REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.4° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Rusia anunţă că este dispusă să negocieze livrarea de gaze către Uniunea Europeană

Rusia anunţă că este dispusă să negocieze livrarea de gaze către Uniunea Europeană

Victor ROTARU 29 ianuarie 2024 | 00:00 985

Moscova este dispusă să discute cu Uniunea Europeană despre livrările de gaze, a declarat sâmbătă vicepremierul rus Aleksandr Novak conform mai multor agenţii de presă preluate de Reuters.

Rusia anunta ca este dispusa sa negocieze livrarea de gaze catre Uniunea EuropeanaGaze

Acordul pe cinci ani cu Ucraina privind tranzitul gazelor naturale din Rusia către Europa urmează să expire la sfârşitul lui 2024, după ce a continuat să fie aplicat chiar şi în timpul războiului declanşat în februarie 2022 de invazia rusă pe teritoriul ucrainean. Înţelegerea prevede transportul gazelor prin conductele din Ucraina; Moscova plăteşte Kievului pentru utilizarea reţelei respective.

Presa a preluat săptămâna aceasta declaraţii ale guvernului ucrainean potrivit cărora nu va încerca să negocieze cu ruşii prelungirea acordului.

Novak, citat de RIA, a afirmat că "dacă cealaltă parte doreşte, suntem gata să discutăm. Până acum nu am observat o astfel de dorinţă".

Un oficial european a refuzat vineri să facă speculaţii despre continuarea înţelegerii, însă a adăugat că UE evaluează toate scenariile, pentru a fi pregătită în orice eventualitate.

Războiul din Ucraina a determinat Uniunea Europeană să facă eforturi pentru înlocuirea gazelor ruseşti cu resurse alternative şi cu energie "verde". Concernul rusesc Gazprom, care deţine monopolul sectorului gazier din Rusia, continuă să exporte prin conductele ucrainene cantităţi mult reduse de gaze, potrivit agerpres.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Rușii vor să negocieze pentru gaze americanii vorbesc că rușii vor să atace Europa Întreaga lume după planetă când sa dezvoltat față de acum sute de ani a trecut la război Omul e cel mai p***t animal al planetei
4
0
Oameni buni, ați auzit despre un analog al Via.gra, care este de 3 ori mai eficient și complet sigur la orice vârstă și, de asemenea, tratează bolile masculine. L-am testat personal si acum il recomand tuturor, este un lucru mega tare, citeste singur ce poate face-------> gg.gg/blubio
0
0
ca gazele nu pot tine de forme !!! MMMwie cu kkkt !!!
2
1

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016