REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Rusia afirmă la ONU că atacurile împotriva rebelilor houthi ameninţă pacea internaţională

Rusia afirmă la ONU că atacurile împotriva rebelilor houthi ameninţă pacea internaţională

A.F. 25 ianuarie 2024 | 00:00 245

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a condamnat ferm marţi, în cadrul Consiliului de Securitate al ONU, atacurile SUA şi Marii Britanii, cu sprijinul altor aliaţi, asupra poziţiilor rebelilor houthi în Yemen, relatează dpa.

Rusia afirma la ONU ca atacurile impotriva rebelilor houthi ameninta pacea internationalaSerghei Lavrov

Este o "agresiune nejustificată" şi o ameninţare directă la adresa păcii internaţionale, a spus Lavrov la New York.

Şeful diplomaţiei ruse a cerut, de asemenea, eliberarea tuturor ostaticilor luaţi de Hamas şi încetarea focului în Fâşia Gaza.

Lavrov s-a pronunţat în favoarea soluţiei a două state, un stat palestinian independent alături de Israel, şi l-a criticat pe premierul israelian Benjamin Netanyahu şi alţi membri ai guvernului său pentru respingerea acestei soluţii.

La rândul său, secretarul general al ONU Antonio Guterres a criticat ca fiind "inacceptabil" faptul că premierul Netanyahu şi
membrii guvernului său au respins soluţia a două state la conflict din Orientul Mijlociu

"O încheiere de durată a conflictului israeliano-palestinian poate veni doar prin soluţia a două state", a declarat Guterres în Consiliul de Securitate al ONU.

"Acest refuz şi negarea dreptului poporului palestinian de a avea un stat ar prelungi la nesfârşit un conflict care a devenit o ameninţare majoră la adresa păcii şi securităţii globale", a mai spus el.

Statele Unite şi UE pledează în favoarea unei soluţii a două state, în timp ce guvernul israelian refuză să discute cu privire la o astfel de soluţie, iritând comunitatea internaţională. Premierul Benjamin Netanyahu şi-a reafirmându-şi săptămâna trecută opoziţia faţă de o "suveranitate palestiniană", citează Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510