REPLICA ONLINE CONSTANTA

22° Constanța Vin., 26 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6802
22° Constanța Vineri, 26 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6802
 

Rusia își construiește forturi în interiorul propriului teritoriu

Rusia își construiește forturi în interiorul propriului teritoriu

Valentina CAMARA 3 mai 2023 | 00:00 324

Rusia construiește forturi de apărare la sute de kilometri de granițele sale cu Ucraina, temându-se de o contraofensivă atât de amplă încât ar putea pătrunde pe teritoriul rusesc, potrivit serviciilor secrete britanice.

Rusia isi construieste forturi in interiorul propriului teritoriu

Ministerul britanic al Apărării a postat o actualizare pe Twitter luni dimineață, notând prezența unor rețele de tranșee „adânc (poziționate) în interiorul teritoriului rusesc recunoscut la nivel internațional, inclusiv în regiunile Belgorod și Kursk”. Motivul, conform actualizării, a fost „îngrijorarea profundă a liderilor ruși că Ucraina ar putea realiza o pătrundere majoră”.

Anticipația se construiește în jurul unui contraatac promis de mult timp din partea Ucrainei, care în ultimele luni și-a consolidat forțele în timp ce încerca să rețină avansul zdrobitor al armatei ruse pe timp de iarnă. Ministrul ucrainean al apărării a declarat săptămâna trecută că posibila contraofensivă este în mare parte pregătită să înceapă. Ucraina a organizat noi brigăzi și a primit recent arme noi și puternice de la aliații occidentali, inclusiv tancurile Leopard, Challenger și Abrams.

Rusia începe să se teamă de o contraofensivă puternică a Ucrainei

Trupele suplimentare și puterea de foc ar putea ajuta la realizarea unui progres în contracararea invaziei, care a fost în mare parte statică timp de luni de zile. Cu toate acestea, un efort serios de a invada Rusia este dincolo de ceea ce majoritatea observatorilor consideră fezabil pentru Ucraina, care are mult mai puține resurse decât Rusia și s-a concentrat pe apărarea propriului teritoriu.

Ucraina nu a făcut până acum nicio încercare de a ocupa teritoriul rusesc, iar scopul său declarat în acest război este de a restabili controlul asupra teritoriului ucrainean recunoscut internațional, inclusiv asupra peninsulei Crimeea, pe care Rusia o deține din 2014. Actualizarea britanică a menționat că apărarea departe de linia frontului ar putea fi mai degrabă un efort de propagandă pentru a întări hotărârea populației, făcându-i să creadă că armata ucraineană ar putea ajunge aproape de casele lor.

„Unele lucrări au fost probabil cerute de comandanții locali și de liderii civili în încercarea de a promova narațiunea oficială că Rusia este „amenințată” de Ucraina și NATO”, a precizat actualizarea. Informațiile britanice au precizat că Rusia a fortificat, de asemenea, liniile defensive în interiorul teritoriului ucrainean ocupat, mult mai aproape de zonele de lupte, potrivit evz.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436