REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.2° Constanța Mie., 24 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6800
23.2° Constanța Miercuri, 24 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6800
 

Rugby: Selecţionerul Ţării Galilor speră ca meciul cu Anglia să aibă loc, în ciuda unei greve a jucătorilor

Rugby: Selecţionerul Ţării Galilor speră ca meciul cu Anglia să aibă loc, în ciuda unei greve a jucătorilor

A.F. 21 februarie 2023 | 00:00 296

Selecţionerul naţionalei de rugby a Ţării Galilor, Warren Gatland, rămâne încrezător că meciul contra Angliei, de sâmbătă, din etapa a 3-a a Turneului celor Şase Naţiuni, va avea loc, deşi sindicatul jucătorilor profesionişti de rugby ameninţă cu greva, scrie BBC.

 Rugby: Selectionerul tarii Galilor spera ca meciul cu Anglia sa aiba loc, in ciuda unei greve a jucatorilorWarren Gatland

"Eu mă aştept ca partida să se desfăşoare conform programului anunţat. Sunt încrezător că lucrurile se vor rezolva, iar meciul se va disputa", a spus Gatland, într-o scurtă declaraţie.

Conform sursei citate, dacă meciul cu Anglia nu va avea loc, rugby-ul galez ar pierde aproape 10 milioane de lire sterline.

Sindicatul jucătorilor profesionişti de rugby din Ţara Galilor a anunţat săptămâna trecută că ar putea declanşa grevă chiar înaintea partidei contra Angliei, de la Cardiff, de pe 25 februarie, din Six Nations 2023.

Acţiunea grevistă ar urma să fie discutată şi analizată la o reuniune a organismului sindical ce va avea loc zilele următoare.

Conducerea sindicatului a anunţat că este nemulţumită de faptul că jucătorii care evoluează la cele patru echipe profesioniste galeze - Llanelli Scarlets, Newport Gwent Dragons, Cardiff Blues şi Ospreys RC - şi care sunt pe final de contract, nu au primit noi propuneri de la cluburile lor şi sunt îngrijoraţi în privinţa viitorului lor, citează Agerpres.

Directorul executiv interimar al Federaţiei galeze de rugby, Nigel Walker, a declarat că toate contractele rugbyştilor ar putea fi finalizate până la sfârşitul lunii februarie, însă jucătorii, membri ai sindicatului, au mari semne de întrebare.

Aşa cum se ştie, naţionala de rugby a "dragonilor" este în mare dificultate, după ce a pierdut meciurile din primele două etape ale Six Nations 2023, cu Irlanda şi Scoţia, 34-10, respectiv 35-7.

Ţara Galilor, care în urmă cu două ediţii câştiga Turneul celor Şase Naţiuni cu Mare Şlem, este acum pe ultimul loc, fără niciun punct după primele două runde.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
26274422417
5/49
28142710620
joker
1241143699