REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Românii, scoși din sărite de Auchan: Se vor găsi unii să curețe WC-uri pentru reducere

Românii, scoși din sărite de Auchan: Se vor găsi unii să curețe WC-uri pentru reducere

Mirela PASCAL 5 martie 2023 | 00:00 11734

După ce reprezentanții Auchan au anunțat că vor fi eliminați casierii de la casele de marcat, clienții fiind nevoiți să se transforme ei înșiși în casieri, a început o adevărată isterie pe rețelele de socializare. Românii sunt revoltați și anunță un mare boicot. Inclusiv polițistul Marian Godină a reacționat.

Romanii, scosi din sarite de Auchan: Se vor gasi unii sa curete WC-uri pentru reducere

Retailerul Auchan a decis să renunțe la casierii de la casele de marcat, urmând ca până-n 2025 toate magazinele brandului să treacă prin această transformare. Noua politică a fost deja implementată în câteva magazine. În prezent, 12 dintre magazinele Auchan (hipermarketuri, supermarketuri și magazine de proximitate MyAuchan), inclusiv din Constanța, sunt deja echipate cu noul sistem de case.

Adică dăm afară casierii și îi punem pe clienți să fie casieri pentru noi, gratis. Măcar de erau produsele mai ieftine, dar sunt la fel ca înainte. Așadar, eu nu vreau să fiu casier gratuit pentru nimeni, nici pentru Auchan, nici pentru mine. Aaa, că se întâmpla să intru în ditamai magazinul doar pentru câteva produse, îmi și conveneaau casele alea unde îmi scanam singur o apă și un bax de scutece, dar când aveam un ditamai coșul plin preferam să stau la o casă clasică. Acum vor spune unii că ăsta e progres, a avansat tehnologia. Eu consider că nu e așa, ci doar s-a schimbat omul care scanează produsele, adică din casierița care avea un salariu să facă asta, a devenit casier clientul, fără să fie recompensat nici măcar cu o reducere. Dacă intram în magazin, umpleam coșul, ieșeam liniștit și primeam un mesaj că mi-a fost debitat contul cu contravaloarea produselor din coș, fără să trec pe la vreo casă, aș fi numit asta progres. Dar soluția mea e simplă, nu mă mai duc la Auchan, la fel cum celor care le place asta pot merge în continuare, că doar e evoluția tehnologiei și "cost saving". Aștept acum să apară restaurantele în care mergi în spate să-ți faci o omletă, iar la final te duci cu farfuria să o speli”, spune Godină.

Romanii, scosi din sarite de Auchan: Se vor gasi unii sa curete WC-uri pentru reducereMarian Godină

"Prin implementarea noului tip de plăți vor fi eliminate cozile formate la casele de marcat clasice."..zic ei..sunt cozi chiar mai mari”, ”Se vor găsi destui care să curețe și la WC pentru o reducere de 1% la produsele cumpărate”, ”Cea mai mare prostie. Știu, casierii rămân sa ne ajute. Dar este incomod genul asta de plată. De aceea mă duc să fac cumpărături, să le fac comod, nu să îmi încerc abilitățile la cumpărături. Pentru banii cu care cumpăr vreau sa fiu servită de semenii mei nu de roboți. O mare tâmpenie incomodă. M-am descurcat totuși onorabil. Prefer să stau la rând și când ajung să plătesc să ma întâmple cu bună ziua un Om...”, sunt doar câteva dintre miile de mesaje postate de clienții magazinului.

Romanii, scosi din sarite de Auchan: Se vor gasi unii sa curete WC-uri pentru reducere

Între timp, pe internet s-a răspândit un apel la boicot, care a strâns peste mii de distribuiri pe facebook.

Ce a transmis Auchan!

