REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.1° Constanța Vin., 19 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6795
33.1° Constanța Vineri, 19 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6795
 

Românii sunt siguri că pot influența rata de câștig la cazinourile online

Românii sunt siguri că pot influența rata de câștig la cazinourile online

Ana Maria LIPAN 27 iunie 2023 | 16:10 604

Unul dintre cele mai populare și frecvente mituri despre cazinourile online îl reprezintă capacitatea jucătorului de a influența rezultatul jocului. Propriu-zis, acest mit este prezent peste tot în lume, dar în România acest lucru este mai proeminent. 

Romanii sunt siguri ca pot influenta rata de castig la cazinourile online

Ce cred românii despre șansele de câștig la cazinourile online?

În urma datelor furnizate de platforma specializată in evaluarea operatorilor de jocuri de noroc, Casino Alpha, aproape 80% dintre jucătorii din România care preferă jocurile de tip păcănele, consideră că șansele de câștig sunt influențate de deciziile proprii, printre care și de strategiile de joc utilizate. Este acest lucru adevărat? Vom despica firul în patru și vom încerca să demascăm acest mit în secțiunile ce urmează. Pentru a face acest lucru, vom analiza factorii ce stau în spatele rezultatului de la jocul de păcănele.

Rata de returnare către jucător (RTP)

Acest sistem însoțește fiecare joc de păcănele. Fiecare cazinou online pune la dispoziția jucătorilor această rată, iar pentru a o accesa, va trebui să intri în specificațiile sau detaliile slotului pe care ai ales să îl joci. Dar ce înseamnă mai exact această rată de returnare? De exemplu, dacă un slot are RTP-ul de 95%, iar tu pariezi 100 RON, atunci tu vei primi 95 de RON pentru fiecare 100 RON consumați.

Atenție! Acest lucru este calculat pe baza a milioane de rotiri. Nu poți să te aștepți ca atunci când joci 100 RON să ieși în pierdere doar 5 RON. Dar, de-a lungul acestor nenumărate rotiri, slotul va returna 95% din sumele pariate. 

Matematica din spatele acestui fenomen este complicată 

Pentru creatorii de sloturi, setarea unui RTP pentru un joc reprezintă un proces greu și care trebuie tratat cu atenție. Cu cât jocul are mai multe linii de plată și mai multe funcții, cu atâta va fi mai dificilă setarea RTP-ului. 

Poate un jucător să influențeze RTP-ul? 

Din păcate, răspunsul este negativ. RTP-ul este setat de către producătorii jocului de păcănele, iar jucătorii nu pot influența prin nicio metodă această rată. De cealaltă parte, nici cazinourile nu pot să manipuleze RTP-ul, deoarece acestea, până la urmă, închiriază jocurile pe care le pun la dispoziție.

Volatilitatea 

Volatilitatea unui slot și RTP-ul sunt adesea menționate împreună, și totodată confundate una cu cealaltă. Aceste două concepte sunt asemănătoare, dar, în final, ambele au misiuni diferite. Volatilitatea unui joc de păcănele definește modul în care RTP-ul unui slot va funcționa. De exemplu, dacă un slot are volatilitatea scăzută, vei primi plăți mai dese, dar mai mici. Volatilitatea ridicată înseamnă că vei primi câștiguri mai rare, dar mult mai considerabile. În cel de-al doilea caz, RTP-ul slotului este mai degrabă concentrat în funcția specială. 

Așadar, dacă alegi un slot cu volatilitate mare, nu te aștepta să ai parte de plăți numeroase în jocul de bază. Dacă ai un buget restrâns, alegerea unui slot cu volatilitate mare nu te va ajuta pe termen lung. 

Poate un jucător să influențeze volatilitatea unui joc de păcănele? 

Precum RTP-ul, volatilitatea este setată de producătorii jocului, așadar nici jucătorii și nici cazinourile nu pot umbla la această funcție. 

Generatorul de numere aleatorii (RNG)

Fiecare slot modern are în spate acest generator. Acesta se află în centrul funcționării oricărui joc. Pe scurt, este creierul jocurilor de păcănele. Putem spune fără probleme că acest factor anulează complet conceptul de a „influența rezultatele jocurilor”. Prin RNG, producătorii de sloturi se asigură că fiecare rotire pe care jucătorul o va face va fi complet nouă. Cu ajutorul RNG-ului, niciun joc de păcănele nu este capabil să intre într-un tipar.

Cum funcționează RNG-ul la sloturi? 

Aceste numere aleatorii sunt generate chiar și când slotul nu este în desfășurare. Algoritmii din spatele acestor jocuri sunt calculați în fiecare secundă din zi, astfel păstrând experiența complet întâmplătoare. Atunci când un jucător apasă pe butonul de rotire, rezultatul este calculat exact pe moment. 

Poate un jucător să influențeze RNG-ul? 

Primim răspunsul de la sine la această întrebare. Este imposibil din punct de vedere uman să influențezi rezultatul RNG-ului de la sloturi. Indiferent de miza pe care o alegi sau strategiile utilizate, rezultatul final va fi complet aleatoriu. Așadar, poți trata jocurile de păcănele ca distracție, în loc să te aștepți să plătească, mai ales când știi că nu poți face nimic pentru a schimba rezultatul.

Cu toții ne dorim să câștigăm, dar, din păcate, acest lucru nu se poate întâmpla la comandă la jocuri de noroc. Indiferent de strategie, miză sau decizii, rezultatul jocurilor de păcănele într-un final rămâne complet aleatoriu. Nu poți influența rata de câștig la cazinouri, deoarece acesta este un mit care nu este bazat pe fapte. Singurul lucru ce poate fi influențat de tine este modul în care te raportezi la jocuri de noroc, așadar îți sugerăm să joci responsabil


 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
15382943810
5/49
38202113924
joker
218171712