe oceanele lumii involburate, e aruncata de valurile mari de numai stie ce sa faca si nu i bine dar nu are incotro,cheltueli pe arme, armate straine si sustinerea unui razboi care nu se va termina curand !
0
19
Demisia ministrului de interne , demisia sefului ipj constanta si adjunctului sau , cel care a fost sef la Mangalia ! Afaraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa din sistem !
1
12
Rusia a dovedit pana acum ca este o putere militara de mana a 15 a daca nu reuseste din 2014 pana acum sa cucereasca 2 provincii amarate din estul ucrainei; deci unde este pericolul si de cine ne aparam ? se vorbeste mult de comisioanele foarte mari la vanzarile de armament asta da motiv dar nu ptr noi ptr smecheri
8
12
Lasa propaganda, trolule putinist! Fara ajutorul economic acordat de CHINA in vara anului 2022, nu ar mai fi existat"Ruzzia" in prezent, caci orcii rusi ar fi iesit cu furcile in strada si le-ar infipt in"moscovitii"oligarhi. Pe langa toate astea, nu ar mai fi avut nici bani sa-si hraneasca orcii"carne de tun"trimisi la moarta sigura in transe. De asemenea, Ruzzia primeste armament din IRAN si COREEA DE NORD (hahah), dar pe datorie sau la schimb ofera echipamente occidentale pe care le-a capturat de la Ucraina, pentru a fi copiate, produse si livrate inapoi spre Orcia Ruzzia. De ce? Pentru ca industria Ruzziei e pe butuci, e pa si pu55y deja! Rusia se destrama, cand vrea China sa se dastrame. Voi chiar nu realizati ca Ruzzia lupta acum"pe caiet", ca sa intelegeti si voi astia"de la tara"? Lupta pe datorie, e la mana intinsa"mareata Ruzzie". Bombardeaza cu proiectile de artilerie fabricate in Coreea de Nord, foloseste drone de atac iraniene si de recunoaste chinezesti+APC-uri chinezesti
33
4
Romtehnica a ajuns numai sa achizitioneze tehnica facuta de altii. Ar trebui sa vina cu noutati proprii, sa mai facem si noi ceva, nu sa stam la mana intinsa cum face Ucraina acum.
4
16
Sa le cumpare din banii de pensii speciale
5
18
Deci, datorita sacrificiului facut de Ucraina prin cedarea armelor sovietice nucleare catre Ruzzia prin MEMORANDUMUL SEMNAT IN BUDAPESTA(HUNgaria) 1994, datorita acestu ENORM sacrificiul al poporului ucrainean, NATO a ajuns la maretia de astazi. Uitati-va cum arata NATO prin 1997 si cum arata acum. Fara ajutorul Ucrainei care a stat SCUT intre tarile europene si invadatorii satanisti insetati de sange orci rusi, astazi nu ar mai fi fost pace si trai bun pe continentul EUROPA! Ba chiar fara sacrificiul poporului ucrainean, nici Finlanda nu ar fi putut intra in NATO, caci orcii rusi ar fi provocat un conflict sub steag fals, pentru a impiedica aderarea la NATO. Deci, UCRAINA este prin definitie un popor de eroi si ne-a castigat increderea si iubirea. In schimb, la polul opus, Rusia a invadat pamanturile romanesti de 12 ori in istorie si are orci rusi in Transnistria, gata, gata sa faca GEN0CID ca in Butcha pe tot teritoriul Moldovei. DESTEAPTA-TE, ROMANE! Impreuna VOM OPRI putinistii AUR
33
3
Pe langa toate astea, noi ajutam UCRAINA pentru ca astlfel ne ajutam pe noi din ROMANIA, dar si din MOLDOVA. Caci cu UCRAINA intrata in NATO, nu mai suntem noi, din Romania" in LINIA INTAI a apararii ESTICE A NATO. Deci este O PRIORITATE PENTRU SECURITATEA ROMANIEI ca UCRAINA sa intre in NATO cat mai curand posibil. Si vom face orice este posibil! Vom ajuta Ucraina atat cat este nevoie! Pe langa toate astea, daca Ucraina nu ar fi cedat armele sale nucleare in 1994, poate ca 2-3 ani mai tarziu, Ucraina ar fi putut folosi aceeasi metoda a Rusiei din prezent (santaj nuclear) impotriva Moldovei sau poate chiar impotriva Romaniei, care nu era inca membra NATO pana in 2004. Deci, UCRAINA s-a sacrificat (indirect) si a ajutat ROMANIA sa intre in NATO si UE. Ucraina a stat SCUT intre Romania si salbaticii din Rusia si atunci, sta si acum. Voi muscati mana care v-a hranit? Pe langa asta, gaze rusesti veneau si prin Ucraina, pentru confortul tau. Acum dormiti linistiti, iar in Ucraina cad BOMBE.
34
4
Esti idiot, trolule? PUNE BURTA PE CARTE, f**u-TI MORTll MA-Tll de aplaudac AURist, ca ne-am saturat de voi, bolnavilor!!! UCRAINA a cedat in 1994 armele sale nucleare, printr-un MEMORANDUM SEMNAT IN BUDAPESETA. Prin acel MEMORANDAM, inclusiv ROMANIA, alaturi de toate tarile de pe Pamant, chiar si "ORCIA RUZZIA" a semnat MEMORANDUMUL, in care se declara N.E.G.RU pe alb ca va fi respectata INTEGRITATEA TERITORIALA A UCRAINEI, in schimbul cedarii armelor nucleare catre nou fondata "Federatie Rusa"(1991, 3 ani mai devreme). Asta a fost un pas spre DEZARMARE NUCLEARA, adica spre asigurarea PACII GLOBALE si evitarea unui razboi nuclear. Deci, atat ROMANIA, dar si toate celelalte tari care au luat la cunostinta MEMORANDUMUL DIN 1994, sunt OBLIGATE MAI MULT DECAT MORAL sa inarmeze Ucraina si sa-si respecte PROMISIUNEA pana la revenirea Ucrainei la teritoriile din 1991-1994, respectiv 2013. Nu va mai cacati pe voi cu AURO-SOSocisme! PACE va fi doar cu Ucraina IN NATO, sau (RE)INARMATA NUCLEAR
32
3
Pai Romania a dat resursele,cumpara orice i se porunceste,indiferent de prioritati reale ale tarii. Ca chestie,dronele oricum sunt mai in regula decat alte fieroaice depasite si scumpe,insas apropo' de obiectivele aparate,mai avem ceva al nostru? Chiar nu stim ce a mai ramas fara stapan strain la noi in tara.
4
19
Idiotii cumpara, zelensky doar cere si primeste moca. Asta inseamna ue
8
19
Bine ca vem bani de drone, ca in rest nu mAi stim de unde sa facem rost de bani, cautam solutii
8
17
Se facea aeromodelism la Casa pionierilor , pe vremuri.
7
12
Sa ne pisam pe ele de drone
9
18
Nu pricepi nimic
3
7
Ar fi timpul sa terminati cu astfel de știri.Despre contractele armatei nu se discuta cu inamicul printre noi.
10
9

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016