”Ca parte a proceselor de modernizare și digitalizare a companiei, am început remodelarea liniilor de case din magazine și construirea unui parcurs 100% self check-out pentru clienți. Datorită noului sistem de case, clienții beneficiază de un timp redus de așteptare la casele de marcat, toate acestea fiind permanent deschise. De altfel, toți angajații din zona caselor de marcat evoluează spre o nouă meserie, cea de consilier, noul lor rol fiind acela de a acorda consultanță și suport clienților. În prezent, 12 dintre magazinele Auchan (hipermarketuri, supermarketuri și magazine de proximitate MyAuchan) din București, Cluj, Constanța, Brașov, Iași și Timișoara sunt deja echipate cu noul sistem de case, urmând ca până în 2025 acesta să fie disponibil în toate unitățile rețelei.
Evoluția numărului de case self check-out este dovada dinamicii pieței și răspunsul nostru la exigențele de azi ale clienților. Astfel, aceștia vor putea beneficia de un parcurs independent în magazin, accesibil, rapid și simplu, de o soluție adaptată nevoilor lor, cu acceptarea tuturor modalităților de plată și colegi care ajută în cazul în care este nevoie de asistență pentru scanarea produselor. Pentru colegii noștri casieri, ceea ce se schimbă este modul în care relaționează cu clientul, iar activitatea acestora din zona caselor de marcat devine una de suport, comunicare și acompaniere a clienților”, spune retailerul.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Boicot general al DIGITALIZARII, dreptul constitutional prevede aceasta libertate civica. Demni, liberi, suverani, romani! In Gradina Maicii Domnului satanistii isi vor rupe dintii si vor musca pamantul!
0
2
Gandalf in mod normal toti retailerii vor adopta masura, ce faci atunci, ce mai alegi? Hai sa evoluam zic si-asa suntem in epoca de piatra.
2
0
Masura este bună. Cine poate scrie părerea pe internet si are card nu are probleme la case.
3
1
Personal am folosit casele automate, dar am făcut asta când am avut două -trei produse in cos. Ori de câte ori am avut mai multe de scanat am preferat o casă deservită de casier, mai ales că multe produse au coduri de bare ilizibile și necesită personal instruit cum sa le trateze. Să obligi clientela să facă muncă de casier fără s-o plătești, e sau furt in dauna avutului personal sau apelarea la muncă la n***u. Nici nu mai pomenesc aici de vârstnicii care nu au abilități "tehnologice" pe care îi supui unui stress emoțional doar de dragul maximizării profitului. Am mai văzut părerea unei cucoane, care spunea că orice firmă poate să aleagă maximizarea profitului... eu zic că poate să aleagă OPTIMIZAREA profitului, fiindcă "maximizarea" acestuia se face întotdeauna în dauna partenerilor, angajaților și a clienților. Deci: dacă vrei să-ți maximizezi profitul pe spinarea mea, mă pierzi de client. Eu pot să renunț la aprovizionarea pe care o fac periodic de la tine, alegând alt retailer. Tu retailerule îți permiți să renunți la mine, sursa ta de bani?
2
2
Da,procedura este eficienta pt cei care au 2sau3 produse nu coșul plin...nu am nimic împotriva dacă procedura implementata va funcționa în paralel cu casele deservite de casieri.
3
5
Cursuri intensive la Auchan ,de casier , diploma se da odata cu bonul de casa !
4
3
Dar tu ce MUffA ai ma soryneatza puy de ratza?? Ai o MUFARYNA fa minte kreatza
3
6
Bravo Auchan pentru viziune! Era si timpul! Nu mai vreau sa vad mutra de casier!! Asteptam aceeasi masura si din partea Carrefour, Cora, Profi, Kaufland si care mai sunt. Inca o data un mare bravo Auchan un pas mic spre evolutie!!
6
17
Pai dragi Romani luați și partea buna ,uite așa rămâne Auchan fără clienți și poate sa meargă mai bine pt magazinnele de cartier sau și mai bine căutați țăranii r*mâni nu bișnițarii sa fie bine sa nu fie rau!!!Eu așa fac și asta afara cel putinpt produsele de bază,lapte ,oua carne.....hai fiți patrioți...
7
6
