REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.3° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.3° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Rusia, acuzată de complot pentru influenţarea alegerilor prezidenţiale din R. Moldova

Rusia, acuzată de complot pentru influenţarea alegerilor prezidenţiale din R. Moldova

A.F. 15 iunie 2024 | 00:00 118

Statele Unite, Marea Britanie şi Canada au acuzat Rusia de complot pentru a influenţa rezultatul alegerilor prezidenţiale care vor avea loc în octombrie în Republica Moldova, într-o declaraţie comună publicată de Departamentul de Stat, relatează Reuters.

Rusia, acuzata de complot pentru influentarea alegerilor prezidentiale din R. Moldova

Conform declarației celor trei state, Rusia caută să exacerbeze tensiunile sociale şi să alimenteze percepţiile negative asupra Occidentului şi a actualei echipe a preşedintei pro-occidentale a ţării, Maia Sandu, folosind dezinformare şi propagandă online.

„Luăm această măsură pentru a ne avertiza partenerii şi aliaţii democratici că actorii ruşi desfăşoară un complot pentru a influenţa rezultatele alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova din toamna acestui an”, se arată în declaraţie. Ambasada rusă de la Washington nu a comentat.

Potrivit celor trei guverne, Rusia susţine candidaţi la preşedinţie şi actori pro-ruşi neidentificaţi care „folosesc activ dezinformare şi propagandă online, în mass-media şi pe străzi pentru a-şi promova obiectivele”.

Respectivii actori alimentează criticile la adresa Maiei Sandu şi a formaţiunii sale, PAS, „pentru a incita la proteste”, şi planifică răspândirea de minciuni despre caracterul ei şi „presupuse nereguli electorale”.

„Dacă interferenţa Rusiei în alegeri se dovedeşte a nu avea succes, sunt motive să credem că Moscova se va preocupa să incite la proteste”, se adaugă în declaraţie.

Cei trei aliaţi au făcut publică această declaraţie la o zi după ce SUA au impus sancţiuni împotriva Evgheniei Guţul, guvernatoarea pro-rusă a regiunii autonome Găgăuzia, citează digi24.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016