REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.3° Constanța Mar., 23 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6799
23.3° Constanța Marți, 23 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6799
 

Rusia îl critică pe Biden pentru remarci despre prăbuşirea avionului lui Evgheni Prigojin

Rusia îl critică pe Biden pentru remarci despre prăbuşirea avionului lui Evgheni Prigojin

A.F. 26 august 2023 | 00:00 253

Rusia l-a criticat vineri pe preşedintele Statelor Unite Joe Biden după ce acesta a declarat că nu este surprins că şeful mercenarilor Wagner Evgheni Prigojin a fost ucis în prăbuşirea unui avion, avertizând de asemenea că nu este potrivit pentru Washington să facă astfel de remarci.

Rusia il critica pe Biden pentru remarci despre prabusirea avionului lui Evgheni PrigojinJoe Biden

Miercuri, Biden a spus că nu era surprins după informaţiile despre moartea lui Prigojin, adăugând că în Rusia nu se întâmplă multe lucruri fără ca în spatele lor să nu se afle preşedintele Vladimir Putin, aminteşte Reuters.

"Nu sunt surprins", a spus Biden. "Nu se întâmplă mare lucru în Rusia fără ca Putin să nu fie în spate, dar nu ştiu suficient pentru a da răspunsul", a adăugat el..

Viceministrul rus de externe Serghei Riabkov a declarat că remarcile ilustrează dispreţul Washingtonului faţă de diplomaţie.

"Cu toate acestea, în opinia mea, nu este cazul ca preşedintele SUA să vorbească despre astfel de evenimente tragice", a adăugat Riabkov, citat de agenţia de presă de stat TASS, preluată de Reuters.

Putin a transmis joi condoleanţe familiei lui Prigojin, numindu-l un om de afaceri talentat care a ştiut să-şi vadă propriile interese şi care putea, când i se cerea, să-şi aducă contribuţia la cauza comună.

Dar el l-a descris de asemenea pe Prigojin ca pe un personaj care a făcut greşeli serioase.

"Vreau să-mi exprim cele mai sincere condoleanţe familiilor tuturor victimelor. Întotdeauna aşa ceva este o tragedie", a declarat Putin în remarci televizate în timpul unei întâlniri la Kremlin cu şeful regiunii Doneţk, instalat de Moscova în estul Ucrainei, citează Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
26274422417
5/49
28142710620
joker
1241143699