Votez cu ambele maini pentru disparitia jegurilor de casieri din toate supermarketurile si nu numai! Niste cercopiteci ingalati, nepoliticosi si inceti, unul mai in reluare.
8
14
Numai intelectuali cu pene pe aici. E oculta si aia de spun ca pamantul e plat. Si reptilienii. Si martienii. Astia au desfiintat casele.
4
5
Luati cosuri super pline si lasati-le la casa !!!
12
10
De fapt scopul final este dispariția cash ului pentru un control total. Tot ceea ce este impus obligatoriu, fără alte variante ar trebui sa ne pună pe gânduri. Evoluție nu inseamna control si impunere!
16
14
Foarte bine, cea mai buna decizie, sper s-o adopte cat mai curand si celelalte lanturi, Mega, Carrefour Cora, Kaufland, Lidl. Nu mai vrem casiere si casieri!! Bravo Auchan, bravo tuturor celor care fac pasul spre CIVILIZATIE si PROGRES
14
18
Casier/a Auchan, este? Tre sa fii Einstein sa-ti scanezi produsele, cand cei mai multi dintre voi abia aveti 10 clase! Mergi intarile nordice sau vestice si zi-mi unde mai gasesti acesti lucratori comerciali total inutili. Si Zara a impkementat si este farte foarte misto asa, civilizat, rapid, modern!
13
13
Nu voi mai calca niciodata in Auchan. Si-au pierdut un clint fidel si ca mine vor fi multi altii... Este o bataie de joc la adresa clientilor si o lipsa totala de respect.
14
17
Luati cosuri super pline si lasati-le la casa daca nu vine casierul!
14
11
Pai ma idiotilor, nu mai faceti pe altii p****i. p****i sunteti voi ca nu intelegeti ce scrie in articol. Va explicat clar Godina ce ar fi insemnat progresul: sa iesi cu cosul fara sa stai sa scanezi ca prostul cu incetinitorul. Ca sigur nu o sa aveti voi viteza mai mare decat un casier care face asta toata ziua. Nu ati inteles nimic si va dati destepti. Ce vor sa faca astia, nu e progres, e sclavagism. O sa fie cozi si mai mari, ca multi o sa scaneze gresit, sau de cate 2 ori un produs, sau vor uita pe vreunul, etc. Dar cand esti p***t, nu gandesti, ci doar scriica ai dreptul. E grav cand prostii au drepturi. Bine ca prostia nu doare, ca erati terminati. Sistemele implementate sunt de c***t, neituitive si proaste. Ce se aduce in romania e cea mai ptosta tehnologie. Voi daca aveti creier de gaina, ziceti ca asta e progres. Idiotilor
24
9
cata prostie !!!!! hastagistilor numai vreti o tara ca afara?..... fwtwvan gura sa va fwt de poponari!!!!!
8
23
Am vrut sa le dac sindicat dar nu m-au ascultat,acum o sa le țină o perioada și după o sa le dea afara.Asta sa intimplat la Constanta.
11
9
Salutare , mie imi plac la maxim casele fara casieri, indiferent cate produse cumpar tot 50 de lei platesc exact ca in copilarie la autoservire !
12
4
E aglomerat in Auchan . La case nu este coada ptr ca sunt toate deschise.pe cei care nu se descurca cu scanatul ai ajuta fostele casiere
15
15
n-a interzis nimeni telefoanele fixe atunci cand au aparut mobilele , oamenii au migrat daca au vrut si cand au vrut in functie de nevoi, venituri si accesibilitate ca pret a serviciului. In caz ca nu pricepi m_UE iti interzice motoarele cu benzina si motorina cu forta, ca vrea muschiu lui si tu te descurci, treci la lastun / spring, dar mi-e ca nici pe-ala n-o sa ti-l poti permite.
12
9
tu esti probabil agent de paza la mega image, dar visezi cu ochii deschisi, in timpul programului, ca esti in vreun film bond. La final de luna ramai cu leafa de 2500 lei si cu obezitatea ta morbida. In loc sa te trezesti, sa-ti dai demisia si sa iesi din filmul asta p***t in care nu prinzi pensia, tu te complaci, crezi ca daca ai o adresa de email sau un smartphone esti automat intelectual, superior.
10
8
esti mintal redus, mesele care au ramas vor fi toate la fel in curand, controlate fiind toate de retelele de hyper-marketuri. Magazinele de cartier au fost distruse cu buna-stiinta. Intr-o buna zi o sa-ti zica ca nu mai accepta cash, sa vedem ce faci atunci, la ce masa te mai muti, dar esti prea oaie si-ti meriti soarta.
