REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Mie., 2 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6870
14.4° Constanța Miercuri, 2 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6870
 

ROMCIM, amendată de Garda de Mediu, după incendiul de proporții de la fabrica de ciment din Medgidia!

ROMCIM, amendată de Garda de Mediu, după incendiul de proporții de la fabrica de ciment din Medgidia!

Mirela PASCAL 13 iunie 2024 | 12:08 2933

Urmare a incendiului produs pe 3 iunie în incinta fabricii de ciment din Medgidia și a verificărilor realizate de Garda de Mediu Constanța, inspectorii au aplicat două amenzi în valoare totală de 165.000 lei, în baza Legii 278/2013 privind emisiile industriale și a Legii 104/2011 privind calitatea aerului înconjurător. Operatorul sancționat este ROMCIM.

ROMCIM, amendata de Garda de Mediu, dupa incendiul de proportii de la fabrica de ciment din Medgidia!
Operatorul economic nu a respectat în totalitate condițiile din autorizația integrată de mediu, și anume: nu a notificat producerea incendiului și nu a transmis raportul de informare în cazul poluării accidentale și nu a asigurat siguranță instalațiilor și echipamentelor pentru prevenirea incendiului.

ROMCIM, amendata de Garda de Mediu, dupa incendiul de proportii de la fabrica de ciment din Medgidia!

De asemenea, mai spune Garda de Mediu, nu a respectat procedurile și obligațiile referitoare la manipularea și depozitarea anvelopelor uzate, recepționate în scopul valorificării prin coincinerare în procesul de fabricare a cimentului.

Video 1:

 Reamintim că, în urma incendiului, au ars cca.150 tone deșeuri -anvelope uzate, producându-se degajări mari de fum și emisii poluante în atmosfera. ISU Dobrogea a emis mesaj RO-ALERT pentru protecția populației din localitățile Poartă Albă și Castelu, incendiul fiind lichidat în aproximativ două ore.

Video 2:

Precizăm că fabrica de ciment de la Medgidia este deținută de ROMCIM, o companie aparținând Grupului CRH, fiind unul din cei mai mari furnizori de ciment, agregate și betoane pentru sectorul de construcții din România. ROMCIM mai deține fabrica de ciment din Hoghiz, o stație de măcinare în Târgu Jiu, 2 terminale de ciment, 18 stații de betoane, 9 cariere, 5 balastiere și un depozit de agregate.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cu ce te deranjeaza fabrica de amidon? Iti place sa vorbesti aiurea in bataia vantului
1
3
Poluarea cu praf de creta de la Murfatlar este de notorietate. Dovedita cu acte si studii, aceasta poluare permanenta este strigatoare la cer! Nu inteleg cine tine in bratze pe turcul de acolo? Sau este sageata cuiva? De ani de zile, toti care trec pe acolo, constata realitatea si dispar asa cum au venit. Administratzia locala este... flk in fatza pliii astora de la Tempovrajeala ... Ce tzara de ... oameni capabili o zice turcaletul in sinea lui. Am venit rupt in ... si acum, ca sageata, sunt mare ... patron ... Daca fraierii inghit! Sa traitzi bine!
5
0
FABRICA DE AMIDON CÂND O AMENDAȚI SAU CÂND O ÎNCHIDEȚI???
5
1
In portu' Constanta garda de mediu vine, incaseaza spaga si pleaca. Dumnezeu sa va ierte!
5
0

REPLICA


LOTO

6/49
4721674622
5/49
2412151840
joker
18175371515