REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.9° Constanța Lun., 2 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6840
19.9° Constanța Luni, 2 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6840
 

Rusia întrerupe negocierile de pace cu Ucraina, din cauza atacului din Kursk

Rusia întrerupe negocierile de pace cu Ucraina, din cauza atacului din Kursk

A.F. 14 august 2024 | 23:16 822

Moscova a decis să suspende orice discuții de pace privind războiul său împotriva Ucrainei, ca urmare a incursiunii continue a forțelor ucrainene pe teritoriul Rusiei, a declarat miercuri Ministerul rus de Externe. Autoritățile de la Kiev au refuzat să discute orice acord de pace cu Kremlinul, cu excepția cazului în care acesta implică retragerea completă a trupelor ruse din toate zonele ocupate, inclusiv din peninsula Crimeea, potrivit Euronews.

Rusia intrerupe negocierile de pace cu Ucraina, din cauza atacului din Kursk

Într-o conferință de presă dedicată așa-numitelor „crime ale regimului de la Kiev”, ambasadorul itinerant al Ministerului rus de Externe, Rodion Miroshnik, a declarat că problema discuțiilor de pace dintre Rusia și Ucraina a fost „pusă într-o pauză lungă” după atacurile Kievului asupra regiunii Kursk, calificându-le drept „acțiuni teroriste”.

„A purta astăzi negocieri cu un adversar absolut inadecvat este pur și simplu nefiresc”, a explicat Rodion Miroshnik.

După invazia totală a Rusiei în Ucraina la începutul anului 2022, autoritățile de la Kiev au refuzat să discute orice acord de pace cu Moscova, cu excepția cazului în care acesta implică retragerea completă a trupelor ruse din toate zonele ocupate, inclusiv peninsula Crimeea, anexată unilateral de Kremlin în 2014.

Belgorod declară stare de urgență

Între timp, o a doua regiune de frontieră rusă, Belgorod, a declarat stare de urgență, în timp ce forțele ucrainene își continuă incursiunea pe teritoriul Moscovei, aflată acum în a doua săptămână.

Guvernatorul regiunii, Vyacheslav Gladkov, a descris situația de acolo ca fiind „extrem de dificilă și tensionată”, afirmând că forțele ucrainene au distrus case și au provocat victime în rândul civililor, neliniștind populația locală.

Aproximativ 5 000 de copii au fost mutați în tabere în zone sigure, a declarat Gladkov pe canalul său Telegram. El a declarat cu o zi înainte că aproximativ 11 000 de persoane și-au părăsit casele, iar aproximativ 1 000 au rămas în centre de cazare temporară.

Niciuna dintre afirmații nu a putut fi confirmată independent, notează Euronews.

Atacul surpriză al Ucrainei pe teritoriul Rusiei, care a început pe 6 august, a zguduit Kremlinul.

Operațiunea îndrăzneață de la Kursk este cel mai mare atac asupra Rusiei de la al Doilea Război Mondial și ar putea implica până la 10 000 de soldați ucraineni susținuți de blindate și artilerie, potrivit analiștilor militari. Sâmbăta trecută a fost declarată stare de urgență în Kursk.

Zelenski: Operațiunea de la Kursk este menită să ridice moralul ucrainenilor

Un purtător de cuvânt al Ministerului ucrainean de Externe a declarat marți că Kievul nu are nicio intenție de a ocupa teritoriul rus pe care spune că îl deține. Scopul este de a împiedica Rusia să lanseze rachete în Ucraina de la Kursk, a spus el.

Nu a fost clar cum sau când - sau dacă - Ucraina va încerca să se elibereze din teritoriul pe care l-a ocupat. Armata ucraineană susține că controlează 74 de așezări, considerate a fi sate sau cătune, în regiunea Kursk. Oficialii ruși afirmă că peste 100 000 de persoane au fost evacuate, majoritatea din Kursk.

Institutul pentru Studiul Războiului, un think tank din Washington, a declarat că incursiunea este puțin probabil să schimbe dinamica războiului.

„Autoritățile ruse vor rămâne probabil extrem de reticente față de retragerea unităților militare ruse angajate în luptă de la (Donețk) și vor continua probabil să desfășoare un număr limitat de forțe neregulate la Kursk ... din cauza preocupărilor legate de încetinirea în continuare a ritmului operațiunilor ruse în aceste direcții cu prioritate mai mare”, a declarat marți seară.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a indicat că operațiunea de la Kursk este, de asemenea, menită să ridice moralul țării după 900 de zile de război și să mobilizeze populația, făcând o declarație emfatică cu privire la capacitățile militare ale Ucrainei.

„Acum, noi toți din Ucraina ar trebui să acționăm la fel de uniți și eficienți cum am făcut-o în primele săptămâni și luni ale acestui război, când Ucraina a luat inițiativa și a început să întoarcă situația în beneficiul statului nostru”, a declarat Zelenski în discursul său de noapte de marți.

„Acum am făcut exact același lucru - am dovedit încă o dată că noi, ucrainenii, suntem capabili să ne atingem obiectivele în orice situație - capabili să ne apărăm interesele și independența”, a spus el, scrie antena3.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu inteleg ce negocieri de pace intrerupe Rusia cu Ukraina ca oricum Rusia nu negocia nimic.
3
1

REPLICA


LOTO

6/49
3841593934
5/49
23163718935
joker
173541444516