12
13
cat mai grabnic, statul nu are nevoie de batrani, ci de sclavi activi care contribuie lunar minim 42 la suta din salariu prin oprire la sursa si inca 19 la suta tva la orice produs, deci peste 60 la suta din ce incasezi dai inapoi la stat. Din ce ramane platesti rate, intretinere, facturi. Hai,du-te si mai baga niste ore suplimentare, sa faci bani pentru stat.
16
7
Oamenii simpli care au telefoane vechi cu butoane, ei nici nu știu să sune, știu doar să răspundă la telefon, oamenii bătrâni care nu văd bine prețurile și îi întreabă pe ceilalți din jurul lor cât costă o pungă de orez, oamenii aceștia cum se descurcă? Digitalizarea este pentru cei care știu să se descurce, dar sunt ,,n,, cazuri de oameni care nu sunt în pas cu tehnologia. Ei cum se descurcă?
25
10
Pentru Ionut Italia și Germania nu sant de acord cu directiva UE care prevede ca din 2025 sa nu se mai fabrice auto cu combustie interna!!! Tie nu-ți spune nimic acest lucru? Eu cred ca da! Sa vedem ce înțeleg….. restul lumii! Știi cum se spune: Dezbina și vei conduce! Adica : cumpărați mașini electrice și va spunem nou când plecati și ..unde.
15
6
Vedeți ca se supăra șefii de la Auchan , și o sa vorbească cu premierul sau președintele , și atunci o sa vedeți voi, cei ce comentați negativ! Unde s-a mai văzut : orice colț de strada mini-market, benzinării- mini-market? Probabil in Ciuciustania! Au omorât magazinele cu capital r*mânesc. Au început ca market alimentar , si acum , au si electrice, electrocasnica, peleți ,papetărie, mobila,…. etc!!!! Mai rămâne sa facă si ateliere de tâmplărie si ceaprăzărie! Lot li se permite orice!
20
6
Stai sa vezi cand iti vor controla masina electrica de la distanta
18
4
Nu-ți place, te muți la altă masă .
7
19
Vorbesc pe aici o gramada care nici macar nu au iesit din oras, d-apai din tara. Am batut Europa in lung si in lat. In 90% din cazuri magazinele au casieri. Numai la Auchan faceam piata dar chestia asta nu-mi place.
5
14
In sfarsit ne civilizam si noi, trece si Romanica in anii 2000, toti astia care comenteaza impotriva n-au mai mult de 8 clase, sunt de-aia care inca printeaza e-mail cu e-mail, care-s certati total cu tehnologia si de-o puturosenie tipica lipsei de educatie. Romania, fa pasul in anul 2000 macar!
12
35
Da a avansat tehnologia și mă bucur pentru Auchan bravo lor am impresia că uni clienți sunt puturoși și așteaptă să facă altcineva treaba
9
36
Aceeași politica antiangajati ca la MacDonalds Ikea etc. După ce plătești mâncarea scumpa te pune sa strângi de pe masa, chipurile asa e frumos. O mare hoție ca să nu plătească o femeie cu minim pe economie care are un copil acasă de crescut. Romani nu mai fiți oi de asta și Petrom și omv auchan își bat joc de nou. Haideți Auchan sa fie primul faliment al boicotului romanilor. Poate asa vor înțelege ca profitul nu trebuie sa ajungă doar la elita trebuie sa trăiască și pătura săracă și medie a populației.
28
7
Foarte bine. Nu mai merg la Auchan. Și asa ajungeam acolo și puneam în cos toate prostiile. Iau de la magazinul din colt doar strictul necesar. AUCHAN FALIMENT plăcut.
27
11
Se pot face cumpărături si la magazinele de cartier.Nu ne obligă nimeni să mergem la hipermarket.Foarte probabil preturile la magazinele de cartier sunt si mai mici.
28
7
O sa scadă vânzările ptr ca nu este normal sa facă economii cu angajații in detrimentul cumpărătorilor va doresc sa intrați in faliment
27
8
Acum urmeaza sa luam produsele direct din tiruri sa nu mai plateasca nici chirii la spatii.sunt de acod cu boicotul si sper sa adere cit mai multi romani. Sa nu ne ia p****i in numele progresului tehnologic.
32
10
Auchan,faliment plăcut vă doresc. In r*mânia nu voi faceți regulile,ci noi r*mânii, clienții voștri...eu in nici un caz nu am ce căuta la voi după tâmpenia asta cu eliminarea casieriilor
36
8
Ce fac persoanele cu handicap/nevăzătorii cum scanează singuri? Cine se gândește și la persoanele cu nevoi, nimeni..idiotii
33
5
Ce fac persoanele cu handicap/nevăzătorii cum scanează singuri? Cine se gândește și la persoanele cu nevoi, nimeni..idiotii
21
7
E clar ca jumatate din comentaci nu au calatorit in afara, sa vada ca casele self check out sunt folosite cam peste tot. Dar romanii sunt campioni la plans de mila
11
37
Si e doar inceputul !Astia prin occident au asa ceva si la statiile peco.Ei fac economii si tu muncesti sa_ti bagi singur combustibil(asta e deja si la noi) si sa platesti apoi.Si sa vezi cand nu merge cum e sau cand gresesti tu ceva...Cat ai costa ba frate un operator ,raportat la castiguri ? Nu-i mai satura dracu de bani ! Si pe casieri cica-i face consilieri...sa te ajute cred cu casele dar apoi ?Someri...Ei nu pot zice nimic dar noi Da !Faceti cozi si evitati casele asa zis rapide ,in caz ca mai mergeti la Auchan,unde poerzi tot timpul ala si mai si muncesti.Si Lidl vad ca are din astea...
34
7
Asta e progresul, multi nu inteleg, dar asa a fost si cu telefoanele cu fise si cu fir din casa, au plans si ele ca au fost inlocuite cu celulare
14
34
Învățați sa faceți masaj ,scanatorilor ,cind întrați în magazin sa le mișcați șuncile la managerele ce conduc magazinul ! Poate aveți noroc și va da și o diploma de casier scanator ,ha ha ha
15
9
Auchan e interesat doar de scaderea costurilor cu salariile casierilor, consilieri....pe dracu, odata ce sistemul va fi implementat si functional , ii vor da afara pe toti. preturile vor continua sa creasca, jidanii imputiti care conduc lantul vor doar profit, nici o cheltuiala. Urmeaza sa platim si parcarea si intrarea la WC
42
13
Nea Godina ,stai sa vezi cand apar robotii politisti.
37
8
A fost magazinul meu preferat,dar dupa ecperienta avuta ieri cu un carucior plin....nu cred ca mai voi venii vreodata in magazin.Trebuie sa pui produsele pe banda,si nu au loc toate....trebuie sa scanezi sa faci loc altor produse si sa le pui in cos/punga/carucior....cand se elibereaza putin banda,multi clienti nerabdatori isi aseaza produsele chiar daca eu nu am terminat....e haos.Numai revin niciodata.
35
5
Este inceputul , Majoritatea magazinelor mari vor folosi acest sistem rapid si ieftin .
10
24
inainte erau 30 de case si erau deschise 5 de stateai la coada . Acum ai 30 de case si nu trebuie decat sa-ti folosesti creierul .In tarile civilizate e de mult sistemul acesta .
14
45
Ce halvita au clientiii ca isi scaneaza singuri produsele ? Nimic , nicio reducere la nimic, facem sula mare Auchanului si pricopsitilor care conduc acest lant.Carucioarele le folosim le spalam si le ducem la locul , alta gaselnita sa nu mai plateasca om sa le adune /O sa aranjam marfa , o sa spalam pe jos si la wc uri daca vrem sa iesim cu bine din magazin.Eu una va recomand sa boicotati acest sistem.
52
6
Doar prostii protesteaza, caci nu au nici macar cele mai elementare competente.
13
60
Mai da al.in poolla.mea și pe maimuțoiul asta sa.ajuns mare vedeta, ce c****t de inteligenta are și asta daca era așa destet nu se făcea politist
17
44
Asta nu este progres este o bataie de joc pe timpul si banii clientilor. Este clar ca de la acest lant de magazine voi cumpara doar doua trei produse cand sunt prin zona si ma grabesc altfel o sa merg doar la cele cu casieri.
60
6
Si la escorta cand ma duc sa fwt ce fac? Iau singur mwie?
33
6
toate magazinele care desfiinteaza casierii asa cum am boicotat banca raiffeisen de la care mi am sters contul cand a ramas fara casieri. Eu vreau sa fiu servit atunci cand platesc serviciul asta prin pretul pe care l platesc pe produsele cumparate care contin inclusiv un procent care reprezinta salariul casierului.
59
4
Foarte bine . Rapid si modern .In felul asta o sa fie multe case deachise fara sa mai stai dupa unele casiere care se miscau in reluare
12
65
Oh Vai oh Vai cam ciudata idee!! Ha
17
6

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510